Otoreenfestasyonu (kişinin hastalığı kendi kendine tekrar bulaştırması) önlemek için ilk dozdan 2-3 hafta sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır. Tedavi dozu 1 g'ı (4 ölçeği- 20 mL'yi) aşmamalıdır. Her 1 ölçek 5 mL olarak kabul edilmelidir. Uygulama yolu ve metodu: KONTİL günün herhangi bir saatinde alınır.
Kıl kurdu tedavisi yani halk arasında bilinen adıyla kıl kurdu düşürülmesi ilaç yoluyla daha başarılı şekilde sonuçlanır. Kıl kurdu ilacı, kıl kurdu enfeksiyonunun birincil tedavisidir. Ancak kullanılan ilaç ne olursa olsun yeniden enfeksiyon oluşumu sıktır.
kiloyu aşanlarda 4 tablet verilir. americanus ve Ancylostoma duodenale enfeksiyonlarının tedavisinde 3 gün |T mglkglgün tek doz olarak verilir. verilir. bulaştırması) önlemek için ilk dozdan2-3 hafta Sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır.
Kıl kurdu tedavisi için doktor tavsiyesine göre altı hafta süreli bir sıkı hijyen programı veya ilaç tedavisi uygulanabilir. Kıl kurdu enfeksiyonunu tedavi etmek için doktor normalde reçetesiz satılan ilaçlar önerebilir.
Tedavi sırasında belirtisiz olsalar bile tüm ailenin tedavi edilmesine özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Pyrantel Pamoate (KONTİL®): Amerika Birleşik Devletleri'nde reçetesiz satılmaktadır; 2 hafta arayla verilen maksimum 1 gm'ye kadar 11 mg/kg doz önerilir.
İlgili 26 soru bulundu
Mikroskobik yumurtalar bulunduran yiyecek, içecek veya parmaklar yoluyla ağza taşınabilir. Yutulan yumurtalardan çıkan larvalar, ince bağırsakta birkaç hafta içinde yetişkin kurtlara dönüşür ve daha sonra kalın bağırsağa giderek yerleşir. Kıl kurdu yumurtaları, kirli ellerde, yüzeylerde ve nesnelerde bulunabilir.
Günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
28 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg (2 ölçek) alınır. Daha sonra 14 gün ara verilir.
Ağızdan tek seferde alınacak ilaç ile tedavi mümkündür. Tedavinin 2 hafta sonra tekrarı gerekir. Günlük iç çamaşır değiştirmek, sabah perianal banyo, yatak çarşafları ve koltuk örtülerinin sık sık değiştirilmesi aile içi bulaşmayı ve kıl kurdunun tekrarlamasını azaltır.
Genellikle oral yolla alınan antiparaziter ilaçlar hastalığın tedavisinde kullanılır. 2-3 hafta düzenli ilaç kullanımından sonra vücut, parazit canlıdan tamamen kurtulur.
Güçlü bir antioksidan olan Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz.
1. ilaçlama: Çiçek tomurcukları patladıktan sonra (Kırmızı rozet dönemi başlangıcında), 2. İlaçlama: Çiçek taç yaprakları tamamen dökülünce, 3. İlaçlama: 2. ilaçlamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Baş ağrısı, baş dönmesi, mide ağrısı, bulantı, yorgunluk, halsizlik, eklem/kas ağrısı, Karın ağrısı, iştahsızlık, kusma ve terleme oluşabilir. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir ve parazit enfeksiyonun ve/veya ölen parazitlerin belirtileri olabilir. Bu ilacı kulla- nan birçok insanda ciddi yan etkileri olmaz.
Enfeksiyonun geliştiği durumlarda ise yaygın olarak sindirim sistemini etkileyen sorunlar, kilo kaybı, huzursuzluk, anüs bölgesinde kaşıntı ve beyazlık gibi semptomlar görülebilir. Bazı durumlarda ise parazitler dışkıda görülebilir. Genel olarak bağırsak kurdu belirtileri şunları içerebilir: Karın ağrısı ve mide ağrısı
Enfeksiyonun yoğun ve şiddetinin fazla olduğu durumlarda, kişinin vücudundaki besin maddeleri parazit tarafından emilebilir ve bu durum kilo kaybına yol açabilir.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Sarımsak ile birlikte elma sirkesinin bir kavanoza eklenip bir süre beklenmesi gerekir. D-Sonra bu bekleyen sirkeden bir bardak içerek tüm kıl kurtlarından kurtulabilirsiniz. Bu yöntem dışında üzüm ya da elma sirkesine ezilmiş sarımsak karıştırılıp anüse sürülmesi de kıl kurtlarının dökülmesini sağlamaktadır.
Kıl Kurdu Evde Doğal Tedavi Yöntemleri
Kıl kurdundan kurtulmak için evde uygulanabilecek bazı doğal tedavi yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan ilki bitkisel bazı çayların düzenli olarak kullanılmasıdır. Özellikle papatya, zencefil, zerdeçal çaylarının tüketimi bu durumun geçmesine yardımcı olabilmektedir.
60 kg veya daha fazla vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte giinde iki kez 400 mg alınır. 60 kg'dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır. ANDAZOL@ 400 mg Film Tablet) alırur.
Günde içerisinde bunu tüketin. Zerdeçal Anti-parazit özelliği olan zerdeçalda bulunan köriyi parazitleri öldürmek için bolca tüketmek gerekir. Karanfil Karanfil birçok parazite karşı etkilidir. Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
Tedavi dozu 1 g'ı (4 tablet'i) aşmamalıdır. Uygulama yolu ve metodu: KONTİL® günün herhangi bir saatinde ve çiğnenerek alınır.
2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır. **Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir. Doz: 2 yaş altı: Tek doz halinde alınmak üzere, yalnız bir kere 200 mg verilir. 2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır.
Çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle yutularak alınması gereken bazı hapların çiğnenerek kullanılmasının, içindeki etken maddenin vücuda hızlı yayılması nedeniyle farklı yan etkilere, hatta zehirlenmelere dahi neden olabildiği bildirildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri