Cevap: yöneticisi, koruyucusu olmayan kişiyi ve topluluğu düşman ezer.
Atasözü [1] Koruyucusu, yöneticisi bulunmayan kişiyi ve topluluğu düşman ezer.
Açıklaması : İnsan istedikten sonra her yaşta eğitilebilir.
Kalem Kılıçtan Keskindir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Şiddetle ya da kaba kuvvetle çözülemeyecek pek çok problem, konuşarak yazı yazarak ortadan kaldırılabilir. Aynı zamanda aklı kullanmak suretiyle kaleme konuşturarak topluma çok daha önemli bir etki yapılabilir.
Ata sözleri
İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
İlgili 33 soru bulundu
[1] Rızkını çıkarmak için gezip dolaşan, şuraya buraya başvuran kimse aç kalmaz.
[1] Koruyucusuz halka, bekçisiz ülkeye düşman saldırır.
Kurt Komşusunu Yemez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kişi ne kadar kötü niyetli de olsa yakınlarına dokunmaz.
Sürüden ayrılanı kurt kapar demek, bir gruptan ve ya arkadaşlarından ayrılan kişinin tehlikede olacağı ifade edilir. Bunun için destek de alamayacağı belirtilir. Arkadaşından ayrılıp tek başına iş yapmaya çalışan kişilerin tek başlarına hareket etmeleri sonucunda koruyucusuz kalacakları anlatılır.
Ağacın kurdu içinde olur. [1] "Toplumlarda kötü veya erdemsiz kişiler ortalarda gözükmez, saklanırlar" anlamında kullanılan bir söz.
Köpeksiz Sürüye (Köye) Kurt Girer (İner) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: koruyucusuz kalan yere veya ülkeye düşman girer.
[1] Saldırgan ile güçsüzün, zarar veren ile zarar görenin yan yana bulunduğu yerde tehlike vardır.
"Ak köpeğe koyun diye sarılma " Atasözünün Anlamı: İnsanların dış görünüşlerine aldanılmaması gerektiğini, asıl önemli olanın iç güzellik ve kişilik olduğunu belirten bir atasözüdür.
"Bir toplulukta nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen kimseler, kendileriyle birlikte başkalarının da başına dert açarlar" anlamında bir söz.
[1] Yardımcısı bulunmayan kişi, kendini tehlikeden koruyamaz.
"İnsanlar çok fazla üzüldüklerinde sağlıklarını yitirirler" anlamında kullanılan bir söz.
İçini (bir) kurt yemek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Sürekli olarak bir kaygı içinde olmak.
[1] İyice düşünülmeden, programı çizilmeden yapılmaya çalışılan işin, bitecek gibi göründüğüsırada, eksikleri ortaya çıkar. Bu eksiklerin tamamlanması için geriye dönülmek gerekir. İkincikez bitecek sanıldığı zaman başka eksikler baş gösterir; bir daha geriye dönülür.
Eşeğin Ölümü Köpeğe Ziyafettir (Düğündür) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kişinin uğradığı zarar kimi zaman bir başkası için çıkar kaynağı olur.
Yalama, iletişim aracı olarak kullanılan bir davranıştır. Köpekler yalayarak, sahiplerine sevgi, saygı, bağlılık ve güven mesajı gönderirler. Köpekler, yalama davranışıyla kendilerini rahatlatır ve stres seviyelerini düşürürler. Köpekler ayrıca, yalama yoluyla çevrelerini keşfederler.
Ak koyunun kara kuzusu da olur TDK sözlük anlamı şu şekildedir: iyi bir ailenin çocuğu kötü de olabilir anlamında kullanılan bir söz.
Ummadığın taş baş yarar atasözünün TDK sözlüğüne göre anlamı şudur; - Küçük veya önemsiz şeyler de çoğu kez büyük etkiler yapabilir. Anlamında kullanılan bir sözdür. Yani beklenmedik kişilerden ummadığınız şeyleri yapabildiğini söylemektedir.
Ak Koyunun Kara Kuzusu Da Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: iyi bir ailenin çocuğu kötü de olabilir.
[1] Saldırgan birisiyle karşılaşacak olan kişi, kendisini koruyacak önlemi almalıdır.
İçine kurt düşmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Kuşkulanmak, kendisine zarar geleceğinden şüphe etmek. “Tilkiyi civarda dolaşırken gördüğü andan itibaren içine kurt düşmüştü.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri