2024 yılı itibarıyla kulak içi işitme cihazı fiyatları, 24.000 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir. Fiyat, işitme kaybının derecesine ve tipine, kulak kanal yapınıza, estetik tercihlerinize ve teknolojik özelliklerine göre farklılık gösterebilir.
Duymer İşitme Cihazları, ürünlerinin başlangıç fiyatını 4.500₺ olarak belirleyerek emeklilere işitme cihazı fiyatları konusunda yardımcı olmayı amaçlar. Bu doğrultuda Duymer şubelerine başvuran kişiler, bütçelerine uygun işitme cihazlarını SGK katkı payı ödemelerinden yararlanarak satın alabilirler.
Birçok odyoloji uzmanına göre dünyanın en iyi işitme cihazı markası Si-Ser – Earnet işitme cihazıdır.
SGK 65 yaş üstü aylığı alanların ve yakınlarının işitme cihazının 2422 TL'sini karşılamaktadır.
İşitme kaybı türü ve derecesi: Kulak içi işitme cihazları, genellikle hafif ila orta derecede işitme kaybı olan bireyler için uygundur. Ancak, ciddi veya ileri derecede işitme kaybı olan bireyler için genellikle daha güçlü işitme cihazları veya alternatif tedavi yöntemleri önerilir.
İlgili 32 soru bulundu
Cihazı kulağınıza yerleştirmeden önce cihaz bütünlüğünden emin olunmalıdır. Cihaz kulağın arka tarafına yerleştirilmelidir.
Kulak arkası cihazlar daha güçlüdür. Kullanımı daha rahattır ve kolay bozulmazlar. Kulak içi cihazlar küçüktür, temizliği ve bakımı açısından kullanımı zor olabilir.
Genel olarak baktığımızda, işitme cihazlarının ömrü ortalama 5 ila 7 yıl arasında değişebilir. Ancak, bu süre düzenli olarak bakım yaptırılırsa daha uzun olabilir. İşitme cihazlarının ömrünü uzatmak için, cihazı düzenli olarak bakım yaptırın ve cihazı kullanırken özel bir özen gösterin.
SGK'dan İşitme Cihazı Alımı
Kişiler öncelikle üniversite yahut devlet hastanelerinin Kulak Burun Boğaz bölümüne giderek, muayene olmalı ve işitme testine girmelidir. Ardından raporla anlaşmalı bir merkeze giderek, cihazı edinmelidir.
Kulak İçi İşitme Cihazları
Her yaştan işitme kaybı yaşayan bireyler kulak içi işitme cihazlarını kullanabilmektedir. En doğru işitme cihazı türünü belirlemek için Edi İşitme Cihazları Satış ve Uygulama kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.
İşitme cihazı nereden alınır, doktora gitmeden işitme cihazı alınır mı? İşitme cihazı almak için genellikle bir odyolog veya kulak burun boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız önerilir. Bu profesyoneller işitme kaybınızı doğru bir şekilde değerlendirebilir ve sizin için en uygun cihazı önerirler.
Koklear İmplant (Biyonik Kulak) Tanısı
Biyonik kulak ya da Koklear İmplant duyma yetisi hiç olmayan ya da ileri derecede işitme güçlüğü çeken kişilere ses hissi sağlamaya yardımcı olmak için kullanılan bir cihazdır.
55-70 dB arasında ise Orta derecede İşitme Kaybı, Düşük ve orta şiddetteki sesleri duymakta sıkıntılar yaşanır, gürültülü ortamlarda konuşulanları anlamak çok zordur. Mutlaka işitme cihazı kullanılmalıdır. 70-90 dB arasında ise İleri Derecede İşitme Kaybı, Sadece yüksek şiddetteki sesleri duyar ama anlayamaz.
İşitme cihazlarının pil ömrü cihazdan cihaza ve cihazın boyutundan türüne göre değişmektedir. Örneğin; boyut 10'un 3 ile 7 gün kadar pil ömrü vardır. 312 numara ise 3 ile 10 gün kadar dayanırken boyut 13, 6 ile 14 gün kadar dayanabilir. Son olarak boyut 675 ise 9 ile 20 güne kadar pil ömrüne sahiptir.
İşitme cihazı fiyatları ülkemizde genel olarak 5000 TL ile 50000 TL arasında değişmektedir. İşitme cihazı fiyatı sahip olduğu teknoloji, kablosuz bağlantı özellikleri, şarjlı, pilli opsiyonlarına göre değişmektedir. Kliniğimizde işitme cihazı fiyatına ayar dahildir.
İşitme cihazı temin edebilmek için ilk yapmanız gereken bir kulak burun boğaz doktoruna gitmek olacaktır. Ancak önceden bir cihaz sahibi iseniz ya da kullanmaya devam ediyorsanız doktora gitmenize gerek kalmadan işitme merkezine başvurarak bir cihaz temin edebilirsiniz.
SGK tarafından yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğine göre işitme cihazı devlet desteği beş yılda bir alınabilmektedir. Bir işitme cihazı ömrü SGK tarafından beş yıl olarak nitelendirilmiştir. Bu nedenle de beş senede bir işitme cihazı için devlet desteği alınabilir.
İşitme cihazı kullanacak kişi 18 yaş ve üzerinde ise, Emekli olması durumunda 2725,20 TL ödeme yapılır. Çalışan olması durumunda 2422,40 TL ödeme yapılır.
İşitme cihazını sürekli takmak mı gerekiyor? İşitme Cihazı adaptasyon süreci bittikten sonra tüm gün boyunca kullanılmalıdır. Bu kişinin işitsel yeteneklerini sürekli olarak aynı seviyede tutmak için çok önemlidir.
İşitme cihazı yatarken kullanılmamalıdır. İşitme Cihazınızı yüksek ısıdan, aşırı nemden, kirden koruyun. Her ne kadar nano teknolojiler sayesinde işitme cihazları suya ve toza dayanıklı üretilseler de rutin maruz kalmalarda hasarlar oluşabileceğini unutmayın.
İşitme kaybına rağmen işitme cihazı kullanılmadığı durumda
Araç sesleri, korna sesleri, inşaat sesleri, insan sesleri gibi seslerin duyulmamasıyla güvensizlik hissi başlar. Kalabalık ortamlarda konuşulanları anlamama kişinin sosyal hayattan kopmasına, içine kapanmasına sebebiyet verir.
Başta kulak tembelleşmesi gibi yanlış bilinen pek çok noktada, işitme cihazı zararları varlığı tartışılmakta ve bahsettiğimiz gibi duyu kaybı yaşayan bireyler yanlış bilgilendirilerek sosyal hayattan giderek uzaklaşmaktadır. Sanılanın aksine işitme cihazları zararlı değildir.
Kulak İçi İşitme Cihazları Avantajları
Estetik açıdan daha az belirgindir ve genellikle daha küçüktür. Rüzgâr ve diğer dış etkenlerden daha iyi korunabilirler. Kulak içindeki doğal anatomiyi taklit ederler, dolayısıyla daha doğal bir ses algısı sunabilirler.
İşitme cihazı, kullanıldığı kulakta görülen uğultu ve çınlama gibi istenmeyen seslerin ortadan kaldırılmasını sağlar. Doğru işitme cihazı kullanan hastaların işitme sorunlarının azaldığı görülür. Söz konusu cihazları kullanan kişiler, daha iyi bir işitme duyusuna sahip olarak normal bir hayat sürmeye başlayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri