Kışın bebeği dışarı çıkarken mutlaka soğuktan koruyucu erkek bebek tulum ve montlarla korunmalıdır. Kış aylarında dışarı çıkıldığında bebek arabasında soğuğu ve rüzgarı önleyen koruyucular kullanılmalıdır. Bebeklerin üzerine ise ayrıca bir battaniye örtülmeli.
Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir.
22 ve 23 derece sıcaklıklarda uzun kollu bir pijama ve hafif bir uyku tulumu kullanabilirsiniz. 24 ve 25 derecede ise kısa kollu bir atlet ve uzun kollu pijama yeterli olacaktır. 26 derecede hafif bir uyku tulumu ve 27 derece üzerinde yalnızca bebek bezi kullanmak yeterli olmaktadır.
Kışın yatarken bebekler için en uygun giysiler, pamuklu veya polar fleks pijamalar ve kalın bir çarşaf veya battaniye gibi ısıtıcı özelliği olan örtülerdir. Bebeğinizin vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma amacıyla, bebeğinizin yatarken vücudunun tamamını kaplayacak şekilde giydirin.
Bebeğinizin yüzü ve yanaklarının soğuması ise onun gerçekten üşüdüğü anlamına gelebilir. Bu nedenle bebeğinizin yüzü ve yanakları soğuduysa, ensesini ve göğsünü de kontrol ederek bulunduğu ortamdaki ısının yükselmesini sağlamanız önemlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
25 derecede ise bebeğinizin daha hafif ve rahat kıyafetler giydiğinden emin olmalısınız. Kıyafetlerin pamuklu, açık renkli ve ince olmaları daha doğru olacaktır. Bu sayede bebeğinizin hem terlemesini önleyip hem de rahat etmelerini sağlayabilirsiniz.
Bebeğiniz için ortam sıcaklığı 1 aylıktan sonra uyanıkken 20-22 derece, gece uykuda 18-20 derece yeterlidir. Bu sıcaklıklarda bebeğinizi iki kat giydirebilirsiniz. Mesela bir body ve tulum giydirmek oldukça idealdir.
Uyku Sırasında
Fakat kalın bir battaniye, kat kat giydirilmiş kıyafetler onun uykuda terlemesine neden olabilir. 22-24 derece oda sıcaklığında bebekler, ayaklı bir fanilanın üzerine giydirilmiş çoraplar,pamuklu pijamalar ve ağır olmayan bir battaniye ile huzurlu bir şekilde uyuyabilirler.
18-19 derece arası bir ortam sıcaklığında 2.5 tog olan uzun kollu body ve kalın tulum üst üste giydirilebilir. 20-21 derece arasında olan ortamlarda ise 2.5 tog uzun kollu body ve kalın tulum giydirilebilir. Bebeğin bunalması durumunda 1.0 tog uzun kollu body ve bebek tulumu tercih edilebilir.
Uyuturken çok kalın giydirilmemesi, üzerine polar gibi hafif ama sıcak tutan bir battaniye ya da hafif bir yorgan örtülmesi gerekiyor.
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez. Lütfen bebeğin yatağının üzerine battaniye veya örtü koymayınız. Bu oldukça önemlidir çünkü bebeğiniz küçük başını bunların altına gömebilir ve kendini tehlikeye atabilir.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
Bebekleri çorapla yatırmak uygun çorap seçimi yapıldığında ve dikkat bebeğin ihtiyaçları üzerinde olduğunda zararlı olmaz. Yenidoğan bebekler beden ısılarını kontrol etmek konusunda henüz yetkin değildir. Yani vücut sıcaklığını iyi ayarlayamazlar.
Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
İlk aylarda şapka eldiven ve çorap mutlaka giydirilmelidir.Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle soğuk olacağından, üşüyüp üşümediği göğüs veya sırtından kontrol edilmelidir. Bebekler yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de üstünün örtülmesi uygun olur.
Bebekler Uyurken Üşür Mü? Bebekler uyurken üşür mü diye merak ediyorsanız, bebekler uyurken üşüyebilir sizler için bir cevap olacaktır. Bebeklerin vücut ısısı düzenleme yetenekleri yetişkinlere göre daha sınırlıdır ve bu nedenle bebeklerde el ayak soğukluğu hissedildiği zaman uygun sıcaklıkta tutulmaları önemlidir.
Bu nedenle bu belirti tek başına kesin bir belirti değildir. Huzursuzluk: Yenidoğan bebek eğer üşüyorsa huzursuz olabilir ve sık sık ağlayabilir. Az Hareket: Üşüyen bir bebek, enerjisiz ve uyuşuk olabilir.
Bebeğimin üşüdüğünü nasıl anlarım? Sorusunun cevabına bakacak olursak: Vücut sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bebeğin üşüdüğünü ona dokunarak anlayabilirsiniz. Bebeklerin genel olarak vücut ısıları 36,5 ve 37,5 dereceleri arasında değişir. 36,5 altında bir sıcaklık görüyorsanız, bebeğiniz üşümüş olabilir.
Bebek yüz üstü uyuduğu zaman yastık ile arasında karbondioksit oranı artınca bebek bayılarak ani ölüm gerçekleşir. Bebeğin üzerine battaniye veya kalın örtüler örtüldüğü zaman nefesi kesilerek ani ölüme sebep olabilir.
Bebeklerin Yüzü Neden Soğuk Olur? Bebeklerde yüz soğukluğu da ebeveynler tarafından bir üşüme belirtisi olarak algılanır. Bu kısmen doğrudur ve bebeğin üşüdüğünün bir göstergesi olabilir. Dolayısıyla bebeğinizin yüzü, burnu ve yanakları soğuksa ortam ısısını kontrol etmek faydalı olacaktır.
Önemli olan bebeklerin rahat olmasını sağlamak ve nefes almalarına engel olmayacak şekilde giydirilmeleridir. Uzmanlara göre kalın ve ağır kıyafetler yerine ince ve pamuklu kıyafet tercih edilmeli. İnce, pamuklu ve bebeğin vücudunu saran kıyafetler ısı kaybını en aza indirir.
Bebeğin ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Bebekler için ideal oda sıcaklığı 20-22 santigrat derece olarak kabul edilir.
Oturma veya çalışma odaları için ideal sıcaklık, 20°-22°C civarındayken, diğer odalar daha sıcak olmalıdır. Örneğin banyolar ve çocuk odaları için uzmanlar 22°-24°C aralığını tavsiye etmektedir. 16°-19°C arasındaki sıcaklığa sahip yatak odaları iyi bir gece uykusunu destekler.
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri