Alçı kabartma ve kalem işi süslemeli tavanları, farklı renk ve biçimde değerli İtalyan mermerleriyle yapılmış şömineleri, her bir odada ayrı süslemeli ve ince işçilikli parkeleri, Avrupa üsluplarındaki mobilyaları, halı ve tablolarıyla zengin bir sanat müzesi görünümündedir.
Anadoluhisarı'nda, Küçüksu ile Göksu dereleri arasında yaklaşık 160 yıllık tarihi bir yapı. Anadolu yakasının boğaz kenarında Beylerbeyi Sarayı'ndan sonraki diğer yazlık sarayı. Bugün müze olarak gezilebiliyor.
Göksu'da sık sık avlanan ve atış talimleri yapan Sultan için Sadrazam Divitdâr Mehmed Emin Paşa, 1751-1752 yıllarında ahşap bir köşk yaptırmıştır.
İstanbul Anadolu Hisarı'nda yer alan, geçmişte padişahların vakit geçirdiği görkemli cephesiyle sizi içeriye göz atmaya sürükleyen eski adı ile Göksu Kasrı'nı gelin daha detaylı inceleyelim. Küçüksu kasrı, Sultan Abdülmecit döneminde Balyan ailesine yaptırılmış bir biniş kasrıdır.
Mekanın fiyatları, davetli sayısına ve seçilen olanaklara bağlı olarak değişebilmekte. Fakat genel olarak Küçüksu Kasrı düğün fiyatları 100 TL'den başlamakta. Bu tarihi ve turistik mekanda gerçekleştirilecek kokteyl davet fiyatları, 150 TL'ye varabilmekte. Yemekli düğün fiyatları ise 150 TL - 200 TL aralığında.
İlgili 16 soru bulundu
Küçüksu Kasrı'nda kahvaltı fiyatı kişi başına 25 ile 30 TL arasında değişmektedir. Kahvaltı fiyatı sınırsız olarak belirlenmiştir. Kahvaltı yapmak için hafta sonlarını tercih etmek ve sabah 09:00 ile öğle 13:00 arasında Küçüksu Kasrı'na gitmek gerekiyor.
Milli Saraylar İdaresi. *Kahvaltı servisimiz hafta içi 13:00, hafta sonları 14:00'e kadardır.
Pazartesi hariç hergün 09:00- 17:00 arasında ziyarete acıktır. Kapalı mekânlarda fotoğraf çekmek yasak. Giriş ücreti 15 TL. Müzekart geçerli.
Küçüksu, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar ilçesine bağlı 33 mahalleden biridir.
-Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları pazar günleri ziyarete açık olup, Topkapı Sarayı salı günleri, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları pazartesi günleri ziyarete kapalı olacaktır. -Diğer kasır ve müzeler, pazar günleri ziyarete kapalı olup, hafta içi ve cumartesi günü ziyarete açık olacaktır.
Kasrın ana girişinin ortasında mermerden yapılmış bir çeşmesi ve bunu takip eden çeşme ve havuzları bulunmaktadır. Hıdiv ünvanı; Osmanlı İmparatorluğu'nun Mısır'a atadığı valilerine verilen bir ünvandır.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı
Küçüksu Kasrı'na otobüs ile gelmek için Kadıköy kalkışlı 15F, Üsküdar kalkışlı 15, 15H, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15T, 15Y ve 15ŞN numaralı otobüsler kullanılabilmektedir. Bu otobüslerden ilgili durakta inildiği zaman 200 metrelik bir yürüyüş sonrasında Küçüksu Kasrı'na varılabilmektedir.
Dolayısıyla istedikleri gibi burada kendileri konumlanıp vakit geçirebilirler. Giriş ücreti 10 lira, öğrenci ve öğretmenlere giriş ücreti 5 lira, otopark ücretimiz 20 lira.
Ziyaret saatleri konusunda bir sınırlama yok; ama işletme hizmetlerinde faydalanabilmek için en erken 8:00 gibi orada olmanızı tavsiye edebiliriz.
Topkapı Sarayı'nın Harem ve Aya İrini bölümlerinde, Dolmabahçe Sarayı Selamlık bölümünde, Milli Saraylar Beykoz Cam ve Billur Müzesi ile Küçüksu Kasrı Mesire Alanı ve Beykoz Mecidiye Kasrı Mesire Alanı'nda Müzekart geçmemektedir.
Beykoz'da bulunan Küçüksu Deresi yağışla birlikte taştı. Çevredeki ev ve iş yerleri su içinde kalırken araçlar suya gömüldü. Bir camide su altında kaldı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları devam ediyor.
Ziyaret Bilgileri: Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Milli Saraylar İdaresine bağlı tüm saray, köşk ve kasırlar 09.00-16.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 1856 yılında inşası tamamlanan diğer adı “Göksu Kasrı” olarak bilinen Kasır, Küçüksu semtinde Boğaziçi Üsküdar-Beykoz sahil yolu üzerinde yer almaktadır.
Küçüksu Kasrı açılış ve kapanış saatleri aşağıdaki gibidir; Açılış Saati = 09:00. Kapanış Saati = 16:30.
MADDE 2 - (1) Milli Sarayların (saray, müze, köşk, kasır ve fabrikalar ile bunlara bağlı taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları) yönetimi ve tanıtımı için Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak genel bütçeye tabi Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kurulmuştur.
Müzeler, kiralanan ürünlerin telif haklarına sahip değildir. Bu yüzden ürünlerin fotoğrafının çekilmesi, telif hakkının ihlal edilmesi anlamına gelebilir.
Fotoğraf makinesinin fılaş ışığının tarihi eserlere zarar vermesinden dolayı yasak.
Burası belli bir süre otel olarak kullanıldıktan sonra İBB tarafından Beltur'a devredilerek günümüzde de hala hizmet vermektedir. Hıdiv Kasrı ve Korusu haftanın her günü 08.00 ile 23.00 saatleri arasında açık olmakla beraber girişi tamamen ücretsizdir.
Osmanlı devrinden kalan ve Dolmabahçe ile Beylerbeyi saraylarından önce yaptırılan Beykoz Mecidiye Kasrı, İstanbul'un eski yapılarındandır. Boğaz'ın Asya kıyısında, Beykoz'da, Hünkâr İskelesi mevkiinde bulunan Beykoz Mecidiye Kasrı, Boğaziçi'nin ilk kâgir ve yeni üslûpta inşa edilmiş yapısıdır.
Genel olarak eşsiz manzarası ile beraber uygun fiyatlar üzerinden kahvaltı yapılabileceğini dile getirmek mümkün. Harika bir manzarası bulunan ve Çubuklu Korusu içerisinde yürüyüşe ya da koşu yapabileceğiniz Hidiv Kasrı, tamamen ücretsiz şekilde giriş imkanı vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri