“Kullanılabilir bakiye nasıl kullanılır?” sorusunun yanıtını öğrenmek istiyorsan bunun iki farklı yolu bulunuyor. Birincisi, kart ile alışveriş yaparak ikincisi ise dijitalden harcama yaparak.
Fakat karta para yattığı an harçlık avanstan harcanılan para direkt alınır ve kullanılabilir bakiye eksiye düşer. Aynı şekilde banka kartı ve kredi kartı aynı dijital bankacılıkta yer alıyorsa ve kredi kartınıza borç varsa, banka otomatik parayı çekecektir. Haliyle kullanılabilir bakiye eksiye düşecektir.
Özellikle bir hesap içerisindeki geriye kalan miktar hesap bakiyesi olarak bilinir. Aynı zamanda borç ve alacak kısmının arasındaki fark olarak değerlendirilir. Bu bağlamda kullanılabilir bakiye ise hesabın bakiyesi ve kalan kredi toplam limit miktarı olarak öne çıkar.
Eksi Bakiye Nedir? Banka mevduat hesabınıza tanımlı bir kredi limiti varsa, hesabınızdaki para yetmediğinde bu kredi ile bankadan borç alabilirsiniz. Bu durumda hesabınız eksi bakiyeye geçer ve borç üzerinden faiz işler.
Hesabında yeterli bakiye olmasa bile, hesap sahibi önceden belirlenmiş esnek hesap limiti dahilinde hesabını eksi bakiyeye çevirerek kredi kullanabilir. TL Kart ile bütün dünyada anında kredi kullanma olanağı verir. Hesaba yatırılan paralar borç bakiyeden düşülür. Sadece kredinin kullanıldığı süre için faiz ödenir.
İlgili 21 soru bulundu
Kullanılabilir Bakiye; Vadesiz hesabınızın anlık bakiyesidir. Vadesiz YTL hesabınıza bağlı KMH olması durumunda, hesabınızın bakiyesi ve kalan kredi limitinizin toplamı kullanılabilir bakiyeyi verecektir. Hesabınızda bloke edilmiş tutar bulunuyorsa, bloke edilen tutarlar kullanılabilir bakiye tutarından düşülmektedir.
Taksitli Ek Hesabınızı, Ek Hesap kullanılabilir limitiniz içinde kalarak ve İş Bankası Şubelerine gitmeden, tüm dijital temas noktalarından kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz. 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubesi'nden Taksitli Ek Hesap kullanımı yapabilirsiniz.
Banka ve kredi kartını aynı dijital bankacılık üzerinden kullanıyorsan bu bakiyen eksiye düşebilir. Kredi kartı borcun olduğu durumlarda banka, bu borcunu otomatik olarak kullanılabilir bakiyenden çekiyor ve böylece kullanılabilir bakiyen eksiye düşüyor.
Yani ekranda gördüğün fiyat değeri sen piyasa emrini verene kadar saliseler içerisinde değişebilir. Dolayısıyla verdiğin emir, emri verirken gördüğün fiyattan gerçekleşmeyebilir. Emrin daha yüksek bir fiyatla gerçekleşmesi halinde ise eğer portföyünde yeterli bakiyen yoksa hesap bakiyen eksiye düşebilir.
Tatil günü kullanıp, aynı gün içinde hesabınıza para yatırmanız halinde ise sonraki iş gününe kadar faiz ödersiniz. Ek Hesabınıza paranız bir iş günü valörlü şekilde yatar.
Var olan mevduat hesabınızdaki bakiye sıfırlandıktan sonra kullanmaya başladığınız kredi, hesabınızı eksiye düşürür. Sizin için belirlenen limite kadar eksiye düşmeye devam edersiniz. Kullandığınız kredi miktarı üzerinde ise günlük faiz işler.
Kullanılabilir bakiye, Vadesiz TL Hesabı'nızın o andaki mevcut bakiyesidir.
Tahsilatın vadesiz mevduat hesabınızdan gerçekleştiği durumda, KMH limitinin blokesi taksit tutarı kadar açılır, hesap bakiyeniz eksiye dönmez ve hesabınıza herhangi bir faiz yansıtılmaz.
5. Para gönderme işlemleri kartların nakit çekme limitinden karşılanır. 6. Bankamatik kartlarından yapılan para gönderme işlemleri sadece kartın bağlı olduğu hesap bakiyesi müsait ise gerçekleştirilebilir.
Kredili Mevduat Hesabı ile limitiniz dahilinde istediğiniz zaman, istediğiniz kadar, istediğiniz tutarda harcama yapabilir ve nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kredili Mevduat Hesabınızı kullandıktan sonra vadesiz hesabınıza yatan tutarlar ile hesabınızın eksi bakiyesi otomatik olarak kapanır.
Kullanılabilir Müşteri Limiti: Tarafınıza tahsis edilen müşteri limitinden, her bir kredi kartınız için hesap kesim tarihine kadar Bankamıza ulaşan borç ve alacak işlemleriniz ile taksitli alışveriş işlemlerinden henüz vadesi gelmemiş taksitler toplamı ve verilen provizyonlar düşüldükten sonra kalan tutarı gösterir.
Borsa T2 kavramı, tıpkı T1 gibi zamanı ifade eder. T aynı günü gösterirken, T+2 işlem yapılan günden 2 iş günü sonrası için kullanılır. Yani siz işlemi Pazartesi günü yaptıysanız Çarşamba günü gerçekleşeceği anlamına gelir. Bir hisse senedini T gününde bozduğunuz zaman, T+2 gününde bakiyenin hesaptan çekebilirsiniz.
Nakdi paranın borsada işlenmesinden sonra ki kazancın çekilmesinden sonra geçecek zamanı belirtmek için T1, T2 ifadeleri kullanılmaktadır. T1 den yukarıda bahsettiğimiz gibi T2 ise satışı yapılan hisse senedin 2 gün sonra hesaba aktarılması olarak geçmektedir.
Vadesiz hesabınızdaki paranız yetmeyip vadesiz hesabınıza tanınan kredi limitinden para çektiğinizde kredili mevduat hesabınız eksi bakiyeye geçer. Bu eksi bakiye üzerinden ana para+faiz+vergi yükümlülüğü doğar.
T+1, hisse senedi alım-satım işleminin gerçekleştiği günü ifade ederken, T+2 ise hisse senedinin teslim edilmesi gereken tarihi ifade eder. Bakiyenin eksi olması ise genellikle hesapta yeterli miktarda nakit veya hisse senedi olmaması durumunda meydana gelir.
“T” aynı günü gösterirken, “T+2” işlem yapılan günden 2 iş günü sonrasını ifade eder. Yani, işlemi Pazartesi günü yaptıysanız, Çarşamba günü gerçekleşeceğini gösterir. Bir hisse senedini “T” gününde bozduğunuzda, “T+2” gününde bakiyenin hesaptan çekilebilir hale gelir.
Ekpara, Vadesiz TL hesabınıza bağlı çalışan bir kredi limitidir. Ekpara limitiniz Vadesiz TL hesabınıza tanımlandıktan sonra, bu hesabınızdan yaptığınız işlemleriniz için, hesap bakiyenizin yetersiz olması durumunda Ekpara limitiniz kullanılır.
Hesabınız eksi bakiyedeyken Ek Hesabın bağlı olduğu hesabınıza herhangi bir para girişi olduğunda hesap, otomatik olarak krediyi kapatır. Kullandığınız Ek Hesaba, sadece kullandığınız gün kadar faiz işler ve yalnızca işleyen faizi ödeyerek anapara ödenmeden, kredinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ek Hesap her an yanınızda!
Hesabınızda para olmasa bile Ek Hesap limitiniz tutarınca nakit çekim yapabilir ya da limitinizden taksitli kullanım yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri