Ancak küçük banyolar için genellikle açık renkli mermer çeşitleri önerilir. Açık renkler, daha geniş ve ferah bir alan izlenimi yaratır. Bunun yanı sıra, damarlı veya karmaşık desenler yerine daha sade ve düz renkli mermerler, küçük banyolar için daha uygun olabilir.
Açık Renk Fayanslar
Açık renklerde fayans kullanmak banyoları daha büyük göstermek için iyi bir yöntemdir. Çünkü koyu renkler iç mekânı daha daraltırken açık tonlar baskın olduğunda çok daha geniş bir ortam sağlanır. Dolaplar, fayans, duvar rengi, lavabo, küvet ya da duşa kabin beyaz, kırık beyaz tonlarda olmalıdır.
Açık renkli fayans veya banyo seramik modelleri alanın daha büyük ve parlak görünmesine yardımcı olur. Ancak koyu renkli banyo fayans veya seramik modeli kullanmanıza tamamen engel değildir.
Banyo için kullanıma uygun olan koyu renk boyalar sayesinde özellikle ortamın çok daha şık bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Normalde parlak, neşeli bir ortam oluşturulması istendiği taktirde mor, pembe, beyaz gibi renklerin kullanılması mümkün oluyor.
İlgili 35 soru bulundu
Açık renk ve parlak duvarlar ışığı yansıtarak mekanın geniş algılanmasını sağlar. Bu sayede fazla ışık almayan odalarını da daha aydınlık gösterebilirsin. Mekanı geniş gösteren duvar renkleri arasında yer alan bej, beyaz, sarı, buz mavisi, pudra pembesi, somon ve yeşilin pastel tonlarını tercih edebilirsin.
Güneş ışığının etkisini en iyi yansıtan beyaz, krem, gri, fildişi, açık mavi, bej, lavanta ve soluk sarı gibi açık renkler aydınlık ve ferah gösteren renklere örnek olarak verilebilir.
Direkt aydınlatma sistemleri ile banyoda sarkıt lambalar kullanabilirsiniz. Genel olarak banyo gibi odak isteyen yaşam alanlarında beyaz ışık kullanımı tercih edilir. Dikkat gerektirmeyen oturma alanlarında ise güneşe en yakın ton olan sarı ışık kullanımı tercih edilir ve dingin bir atmosfer oluşturur.
Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır. Epoksi bazlı boyalar, daha dayanıklı ve suya karşı çok daha dirençlidirler. Buna karşın akrilik bazlı boyalar daha kolay uygulanabilirler. Banyo fayans boyası birden fazla renk seçeneğiyle sizlere sunulur.
Toprak tonlarını veya mavi, siyah ve turkuaz renkleri kullanın. Sağlık sorunları, aile içi geçimsizlik, çocukların isyankarlığı gibi problemler görülebilir. Önlemek için beyaz renk ve metal aksesuarlar kullanın. Yeşil ve mavi tonlarından sakının ve banyonuza yeşil bitki koymayın.
Küçük Banyolarda Suya Dayanıklı Karo Seçimi
Poröz olmayan, yüksek kaliteli seramik veya porselen fayanslar, bu gereksinimi karşılar. Dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise fayansların kaymaz özellikte olmalarıdır; özellikle zemin fayanslarında bu kritiktir.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Banyo dolabı seçerken genellikle klasik beyaz veya krem rengi tercih etmenizi öneririz. Sade renkler hem su ile temas ettiğinde soru çıkarmaz hem de temizlendikten sonra kapalı renklere göre daha geç kirlenir. Tabii banyonuzda klasik renklerden farklı renkler tercih etmek isteyebilirsiniz.
Yeni imar yönetmeliğine göre banyo (yıkanma yeri) ve tuvaletin bir arada olduğu alan, 4.20 metrekareden küçük olamaz. Bu ölçülere, alanın temel eşyaları rahatlıkla girmelidir. Banyo ve tuvaleti, ev planınıza göre aynı yerde veya ayrı ayrı da konumlandırılabilir.
En sağlıklı banyo, ılık suyla yapılır ve yaklaşık 20 dakika sürmelidir. Banyo suyunun sıcaklığı 40 dereceyi geçmemelidir. Sıcak suyla yıkanmayı seviyorsanız 10 dakikadan fazla banyoda kalmamalısınız. Banyodan çıktıktan sonra vücudunuzu bir süre dinlendirin.
Özellikle, bunları kullanarak yapacağınız bir banyo en güzel yöntemlerden. Rahatlatıcı bir banyo için 2 yol var: Tuzları ve esans yağları kullanmak veya çayını yapıp, içtiğimiz bazı bitkileri banyo suyu olarak demlemek. Üçüncü bir seçenek de 2 farklı tarzı gönlünüzce karıştırıp kullanmak.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Banyo tavanları veya nemin sıklıkla bulunduğu tavanlar için mutlaka rutubet ve küf engelleyici tavan boyası kullanın. Permolit Süper Tavan Boyası, su bazlı, akrilik emülsiyon esaslı, tam mat, dekoratif, son kat tavan boyasıdır.
Banyo aydınlatması
Banyoda kayıp düşme, tıraş olma, makyaj yapma gibi unsurlar nedeniyle beyaz ışık kullanmak idealdir.
Kelvin değeri arttıkça yayılan mavi ışık da doğru orantılı olarak artış göstereceği için beyaz ışık gözlerimizi daha fazla yorar. Kelvin değeri düştükçe ise yayılan mavi ışık oranı azalır ve sarı ışık gözlerimizi daha az yorar. Bu sebeple göz sağlığı için sarı ışık kullanımı daha doğru bir tercih olacaktır.
1- Tercih edilen aydınlatmanın neme dayanıklı, kapalı ve dayanıklı olması gerekir. 2- LED lambalar neme en dayanıklı lambalar oldukları için tercih sırasının başında yer almalıdır. 3- Fazla gün ışığı almayan banyolarda dimmer lambalar tercih edilmelidir.
Son moda iç cephe boya renkleri arasında, Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2023 yılı rengi “Pantone 18-1750” kodlu Viva Magenta'dan bahsetmezsek olmaz.
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Kum beji rengi duvarda nasıl durur sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. İlk olarak kum beji rengi adını kumun tonlarından alır. Krem rengi ile kahve rengi arasında yer alır. Krem rengine göre koyu bir tondadır aynı zamanda kahverengine göre ise oldukça açıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri