KIRIŞIKLIK KREMİNE KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALIDIR? Cilt 25 yaşına doğru yaşlanmaya başlıyor ve bunu önlemek için erken önlem almak önemlidir. Ciltte ki kollojen kaybolmaya başladığında yaşlanama karşıtı cilt bakım ürünlerine başlanılması gerekir. 25'li yaşlar cildi koruma altına almak için ideal yaş olarak görülür.
Cildimizin yenilenme hızı 20'li ve 30'lu yaşlardan itibaren azalmaya başlıyor ve 30'lu yaşlardan sonra yaşlılık belirtileri göstermeye başlıyor.Vücudumuzun gün içerisinde en çok kullandığımız kısmı olan yüzümüz ve çevresel faktörlere en çok maruz kalan kısım gene yüzümüz.
Kırışıklık giderici kremler ile kırışıklık önleyiciler isim benzerliğinden dolayı karıştırılsa da, her iki kategorinin kullanım amacı farklıdır. Kırışıklık önleyici kremler, 20'li yaşlardan itibaren kullanılmaya başlanabilir ve kırışıklık sorunun erken başlamasının önüne geçmeye yardımcı olur.
Alındaki yatay kırışıklıklar mimik hareketlerini çok fazla yapan kişilerde daha fazla görülüyor. Nadiren 30 yaşından daha genç olanlarda alında kırışıklık görülmesi de bu kişilerin çok fazla mimik hareketleri yapması ve güneş ışınlarına fazla maruz kalmasından kaynaklanıyor.
Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz. * Cildimizde ilk neresi kırışır? Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır.
İlgili 31 soru bulundu
Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir. Tabii genetik yapı da diğer tüm organ yaşlanmalarında olduğu gibi etkendir.
Yüz kırışıklıkları 25'li yaşlarda belirtilerini göstermeye başlar. İlk olarak ince çizgiler ile ortaya çıkar ve zamanla yerini derin kırışıklara bırakırlar. Hacim ve elastikiyet kaybının yanı sıra kolojen üretiminin yavaşlaması ile kırışıklıklar yüzde ve vücudun diğer noktalarında görünür hal alır.
Alındaki çizgiler ve derin kırışıklıklar hyalüronik asit kullanılarak daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmayı sağlamaktadır. Alın çizgilerinin olduğu bölgeye uygulanan dolgu tedavisinde kaslar dondurulur. Kasların kasılmasına bağlı olarak oluşan kırışıklıklar böylelikle azalır.
Gülmek yüz kırışıklıklarını arttırmaz. Aksine gülmek yüzdeki kasların çalışmasını sağlar böylece ilerleyen yaşlarda daha az kırışıklığınız olur. Gelelim diğer faydalarına... Mizah zor durumlarda, hayal kırıklıklarında size destek olur, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
Özellikle yaşımıza cildimizin yapısına ihtiyacına göre ürünler tercih etmeliyiz. 20'li yaşların ortalarına geldiğimizde, cildin yapısında bulunan kollajen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir.
Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor. Bu nedenle söz konusu cilt tiplerinin her biri için nasıl farklı bakım ürünleri mevcutsa, olgun ciltler için de ayrı bir bakım uygulamak gerekiyor.
25 yaşından itibaren ciltteki kolajen üretiminin azalması, elastikiyetin azalmasına yol açar. Daha az kolajen üretimi demek, göz kapaklarının sarkmaya başlaması ve kaç çatma gibi mimik çizgilerinin daha belirgin olması anlamına gelir. Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor.
14'ten 20'ye kadarsa: Cildinizin yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 6 ekleyin. Yeterli derecede sağlıklı bir yaşamınız olmasına rağmen, yaşam tarzınızda değiştirmeniz gereken bazı alışkanlıkların olduğu gerçek. 6'dan 13'e kadarsa: Cildinizin gerçek yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 3 ekleyin.
Cilt yaşlanmasının ilk belirgin belirtileri ince çizgiler ve kırışıklıklardır. Kazayağı görünümü olarak bilinen kırışıklıklar, ince çizgiler de artık gözlerin dış köşelerinde fark edilir olmaya başlar. Bunlar, 30 yaş civarında ortaya çıkabilir. Ancak hepimiz farklı şekillerde yaşlanırız.
Dermatologlara göre alın çizgileri 25 yaşında oluşmaya başlar ve daha ileri yaşlarda yukarıda saydığımız faktörlere bağlı olmakla beraber kalıcı olarak oluşur. Daha yaşlı bir görünüme sahip olmanıza olanak tanıyan alın çizgileri kişinin estetik kaygı yaşamasına neden olur.
Kaz ayağı kırışıklıkların giderilmesi için, cildin altına hyaluronik asit verilir. Uygulama öncesinde kişiye mutlaka bölgesel olarak anestezi içeren krem sürülür. Böylece herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmemektedir.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Yüzme veya terleme durumlarında güneş kremi daha sık yenilenebilir. Kuru cilt, dolgun cilt hücrelerini büzüşmesine neden olur ve bu da erken ince çizgilere ve kırışıklıklara yol açabilir. Cildi nemlendirmek, ciltte suyu doğal olarak hapsederek küçük çizgileri ve kırışıklıkları maskelemeye yardımcı olur.
Cildin erken yaşlanmasının üzerindeki en önemli etken, korumasız bir şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak. Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmak ve kontrolsüz bir şekilde bronzlaşmak, cildin çok daha erken yaşlanmasına; ince çizgilerin, kırışıklıkların ve cilt lekelerinin ortaya çıkmasına neden oluyor.
Yaşlanma 25-30 yaş arasında başlar
Yaşlanma ise 25-30 yaş arasında başlar. Bu yaşlardan itibaren cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmenizde yarar var.Çok ince olan boyun derisi çabuk kırışır.Bu nedenle yüze uygulanan nemlendirici krem nazik dokunuşlarla boyuna uygulanmalıdır.
10 aylıkken yürüyen bebekler vardır. 11. Ayın Sonunda: Yüz üstü durumdan oturur duruma geçebilmelidir.
Diğer kırışıklıkların aksine kaz ayakları aslında yirmili yaşlarınızın ortasında ortaya çıkabilir. İyi cilt bakımı yapmayan kişilerde oluşum daha erken gözlenir. Ancak çok iyi cilt bakımı yapılsa bile zamanı geldiğinde bu problemle karşılaşmak neredeye kaçınılmazdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri