Kumru, İzmir'e özgü coğrafi işaretli bir tür sandviçtir. Kumru simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir, susama batırılarak fırınlanır. Şekli kumru kuşunun gövdesini andırdığından bu ismi almıştır.
Yaklaşık 150 yıldır İzmir'de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak tüketilirken, 1940'lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır.
Kızartılmış ekmeğin içine mangalda pişirilen sucuk ve salam dilimleri, eritilmiş kaşar ve domatesin konmasıyla hazırlanan sıcak kumru, İzmir'in önde gelen turizm merkezi Çeşme'nin de markalaşmış sokak lezzetleri arasında yer alıyor.
Kumrucu Hüseyin, İzmir'den başlayıp ünü tüm yurdu saran ve adına “Kumru” denen bir tür sandviçin mucidi.
Ekmeklere karper peyniri sürüp, içerisine sotelenen etleri ekleyin. Üzerine domates ve kaşar peyniri ekleyip, ekmekleri kapatın. Kısık ateşte üzerine kapak kapatıp, 3' kaşarlar eriyene dek pişirin. Ketçap ve mayonez ile servis edin.
İlgili 32 soru bulundu
Kumru, İzmir'e özgü coğrafi işaretli bir tür sandviçtir.
Ekmeğimiz tost makinesinde ısıtılır. Ardından kavurarak pişirdiklerimiz ekmek arasına alınır. Salatalık turşusu, kaşar ve ketçap, mayonez sıkılarak ekmek kapatılır. Tost makinesinde kaşar eriyene dek pişirilir.
Kumru Tarifi Nedir? İzmir kumru, yapılışının kolaylığı nedeniyle herkesin denemek istediği bir tariftir. Kumru içinde domates, biber ve peynir varsa bunları soğuk olarak tüketmek mümkündür. Ancak sucuk, kaşar ve sosis gibi malzemelerden yararlanılıyorsa o zaman pişirilmesi tavsiye edilir.
KUMRU'YA ÖZGÜ MEŞHUR CEVİZ HELVASI
Temel malzemesi üzüm pekmezi, yumurta akı ve ceviz olan helva, herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretilmektedir. Yöremize özgü helva Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından somut olmayan kültürel miras unsuru olarak İl ve Ulusal envanter kaydına alınmıştır.
Kumrunun 100 gramında 311 kalori bulunmaktadır. Kumrunun 1 porsiyonu (300 gr, adet) 932 kaloridir. Kumrunun 100 gramı 27.11 gram karbonhidrat, 13.49 gram protein, 16.36 gram yağ, 1.87 gram lif içermektedir.
İzmir'e gittiğiniz zaman sokak satıcılarında, tezgahlarda ya da pastahanelerde görmeniz mümkündür. Günümüzde içerisine kömürde pişmiş sucuk, sosis, salam, kaşar peyniri ve domatesin yanı sıra ketçap ve mayonez de eklenerek hazırlanan sandviçlere de kumru denmiştir.
Kumru İzmir'e özgü bir hamurişi ve bununla hazırlanan soğuk sandviçlere verilen isimdir. Bu hamurişi tuzsuz ya da az tuzlu hamurdan yapılır. Özelliği üzerinin bol susamlı olmasıdır.
Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı.
Kumrunun arasına ağırlıklı olarak salam, sosis, sucuk konur. Ancak sizler damak zevkinize göre içerisine turşu gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Kumrunun yanında içeceğiniz buz gibi bir ayran ya da ev yapımı şeftalili ice tea bu lezzeti ikiye katlayacaktır.
Kumru Besin Değerleri
Kumru'nun 1 Porsiyonunda 932 kcal bulunmaktadır.
Yengen ya da karışık tost, ekmek dilimleri arasında birden fazla iç malzeme çeşidi konulan tost türüdür. Ekmeklerin arasına genellikle kaşar, sucuk ve domates dilimleri konularak yapılır. Turşu, mayonez, ketçap vb de eklenebilir.
Lavaşın arasına ilk önce sucuk, sosis, jambon, salam, közlenmiş biber daha sonra patates kızartması, 2 dilim cheddar ve kaşar ekliyoruz. Üzerine biraz ketçap ve mayonez ekledikten sonra bunu dürüm yapıyoruz.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin bilinen yöresel bir ürünüdür. Ayvalık tostu, tadını ekmeğinden ve bu da yapımında kullanılan özel undan almaktadır. Bozulmaya karşı dayanıksız olan bu ekmek buzdolabında muhafaza edilmelidir. Genellikle sosis, sucuk, kaşar, turşu, mayonez, ketçap malzemeli karışık olarak yapılır.
Ayvalık Tostu 1 dilim Ayvalık tostu ekmeği 350 ml su, 1 büyük bardak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 uzun ince sosis 4 dilim sucuk 3 dilim salam 3-4 dilim kaşar peyniri 1 tutam tuz 1 salatalık turşusu Yarım domates Margarin veya tereyağı Ketçap & Mayonez • Tost makinesini ısıtın.
Eti yenen kuşlar: İğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenir. Saksağan, kumru, bülbül, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, sülün, bağırtlan kuşu, güvercin, bıldırcın, tarla kargası, tavus, kırlangıç, baykuş, papağan, turna, saka kuşu, çalı kuşu, ispinoz, serçe ve sığırcık gibi kuşlar helaldir.
İki kazadan Serkeş, Fatsa'nın güneybatısında, Meydan ise Ünye'nin doğusunda ve bugünkü Kumru ilçesinin kuzeyinde bulunuyordu. Devamlılığını sağlayamayan bu iki kazanın idarî sınırlarında günümüzde Kumru ilçesi kurulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri