Yaklaşık 150 yıldır İzmir'de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak tüketilirken, 1940'lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır.
Kumru, İzmir'e özgü coğrafi işaretli bir tür sandviçtir. Kumru simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir, susama batırılarak fırınlanır. Şekli kumru kuşunun gövdesini andırdığından bu ismi almıştır.
Kumru en çok dilimlenmiş domates ve salatalık turşusu ile iyi gider. Yanına bol köpüklü ayranla güzel bir atıştırmalık olarak afiyetle yenir.
Sucuk, salam, sosis, kaşar peyniri, karper peynir, tereyağı, ketçap, mayonez içeren ekmek arası bu kumru yemek tarifi, yanında bol yeşillikli bir salatayla tüketilmeli.
İzmir Kumru Ekmeği, yanık ve/veya pişmemiş nitelik ve görünümde olmamalıdır. Ekmeğin kabuk kısmı çok kalın ve sert olmamalıdır. Ekmeğin dış doku özellikleri ne çok sert ne de çok yumuşak yapıda olmalıdır. Kumru ekmeği üretiminde odun ateşinde pişirme tavsiye edilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Kumrunun arasına ağırlıklı olarak salam, sosis, sucuk konur. Ancak sizler damak zevkinize göre içerisine turşu gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Kumrunun yanında içeceğiniz buz gibi bir ayran ya da ev yapımı şeftalili ice tea bu lezzeti ikiye katlayacaktır.
Kumru İzmir'e özgü bir hamurişi ve bununla hazırlanan soğuk sandviçlere verilen isimdir. Bu hamurişi tuzsuz ya da az tuzlu hamurdan yapılır. Özelliği üzerinin bol susamlı olmasıdır.
Eti yenen kuşlar: İğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenir. Saksağan, kumru, bülbül, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, sülün, bağırtlan kuşu, güvercin, bıldırcın, tarla kargası, tavus, kırlangıç, baykuş, papağan, turna, saka kuşu, çalı kuşu, ispinoz, serçe ve sığırcık gibi kuşlar helaldir.
Kızaran ekmeklerin üzerine tereyağı sürün ve kaşar dilimlerini sıcak ekmeğin arasına koyun. Ekmeğin içindeki kaşarlar eriyince tavada kızarttığınız malzemeleri de kaşarların üstüne ekleyin. Daha sonra üzerine domates ve turşu ilave edin. Son olarak içine ketçap, mayonez de ekleyerek servis edin.
İzmir kumrusunun simidinin şekli alışılagelen yuvarlak ve kumru görünümündendir. Orta kısmı daha geniş ve uç kısımlarına doğru incelen yapısıyla şekil olarak kuşun gövdesine benzediği için kumru ekmeği olarak tabir edilen sandviç ekmeği, İzmir kumrusunun en önemli unsurudur.
Pişen sosisleri ekmeğin üzerine ekliyoruz. Sosislerin üzerine ketçap ve mayonez sıkıyoruz ve kenara alıyoruz. Şimdide salam ve sucuğu pişirip ekmeğe ekliyoruz. Ardından peyniri tavaya atıp bir kısmını karamelize edip ekmeğe ekliyoruz.
Ekmeğin iç yüzüne sürme peynir sürülür. Dilimlenmiş domates, ince uzun doğranmış kornişon turşu, salam, kasar peyniri, ketçap ve mayonez koyup kapağına da krem ya da sürme peynir sürerek üzerine kapatıyor ve sandviçimizi yemeye hazır hale getiriyoruz.
Sandviç malzemeleri ile bu atıştırmalığı hazırlamak için kaşar peyniri, domates, salatalık, yeşil biber, marul, maydanoz, cabata ekmeği ve beyaz peynire ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak jambon, ton balığı, tavuk gibi proteinleri de sandviç hazırlığı sırasında kullanabilirsiniz.
Kumru, bülbül, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, sülün, bağırtlan kuşu, güvercin, bıldırcın, tarla kargası, tavus, kırlangıç, papağan, turna, saka kuşu, çalı kuşu, ispinoz, serçe ve sığırcık gibi kuşlar helaldir.
Yaklaşık 150 yıldır İzmir'de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak hazırlanırken, 1940'lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır.
Etlerinin yenmesinin helâl olduğu hususunda görüş birliği bulunan hayvanlar şunlardır: a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar, b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi yabani hayvanlar, c) Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşlar.
Kumru, Ordu ilinin bir ilçesidir.
Sosis, jambon ve sucuğun müthiş birlikteliğinden doğan kumru tarifi ile hafta sonu kahvaltınıza lezzet katmaya ne dersiniz?
Kumrunun 100 gramında 311 kalori bulunmaktadır. Kumrunun 1 porsiyonu (300 gr, adet) 932 kaloridir. Kumrunun 100 gramı 27.11 gram karbonhidrat, 13.49 gram protein, 16.36 gram yağ, 1.87 gram lif içermektedir.
Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı.
Yengen (Tost) Tarifi Nasıl Yapılır? Sucuğu kaşarı domates dilimliyoruz, ekmeğimizi ortadan bölerek kaşarı sucuğu ve domatesi sırayla koyarak üzerine ketçap ve mayonezi sıkıyoruz ve tost makinasına koyuyoruz, yaklaşık 4_5 dakika kadar sonra tost makinesinden alıyoruz. Afiyet olsun.
Kumrular bisküvi tarzı kuru gıdaları da tüketebilir. Islatılmış olması hem sindirim hem de yeme açısından onlara kolaylık sağlar. Ayrıca besleme yaparken bir kap içine su konularak su ihtiyaçlarını da karşılamak gerekir.
Hazır Kumru kaç kalori? gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Porsiyon (Orta) Yengen Tost 393,82 kaloridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri