Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Küllemeye hangi ilaç kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Küllemeye hangi ilaç kullanılır?

Sistemik Külleme İlacı Çeşitleri Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Üzüm Küllemesine ne iyi gelir?

Bağda külleme hastalığı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalık için Azoxystrobin, Proquinazid, Kresoxim-Methyl, Metrafenone ve Dinocap gibi ilaçlardan yararlanabilirsiniz. İlaçlama işlemleri sırasında ilacın, asmanın tüm yeşil bölümlerine nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Külleme ilacı nasıl yapılır?

Doğal külleme ilacı yaparak çevreye zarar vermeden külleme hastalığı doğal mücadele etmiş oluruz. Potassium bicarbonate +sirke +arap sabunu suyu eklenerek bir karışım oluşturulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webagron.com

Asma külleme ilacı ne zaman atılır?

1. ilaçlama: Bölgelere göre değişmekle beraber sürgünler 25-30 cm uzunluğa ulaştığında, 2. ilaçlama: Çiçek taç yaprakları döküldüğünde, 3. ve diğer ilaçlamalar: İkinci ilaçlamadan sonra kullanılan ilacın etki süre- sine göre, tanelere ben düşme dönemine kadar yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bku.tarimorman.gov.tr

Domateste külleme nasıl önlenir?

Külleme mücadelesinde Activus® en iyi ürünlerden bir tanesidir. Domates bitkisinde dekarda 60 ml dozda, son ilaçlamayla hasat arasında 3 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Hastalık ve iklim koşullarının seyrine göre 10 gün ara ile uygulama tekrarlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agro.basf.com.tr

BAĞDA KÜLLEME HASTALIĞI BAŞLANGICI ve İLAÇ UYGULAMAMIZ...

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Domates külleme neden olur?

Külleme; biber, domates, patlıcan, pamuk, sarımsak ve soğan gibi bitkilerde görülen Ascomycota filumundan bir mantar patojeninin neden olduğu hastalıktır. Ülkemizde daha çok domatesi enfekte ettiği için Domates Külleme Hastalığı (Leveillula taurica) olarak bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webagron.com

Külleme hastalığı neden olur?

Külleme hastalığının etmeni bir fungus olup, kışı yere dökülen yapraklarda ve hastalıklı bitki artıklarında geçirir. Hastalık İlkbaharda gelişmekte olan yaprak, çotanak ve sürgünler üzerinde belirtilerini oluşturur. Hastalık rüzgarla taşınarak bitkiden bitkiye yayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Topas külleme ilacı nasıl kullanılır?

Mevsim boyunca 3-4 defa düzenli olarak uygulanarak, etkisi görülür. Bu ilaçlar püskürtme olarak da kullanılır. Ektiğiniz bitki veyatta sebzelerin sağlıklı olması için bu ilaçlar tercih edilmelidir. Daha düzenli büyümesi ve uzaması için gerekli olan ilaçları bahçelerinizde uygulayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimri.com

Asma ağacına kükürt ne zaman atılır?

Onun için Nisan sonunda bordo bulamacı atılmadan önce kükürt atılmalıdır. Egede birinci kükürtlemeyi yapmak şarttır. Bu ilk uygulamada dekara 3 kg dan çok kükürt uygulanması bağlar için zararlı olmaktadır. İkinci uygulama bağlarda çiçek salkımları teşekkül ettikten birkaç gün sonra yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dokuzasma.com

Syngenta ne ilacı?

Ürün Hakkında

Mısır, Ayçiçeği ve Pamukta ruhsatlı insektisit tohum ilacı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: syngenta.com.tr

Domates ve bibere hangi ilaç kullanılır?

Altacor® 35 WG domates, biber, hıyar ve patlıcanda zararlılarla mücadelede kullanılan, mide ve değme etkili bir insektisittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmcturkey.com.tr

Bitkilerde külleme hastalığı nedir?

Başlangıçta kenarları belli olmayan yuvarlağımsı unlu lekeler oluşturmaktadır. Hastalık yayıldığında yaprakların tamamı un serpilmiş gibi bir görünüm almaktadır. Külleme hastalığının genel özellikleri arasındadır. Hastalıkla mücadele yapılmadığı takdirde bitkinin tüm yapraklarına hastalık bulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihtarim.com

Fungusit ilacı ne işe yarar?

Fungusit (İng. fungicide), mantar ve mantar sporlarının öldürülmesinde ve kontrol altına alınmasında kullanılan kimyasallara verilen genel isimdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Üzüm asmasına ne zaman ilaç atılır?

üzüm bağlarının ilaçlanması nda asmalar çiçeklenmeden, çiçeklenme sonrasında ve taneler tatlanınca gibi dönemlerde ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca bu ilaçlamalar sırasında kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: metkimbocekilaclama.com

Üzüm tanelerinde çatlama neden olur?

Vakuollerde su ve kuru madde birikimi ile hücreler büyümekte ve bunun sonucunda tane iriliği artmaktadır. Vakuollerde ani su artışı tane içi turgor basıncının artışına neden olmakta bu da tane kabuğunun iç yüzeyine baskı yapmaktadır. Böyle durumlarda kabuk çatlayabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

Bağda külleme hastalığı nedir?

Bağ Küllemesi (Cenk) : Asmanın yapraklarında, çiçek ve sürgünleri ile tanelerinde zarar yapar. Hastalığa yakalanmış yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, üzeri kül serpilmiş gibi durum aldığı ve zamanla tanelerin çatladığı görülür. Çubukların hastalanmasına ve önemli mahsul kaybına sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elazig.tarim.gov.tr

Sıvı kükürt Küllemeye iyi gelir mi?

ELEMENTEL SIVI KÜKÜRTÜN FAYDALARI

Ürünler için istenmeyen birçok haşere ve böcek türünü bitkiden uzak tutar. Tarımda ve özellikle bağcılıkta küf ve küllemeye karşı etkin bir üründür. Topraktaki ve bitkideki kükürt eksikliğini hızlı bir şekilde giderir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akctarim.com

Üzüm varken kükürt atılır mı?

Üzüm bağlarına Mart ayının 18'i itibariyle damlama sulama sisteminden kükürt verdim. Kükürtü bağlarda toprağın PH'nı düşürmek ve toprağın asit oranını dengelemek için verdim. Bu sayede gübre atmadan önce toprağı hazır hale getirdim. Toprak kükürt ile birlikte gübreyi daha iyi alarak bağların gelişmesine etki ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Kobuz ilaç ne işe yarar?

Domates, Biber, Patlıcan ve Hıyarda Külleme: İlaçlamaya ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır ve gerektiğinde 14 gün aralıklarla devam edilir. Tütünde Külleme: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.15 gün ara ile en fazla 2 uygulama tavsiye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yapraktarim.com.tr

Tekvando 5 EC ne işe yarar?

Mısır kurdu ve Mısır koçankurduna karşı ilk yumurta tesbit edildiğinde uygulama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yapraktarim.com.tr

Üzümde külleme hastalığı neden olur?

Küllemeye neden olan fungus obligat bir parazittir ve sadece Vitaceae familyası üyelerinde görülür. Fungusun eşeysiz formuna Oidium tuckeri Berk adı verilmektedir. Fungus, kışı tomurcuk pulları arasında, miselyum ve/veya sonbaharda dökülen enfekteli yapraklar ile kabuklarda kleistotesyum olarak geçirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Hastalanan güle ne yapılır?

Hastalanan yapraklar içe doğru kıvrılır, sertleşir ve şeklini kaybeder. Yaşlı yapraklar hastalıktan fazla etkilenmemektedir. Hastalıkla Mücadele: Hastalıklı bitki kısımları budanmalı ve budama artıkları yok edilmelidir. Fazla sulamadan özellikle sisleme şeklindeki sulamadan kaçınılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

Mildiyö ilacı ne zaman atılır?

Günlük ortalama sıcaklığın 16°C ve en düşük sıcaklığın 10°C'yi bulması ile ilaçlamaya başlamak gerek. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ilaçlama yapmak için ise çevrede veya tarlada ilk belirtilerin görülmesini beklemek şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr
Önceki makale
CS ye ne oldu?
Sonraki makale
Ilk sosyalist kim?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT