Kuantum öğrenme modeli, farklı yaş grubundaki bireyler için etkililiği kanıtlanmış öğretim yöntem ve tekniklerini bir araya getirerek onlara hızlı bir şekilde ve zevkle akademik ve yaşam boyu öğrenme becerileri kazandırdığı iddia edilen bir modeldir.
Kuantum öğrenme yaklaşımı belirsizlik, olasılık ve bütünsellik ilkelerine dayanmaktadır. Kuantum öğrenme, sonuçları kesin ve net ifadeler yerine olasılıklar ile ortaya koyar. Olaylara holistik bir bakış ile yaklaşarak olayların birbirini etkilediğini ve birbirinden ayrılmayacağını vurgulamaktadır.
BEYİN TEMELLİ ÖĞRENME & KUANTUM ÖĞRENME. Hem Hebb hem de Caine&Caine tarafından ortaya konulmuştur. Beyin temelli öğrenme anlayışındaki en önemli ilkelerden biri «Her beyin biriciktir.» ilkesidir.
Kuantum Öğrenme Nedir? Kuantum öğrenme öğrencilerin etkili öğrenme ve yaşam-becerilerini öğrenmelerine yardımcı olan öğrenme modelidir. Bu modele göre eğitimde, bireylerin farklı düşünceleri desteklenmeli ve bireyler, bunları ifade etmeleri için cesaretlendirilmelidir.
Kuantum öğrenmede “mükemmelliğin 8 anahtarı” olarak bilinen, kişilerin hayatlarını ve hayat felsefelerindeki temelleri düzenlemelerine yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş prensipler; “bütüncül ol”, “hatalar başarıya götürür”, “güzel amaçla konuş”, “hedefine odaklan”, “kendini idealine ada”, “işini sahiplen”, “esnek ol ...
İlgili 27 soru bulundu
Tam öğrenme modeli, Bloom tarafından ortaya atılmış olup okuldaki öğrenci başarısını %90'a çıkarmayı hedefleyen bir öğretim sürecini ele alır. Eğitim bilimleri sınavında öğretim yöntem ve teknikleri dersi içerisinde yer alan bir konudur.
Bloom tarafından geliştirilen tam öğrenme modeli öğrenme sürecinde başarıyı %95 düzeyine çıkaran bir yaklaşımdır. Bu modelin dayandığı temel düşünce tüm öğrencilerin okulda öğretilenleri öğrenebilecek yeterliğe sahip olduğudur. Model. tüm öğrencilerin öğretilen konuları öğrenebileceği varsayımına dayanır.
Kuantum düşünce tekniğinde ise, derin düzeyde atom altı alanda etkili olabilecek tarzda, yaratıcı bir düşünce biçimi oluşturulur. Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel davranış kalıplarını kurgulayarak kişiye sözel ve imgesel oluşumlar yüklenir.
Kuantum öğrenme, öğrencilerin etkili şekilde öğrenmelerine destek olan bir öğrenme modelidir. Söz konusu modelde öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmesi hedeflenir. Bu modelde birey farklı düşüncelere sahip olabilir. Bireyin bu farklı düşünceleri desteklenmeli, aynı zamanda ifade için birey desteklenmelidir.
Bir mekanik olan kuantum, madde ve ışığın atom ve atom altı seviyelerinde meydana gelen davranışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Kuantum mekaniği iki farklı isimle de anılır. Bu isimler nicem mekaniği ve dalga mekaniğidir.
Kuantum fiziği, moleküllerin, atomların veya bunları meydana getiren proton, elektron, kuark, nötron ve gluon gibi parçacıkların niteliklerini açıklamaya çalışmaktadır. Çalışma alanı, parçacıkların birbirleri ile ve ışık, gama ışını, x ışını gibi elektromanyetik radyasyonlar ile olan etkileşimlerini de kapsamaktadır.
NLP beynin nörolojik yapısının sırlarından yola çıkar, KUANTUM DÜŞÜNCE atomaltı parçacıkların işleyişi ve Evrenin Zekasıyla işbirliğini sunar bize. NLP, bir değişim modeli olarak insanlık için nispeten yeni bir buluştur.
Kuantum fiziği kanıtlanmaktan ziyade günümüz teknolojilerinde kullanılmaktadır. Kuantum sensörler : frekans, elektrik – manyetik alan ve sıcaklık gibi fiziksel nicelikleri oldukça hassas şekilde ölçebilir. Ayrıca, kuantum sensörler değişik uygulamaları ile uydulardan uçaklara kadar farklı alanlarda kullanılabilir.
Kuantum Zekâ kitabında yer alan en geniş tanımlamayla: Kuantum Zeka; bireyin, varoluş amacını anlamlandırması ve bu amaç uğruna öğrenme yolunu seçmesidir. Daha fazlasını öğrenmek için çıkılan bu yolculukta değerlere, olasılıklara ve hedeflere uygun süreçlerin seçilmesidir.
Literatürde ilk ve tek olan "Kuantum Zeka" kavramı, 4. zeka alanı olarak tasarlanmıştır. Öğrenme, Başarı ve Mutluluk amaçlarını gerçekleştirebilmenin yollarına ışık tutmaktadır.
Kuantum Eğitimi; kendimizi tanımaya, başkalarını anlamaya, evrensel sistemin işleyişini fark etmekten doğan bilgeliğe ulaştırarak beden enerjimizi de düzene sokar. Kişiler daha güçlü, canlı ve güzel olurlar. Hayat misyonumuzu fark etmek ve ona adım adım ulaşmak yönündeki çabalarımızı destekler.
Öğretim etkinlikleri modeli, Gagne'nin bilişsel ve davranışsal yaklaşımları sentezleyen bir model olarak eğitime katkısı büyüktür. Bu model, öğrencinin problem çözme becerisini geliştirmeye yönelik olan dikkat çekme, hedeften haberdar etme, ön koşul öğrenmelerin hatırlanması gibi temel öğeler içerir.
Harmanlanmış öğrenme, yalnızca ilk ve ortaöğretim basamaklarında değil, yükseköğretim kurumlarında da popülerliğini artıran bir yaklaşım. Bu yaklaşımla hazırlanmış ders materyalleri, daha önce mümkün olmayan oranda öğrenciye erişilmesini ve öğrencilerin aktif katılımını sağlar.
Kubaşık öğrenme (işbirliğine dayalı öğrenme), öğrencilerin, sınıf ortamında küçük karma kümeler oluşturarak, ortak bir amaç doğrultusunda, akademik bir konuda birbirlerinin öğrenmelerine yardımcı oldukları, genelde küme başarısının değişik yollarla ödüllendirildiği bir öğrenme yaklaşımı olarak tanımlanabilir.
Kuantum programlama, bir kuantum bilgisayarda çalışabilen, kuantum programları olarak adlandırılan talimat dizilerini birleştirme işlemidir. Kuantum programlama dilleri, yüksek seviyeli yapılar kullanarak kuantum algoritmalarının ifade edilmesine yardımcı olur.
Kuantum felsefesi ”beyin-beden-ruh” bütünlüğünü temel alır. Kuantum yaşadığımız evrendedeki bilinen en yoğun enerji frekansının, kozmik bilinçin ürünü olan insan düşüncesi olduğunu kanıtlamış.
Kuantum kütleçekim kuramsal fiziğin bir dalı olup doğanın temel kuvvetlerinden üçünü (elektromanyetizm ve etkileşimleri) tanımlayan kuantum mekaniği ile dördüncü temel kuvveti kütleçekimin kuramı olan genel göreliliğini birleştireceği düşünülen bir kuramdır.
Gözlemlenebilir davranışlara odaklanan davranışçı öğrenme kuramından farklı olarak bilgi edinimi ve öğrenmeyle ilgili içsel meselelere odaklanan bilişsel öğrenme kuramı, geçmiş öğrenme deneyimleriyle bağlantı kurma, kavrayarak öğrenme ve anlamlı bütünler oluşturma gibi konuları öne çıkarır.
5E Öğrenme Modelinde öğrencinin öğrenme sürecinin merkezinde yer aldığı 5 aşama mevcuttur. Bu aşamalar; Dikkat Çekme, Keşfetme, Açıklama, Derinleştirme ve Değerlendirmedir(Özbek, 2012). Bu aşamalar sırayla uygulandığı takdirde öğrenme üzerinde büyük etkisi olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
T-öğrenme; televizyonla öğrenme olarak tanımlanmakta, etkileşimli televizyon (ETV) kullanımının ve yeni nesil teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte e-öğrenme yaklaşımının televizyona uyarlanabildiği belirtilmektedir (Colace vd., 2008).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri