Bluetooth, teknolojik cihazların birbiri ile etkileşim kurabilmesini sağlayan kablosuz bir haberleşme aracıdır.
“Bluetooth kulaklık versiyon” bluetooth yongasına sahip telefon - bilgisayar ile bluetooth yongasına sahip kulaklıkların veyahut taşınabilir bluetooth hoparlörlerin kablosuz bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan arabirime verilen isimdir.
JBL TUNE 570BT BLUETOOTH KULAKLIK
Multi Connect özelliğiyle iki cihaza aynı anda bağlı kalabilen Tune 570BT bir cihazda video izlerken ya da toplantınızı yaparken diğer cihazınızdan bir arama gelirse sorunsuz bir şekilde diğer cihaza geçer ve işiniz bitince ilk cihaza otomatik olarak geri döner.
Bluetooth, Türkçe: Mavidiş, kablo bağlantısını ortadan kaldıran kısa mesafe radyo frekansı teknolojisinin adıdır. Bluetooth, 1994 yılında Ericsson firması tarafından cep telefonları ve diğer mobil cihazları kablosuz olarak birbirine bağlamak ve aralarında iletişim kurmak için geliştirilmiştir.
Bu kodek Bluetooth kulaklığınızda ses iletimi yapılırken bu iletimin 328 kbps bit kalitesinde ve 44.1kHz örnekleme oranında yapılmasını sağlar. Böylece çok fazla enerji ihtiyacı duymadan kaliteli bir ses aktarımı yapılır. Eğer Bluetooth vericiniz düşük kalitede ise, bu kodek tek başına ses kalitesini garantileyemez.
İlgili 21 soru bulundu
Özetle, frekans tepkisi, bir cihazın üretebileceği frekans aralığını ifade eder. İnsan kulağı 20 Hz - 20 kHz aralığındaki frekansları duyabilir, bu nedenle ideal olarak kulaklığınızın bu aralıkta bir frekans yanıtına sahip olmasını istersiniz.
Genel olarak, örnekleme hızı ve bit derinliğinin de yüksek olması koşuluyla, yüksek bit hızı kaliteli ses anlamına gelir. Çok genel anlamda, daha fazla bilgi, daha iyi ses kalitesi anlamına gelir. Ses CD'lerinin bit hızı her zaman saniyede 1.411 kilobittir (kb/sn).
BT yöneticisi, kuruluşunuzun EMM sağlayıcısı tarafından sağlanan yazılımla politikaları belirler. EMM yazılımı cihazınızdaki cihaz politikası denetleyiciyle iletişim kurar ve ardından cihazınızda kurumsal ayarları yönetir.
Bluetooth 5, 2 Mbps'lik artırılmış bant genişliği kapasitesi sağladı. Ayrıca bağlantı aralığını 240m'ye kadar genişletti. Düşük Karmaşıklıklı İletişim Codec'i (LC3) ile birlikte gelen Bluetooth 5, ses kalitesinden ödün vermeden ses verilerini daha düşük bit hızlarında aktaran yeni bir ses protokolü olmuş oldu.
Mesafe aralığının genişlemesi: Bluetooth 4.0 sürümünde bağlantı mesafesi, cihazlar arası 60 metre olarak belirlenmişti. Ancak 5.2 sürümünde yapılan güncellemeler ile bu mesafe, her iki cihaz arasında 200 metre olacak kadar yükseltilmiştir.
Frekans tepkisi, kulaklık tarafından üretilen veya yeniden üretilen sesin frekans aralığındaki tutarlılığını ve doğruluğunu ifade eder. Bu sebeple frekans tepkisi, kulaklıkların ses kalitesini ve müzik deneyimini etkileyen önemli bir faktördür.
Tiz performansı 510 modelinde daha iyiydi, bass performansı ise 520 modelinde daha iyi. JBL Tune 520 modelinde 2 adet mikrofon bulunuyor, bir önceki 510 modelinde ise 1 adet mikrofon bulunuyordu. JBL Tune 520, 450 mAh pil kapasitesine sahip ve 5 dakika'lık şarj ile 3 saat çalma süresi sunuyor.
Sesi güvenli bir seviyede tutma yeteneği, çocuğunuzun kulaklık kullanmak istediğinde sahip olması gereken mükemmel bir özelliktir. Ses sınırlayıcı kulaklıklar tam olarak bunu yapar: Genellikle ses seviyesini 85 dB veya daha düşük seviyede tutmak için tasarlanmıştır.
Bilgisayarlı Tomografi ( BT ), vücut içindeki alanların ayrıntılı resimlerini veya taramalarını oluşturmak için özel röntgen ışını kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Farklı açılardan çekilen röntgen görüntülerini birleştirerek kemik, damar ve yumuşak dokuların kesit görüntülerini oluşturur.
JBL 560BT, pasif gürültü engelleyiciye sahiptir. Bu sayede kulağınız dış seslerden yalıtılırken aynı zamanda da dinlediğiniz müzikler yanınızdakiler tarafından duyulmaz. Fiyat ve performans ürünü olarak karşınıza çıkan JBL 560BT sayesinde uygun fiyata, üstün ses kalitesine ulaşmak mümkündür.
Multi Connect özelliğiyle iki cihaza aynı anda bağlı kalabilen Tune 520BT bir cihazda video izlerken ya da toplantınızı yaparken diğer cihazınızdan bir arama gelirse bir arama gelirse sorunsuz bir şekilde diğer cihaza geçer ve işiniz bitince ilk cihaza otomatik olarak geri döner.
Daha yüksek veri transfer hızı: Bluetooth 5.3, Bluetooth 5.0'dan daha yüksek bir veri transfer hızına sahiptir. Bu, daha hızlı dosya transferleri ve daha hızlı veri aktarımını mümkün kılar. Daha iyi güç tasarrufu: Bluetooth 5.3, Bluetooth 5.0'dan daha iyi bir güç tasarrufu sağlar.
Bluetooth 4, açık alanda 50 m ve kapalı alanda 10 m menzil destekler. Bluetooth 5 ise açık alanda 200 m ve iç ortamda 40 m (görüş hattında olmak kaydıyla) destekler. Bu nedenle, evde veya bahçede dolaşırken kablosuz kulaklıklarınızla müziğinizin kesintiye uğramasını istemiyorsanız, Bluetooth 5 sizin için daha uygundur.
Bluetooth 5.2 Kulaklıklar Bluetooth 5.0 Telefonda Çalışır Mı? Evet, Bluetooth 5.2 kulaklığınız Bluetooth 5.0 telefonda da kullanmaya devam edebilirsiniz. Bluetooth geriye uyumlu bir teknolojidir, sorunsuz çalışır.
Bluetooth, sabit veya taşınabilir cihazlar arasında kısa mesafelerde veri aktarımı yapmaya veya kişisel alan ağları (PAN) kurmaya yarayan kablosuz bağlantı standardı. 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındaki ISM bantlarında UHF radyo dalgalarını kullanır.
Bluetooth Eller Serbest işlevi, kullanıcıya Bluetooth cep telefonlarıyla sistem üzerinden telefon aramaları yapma kolaylığını ifade eder. Bluetooth Eller Serbest özelliği bazı cep telefonlarınca desteklenmeyebilir.
Ses kalitesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detay ise frekans aralığıdır. Daha geniş frekans aralığı, daha fazla müzik ve kaliteli sesi ifade eder. Kulaklık satın alacak kişiler için bu aralık 10 Hz ile 25000 Hz olarak önerilmektedir. Kulaklıklardaki mW değeri kulaklığın ses çıkış gücünü temsil etmektedir.
benim bildiğim 20hz-20khz aralığıdır. bu frekans aralığından aşağısını insan kulağı duyamaz veya yukarısına dayanamaz.. bu frekans aralığını tam olarak verebilen bir ses sistemi asla distorsiyona girmez, seste bozulma olmaz.. insan kulağının duyabildiği frekanslar 20Hz ile 20kHz arasındadır..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri