Tütsü için kullanılan ağaç sakızı, günlük. Şemsiye. Tütsü olarak yakılan ağaç sakızı, günlük.
Günlük sakızının bu hastalıklardan başka ishal, kolit, ülser, adet düzensizliği, karaciğer hastalıkları, sistrit, akciğer hastalıkları, tümör, yara iyileştirme, kan sulandırma, kalp hastalıkları, tansiyon dengelemede, ses kısıklığında ve ruhsal hastalıkların tedavi edilmesinde kullanıldığı görülmektedir.
Günlük sakızı şifalı bitkisel bir sakızdır. Günlük sakızı bir tür çam ağacı olan günlük ağacı aynen çam sakızı gibi bir reçine salgılamaktadır. Bu sakız ağızda erime özelliğine sahiptir ve tadı da biraz acımsı olmaktadır. Günlük sakızı, ülkemizde en sık Muğla ve Fethiye bölgelerinde bulunmaktadır.
Günlük sakızını; ağıza atıp çiğneyerek veya dövüldükten sonra yutularak yahut günlük sakızı yakıp dumanı solunarak kullanılır. Bu şekilde şifaya kavuşulabilir. Akgünlük Sakızının Kullanımı Nasıldır? Vücutta yaralara yakı olarak yapılır kullanılmaktadır.
Günlük sakızı şifalı bitkisel bir sakızdır. Günlük sakızı bir tür çam ağacı olan günlük ağacı aynen çam sakızı gibi bir reçine salgılamaktadır. Bu sakız ağızda erime özelliğine sahiptir ve tadı da biraz acımsı olmaktadır. Günlük sakızı, ülkemizde en sık Muğla ve Fethiye bölgelerinde bulunmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
İçerisinde; Nane, Çemen, Kekik, Toz biber, Poy, Sumak, Kişniş ve Pul biber bulunan Yedi Türlü, köfte baharatı olarak da bilinir.
Tablet şeklinde satılanlar günde 3 kez tok karna tüketilebilir. Kabuğu tonik ve tatlı olarak da kullanılabilir. Cilde fayda sağlaması için üretilmiş kozmetik ürünlerde, sabun, parfüm ve kremlerde kullanılabilir. Akgünlük bitkisi aktarlardan edinilebilir.
Akgünlük sakızını gün içerisinde bir kaç defa ağzınızda emerek çıkan acı suyunu yutarsanız ve bu işleme 15 gün boyunca devam ederseniz vücudunuzda oluşan ödemin kısa sürede yok olduğunu görebilirsiniz. Çocuklara kuru üzümle birlikte verilirse zihin açar ve unutkanlığın önüne geçer.
Günlük reçinesini tavada kızdırıp dumanlandırdıktan sonra evinizin ya da iş yerinizin odalarında gezdirmek kötü enerjileri uzaklaştıracak, yeni ve güzel enerjilerin ortama dolmasına yardımcı olacaktır. çiğnenerek, dövüldükten sonra yutularak da kullanılabilir.
Tiyrus Okaliptus Akgünlük Şampuanı avuç içine az miktarda dökülerek nemli saça uygulanıyor. Saç tellerine ve saçlı deriye masajla yedirilen şampuan, ılık su ile durulanarak arındırılıyor.
Kanser karşı koruyucudur kemoterapinin yan etkilerinden korur. Solunum yolu iltihaplarını giderir. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir, sivilce ve akneye faydalıdır. Yara ve çıbanlara iyi gelir ,mantar ve mantar enfeksiyonlarına da iyi gelir.
Çam sakızının Faydaları Nelerdir: Mideye kuvvet verir. Solunum yolu hastalıklarına karşı etkili olan çam sakızı, akciğer iltihaplarına ve öksürüğe karşı faydalıdır. Sesi açar. Çam sakızı mide öz suyu için stabilizatör görevi görür, ph değerini düzenler.
1) Antiseptiktir. Doğal antiseptik özelliğine sahip olan çam sakızı bu sayede yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Geçmişten günümüze, yaraların daha kısa sürede iyileşmesi için üzerine sürüldüğü bilinmektedir. Çam sakızı doğal antibiyotik görevi görerek yaranın iltihap oluşturmasını önler.
Öksürüğe en iyi gelen ve kısa sürede bitiren akgünlük sakızıdır. Düzenli ve yeterli miktarda kullanıldığı zaman kısa sürede öksürüğü bitirir. Karaciğer ve akciğer dostudur ve sağlığını da korumaktadır. Yaraların daha hızlı iyileşmesini de sağlamaktadır.
Kristale benzerliğiyle dikkat çeken sakızı ağzınıda çiğnediğinizde ufalacak ve kolayca yutabileceksiniz. Yuttuktan sonra en az 20 dakika geçene kadar yemek yememelisiniz. Bu esnada sakızı sadece su veya elma sirkesi ile yutmalısınız. - Vücuttaki yağ yakımını kolaylaştırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
Yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Ruhsal sıkıntılarda rahatlama sağlar. Adet kanamalarını söktürür.
Lavanta, eğreltiotu, rezene, Sarı Kantaron, keten, ardıç veya ökse otu olabilir. Kurumuş bitkiler yastık veya yorgan örtüsü içine bir kumaş içinde dikilebilir. Onlar sadece kıskançlık ve nazar karşısında mükemmel savunmalar değil, aynı zamanda zararlı böceklerden kurtulmanın da bir yoludur.
İnanışa göre adaçayı yakmak nazar ve kötü düşünceyi uzak tutar.
Akgünlük ağacı ağırlıklı olarak Kuzey Afrika ve Hindistan'da yetişir.
Ayrıca bu harika bitkinin balgam söktürücü, nefes darlığını giderici özellikleriyle özellikle astım hastalarında nöbetleri azalttığı, nefes alma kapasitesini arttırdığı gözlenmiştir. Bunlara ek olarak yara iyileştirici, stres ve depresyonu gidermeye yardımcı, hafızayı güçlendirici etkileri de vardır.''
Akgünlük bitkisi zengin bir boswellik asit kaynağıdır, vücut için farklı şekillerde fayda sağlar. Başta akciğer rahatsızlıkları olmak üzere pek çok kanser türünde tedaviye destek amaçlı kullanılır. Ayrıca antienflamatuar etkisi sayesinde vücutta oluşan iltihabı ve ödemi atmaya yardımcı olur.
''Yapılan çalışmalarda akgünlük bitkisinin anti-enflamatuar yani iltihap önleyici etkisi olduğu artrit gibi iltihaplı hastalıklarda ödem ve ağrıda belirgin azalma sağladığı gözlenmiştir. İltihaplı eklem romatizması, kireçlenme, sırt ve eklem ağrıları, hareket kısıtlılıklarını azaltmada bu bitkiden yararlanılabilir.
Yapılan çalışmalarda akgünlük ekstresinin anti-enflamatuar yani iltihap önleyici etkisi olduğu, osteoartrit gibi iltihaplı hastalıklarda ödem ve ağrıda hızlı ve belirgin azalma sağladığı gözlenmiştir.
-Düzenli olarak ak günlük sakızı çiğnemek zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Düzenli şekilde çiğnendiğinde kalori yaktırmaktadır. Akgünlük bitkisi birçok şifalı etkisiyle doktorlar tarafından da önerilen bir bitkidir.
Ayrıca nörolojik hastalıkların tedavisinde de olumlu etki sağlar. Ruhsal problemlere, karaciğer ve akciğer hastalıklarına iyi gelir. Kadınlarda gözlenen adet dengesizliğini düzenler. GÜNLÜK SAKIZI (AKGÜNLÜK) NASIL KULLANILIR?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri