MMS (multimedya mesaj servisi), bir kısa mesajların içerisine sabit ya da hareketli görsel, ses ve video gibi öğelerin eklenmesine imkan tanıyan, zengin içerikli mesajlar ile hedef kitlenin dikkatini daha iyi çekmeye yarayan bir mesaj servisidir.
Multimedya mesaj yani MMS teknolojisi sayesinde metnin içerisine resim, müzik ve video dosyaları eklemek mümkündür. MMS'in SMS (kısa mesaj) teknolojisine göre farkı metinle sınırlı kalmamasıdır. MMS'le dijital kameralardan çekilen veya herhangi bir yolla telefona aktarılan resimler, aynı kalitede gönderilebilmektedir.
MMS gönderimleri SMS paketine dahil midir? Gönderdiğiniz MMS'ler paketinize dahil değildir; ayrıca ücretlendirilmektedir.
MMS ayarlarınızı SMS ile almak için MMS AYAR yazıp 5555'e gönderebilirsiniz. Cep telefonunuza gönderilen SMS'i açtığınız zaman MMS ayarları otomatik olarak yapılacak ve MMS servisini kullanmaya başlayacaksınız.
MMS, cep telefonu ile sınırsız karakter içeren metin, fotoğraf, ses dosyası, video, animasyon gibi çoklu ortam dosyalarının gönderildiği mesaj türüdür. Multimedia Messaging Service kelimelerinin kısaltması olan MMS, Türkçeye Mobil Çoklu Ortam Mesajlaşma Hizmeti olarak çevrilir.
İlgili 34 soru bulundu
Telefonunuzun MMS menüsünden MMS göndermek istediğiniz resim ya da videoları seçip, mesaja eklemeniz ardından da mesajı göndermek istediğiniz kişinin numarasını yazmanız yeterli. Gönderdiğiniz kişinin telefonunun da MMS destekli olması gerekmektedir. Aksi takdirde gönderdiğiniz resim ya da videoyu görüntüleyemeyebilir.
İpuçları: Kısa mesajlar RCS durumunda koyu mavi, SMS ya da MMS durumunda ise mavi renkte gösterilir.
Vodafone MMS nedir? Vodafone'un görüntülü ve sesli mesaj servisidir. Cep telefonundan, cep telefonuna veya servisi destekleyen mail adreslerine gönderilen yazılı mesajların içerisine resim ve/veya ses dosyaları ekleyerek SMS'e benzer şekilde gönderebilmenizi ve alabilmenizi sağlar.
Nasıl MMS gönderebilirim? Telefonunuzun MMS'le ilgili menüsüne girerek mesajınızı oluşturduktan sonra, mesaj gönderilecek numarayı (ya da e-mail adresini) cep telefonunuzun rehberinden bularak ya da tuşlayarak mesajınızı gönderebilirsiniz.
Operatörünüzün SMS, MMS veya RCS mesajlarını desteklediğinden emin olun. Mesaj göndermek/almak için yeterli miktar bulunup bulunmadığını anlamak üzere planınızı veya kredi bakiyenizi kontrol edin. Sinyaliniz olup olmadığını kontrol edin. Uçak modunun etkin olup olmadığını kontrol edin.
MMS gönderim ücreti ne kadardır? Vodafone, Avea, Turkcell ve e-posta adreslerine doğru yapacağınız MMS gönderimleri 1,28 TL (KDV ve ÖİV dahil), anlaşmalı yurtdışı operatör abonelerine doğru yapacağınız MMS gönderimleri ise 2,44 TL/MMS (KDV ve ÖİV dahil) olarak ücretlendirilir.
Alışverişte, eğlencede ya da uzaktayken sevdiklerinizle paylaşmak istediğiniz her anı MMS atarak ölümsüzleştirebilirsiniz. MMS'lerinizi yurt içine 80 kuruş ve yurt dışına 1,82 TL'ye gönderebilirsiniz. Fiyatlara %20 KDV ve %25 Özel İletişim Vergisi dahildir. Telsiz kullanım ve telsiz ruhsat ücreti dahil değildir.
evet mms göndermeden hemen önce (yada almadan),mobil veriyi açmanız gerekiyor.yani şebeke üzerinden internete bağlanmalısınız.wifi'dan da olmuyor malesef. evet mms göndermeden hemen önce (yada almadan),mobil veriyi açmanız gerekiyor.yani şebeke üzerinden internete bağlanmalısınız.wifi'dan da olmuyor malesef.
Paket içinde kalan MMS sayısını KALAN MMS 50 yazıp 5555 'e göndererek ücretsiz sorgulayabilirsiniz. MMS ayarlarınızı SMS ile almak için MMS AYAR yazıp 5555 'e gönderebilirsiniz.
Cep telefonlarında bulunan MMS Multimedia Messaging Service yani çoklu ortam mesajlaşma servisi olarak biliniyor. Cep telefonu operatörleri tarafından farklı fiyat tarifeleri olan MMS sayesinde video, resim, ses ve görüntü gibi çoklu ortam dosyaları eklenebilir.
Multimedya Mesajlaşma Servisi (MMS), cep telefonuna hücresel şebeke üzerinden multimedya içeriğine sahip mesaj göndermenin standart bir yoludur. Resimli mesaj veya multimedya mesajı olarak da anılır.
Ayarlar > Mesajlar'a gidin ve MMS Mesajlaşma'yı açın. MMS Mesajlaşma veya Grup Mesajlaşma'yı açmak için bir seçenek görmüyorsanız iletişim paketinizin Grup MMS Mesajlaşma'yı destekleyip desteklemediğini öğrenmek için operatörünüz ile irtibat kurun.
MMS (multimedya mesaj servisi), bir kısa mesajların içerisine sabit ya da hareketli görsel, ses ve video gibi öğelerin eklenmesine imkan tanıyan, zengin içerikli mesajlar ile hedef kitlenin dikkatini daha iyi çekmeye yarayan bir mesaj servisidir.
SMS göndermek için öncelikle cep telefonu üzerinden kısa mesaj servisi bölümüne giriş yapmak gerekir. Daha sonra otomatik olarak telefon numarası eklenir ya da tuşlar vasıtasıyla numara eklenir. Bundan sonra ise mesajı yazmak suretiyle gönder tuşuna basmak yeterlidir.
Multimedya mesaj servisi kısa adıyla Mms, Çoklu ortam mesajlaşma servisi olarak bilinmektedir. geleneksel kısa mesaj servisi Sms'in aksine sadece yazı değil resim, video, ses gibi çoklu ortam dosyalarını da gönderiminde kullanılmaktadır.
SMS (İngilizce: Short Message Service; Türkçe: Kısa Mesaj Hizmeti), cep telefonu aracılığı ile yazılan mesajın bir cep telefonundan diğer bir cep telefonuna gönderilmesi, mesajlaşması hizmetidir.
Eğer gönderdiğiniz mesajın yanında iki mavi onay işareti görüyorsanız, sohbet ettiğiniz kişi mesajınızı okumuş demektir. Grup Sohbetlerinde veya toplu mesajlarınızda onay işaretleri, ancak tüm katılımcılar mesajınızı okuduğunda mavi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri