Karanfilin dişe uygulanabilmesi için karanfil yağı kullanılmalıdır. Aktarlardan alınan karanfil yağı bir pamuğa damlatıldıktan sonra ağrı olan kısımda 15 dakika tutularak ağrı biraz hafifletilir. Tamamen ağrı ortadan kalkana kadar uygulama tekrarlanır.
Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.
Karanfil aynı zamanda antienflamatuar etkiye sahiptir. İltihaplanmaya karşı olan bu etki sayesinde çeşitli enfeksiyon hastalıkları, romatoid artrit gibi hastalıklara karşı karanfil kullanımı önerilebilir.
Karanfil. Karanfil diş ağrısı için doğal bir anestetik ve antiseptik formu olan öjenol içerir. Bu özelliği ile ağız içinde ki mikroplardan kurtulmaya, uyuşmaya ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor. Baharat olarak ise bir çay kaşığı veya daha az karanfil, yemekleri tatlandırmak adına hem belirgin hem de dengeli bir aroma sağlamaya yetiyor.
İlgili 26 soru bulundu
Dipten uca, saçların her yerine uygulandıktan sonra 2 saat kadar bekletilir ve bol suyu ile durulanır. Kısa sürede etkisini gösteren karanfil suyu kürünün düzenli olarak hafta 2-3 defa uygulanması tavsiye edilir.
Pamuk üzerine damlatılan karanfil yağı ağrıyan diş üzerinde bekletilebilmektedir. Bunun yanı sıra karanfil iltihaplı dişte ezilip yaklaşık yarım saat bekletildiğinde de ağrının dindirilmesinde etkili olacaktır.
Karanfil Yağı
Karanfil yağından birkaç damla alarak diş etlerinize sürün. Sürme işlemi yaparken masaj uygulaması yapın. Hatta karanfil yağının çiğnenmesi, diş eti şişmesine daha iyi gelmektedir. Şişen diş etlerini hızlı bir şekilde tedavi eden karanfil yağı, uzmanların da önerdiği bir yöntemdir.
Karanfil yağının bir diğer faydalı özelliği ise ağız kokusunu önlemesidir. Bir parça pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatıp şişliğin olduğu diş etini 2 dakika kadar ovmak iltihabın yok olmasını sağlar.
Karanfil yağı soğuk algınlığı gibi solunum sorunlarının tedavisine yardımcıdır. Kas ağrılarını dindirir. Antikmikrobiyal özelliği bazı mantar ve bakteri türlerinin büyümesini durdurmada etkilidir. Sindirim problemlerine iyi gelir.
Karanfili kimler kullanamaz? Karanfil, faydaları çok olan güvenli bir bitkidir. Ancak, aşırı kullanım ve kronik rahatsızlığı olan kişilerde bazı istenmeyen durumlar oluşabilir. Özellikle hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı konusunda doktorunuza danışmanız önerilir.
Karanfil yağının diş ağrısına bağlı ağrıların üstesinden gelebileceğine inanılmaktadır. Bunun nedeni, karanfilde bulunan bir bileşiğin diş ve diş etlerindeki ağrıyı azaltabilmesidir. Karanfilin ayrıca antioksidan ve antibakteriyel etkileri olduğu bilinmektedir.
Diş ağrısına; tuzlu su veya oksijenli su ile gargara yapmak, ağrıyan bölgeye buz uygulamak, yatarken yüksek yastık kullanmak, karanfil yağı sürmek, ağrı kesici almak, sarımsak macunu koymak iyi gelir. Dişin içinde bulunan pulpa, sinirler, dokular ve kan damarlarıyla dolu yumuşak bir yapıya sahiptir.
Şiddetli diş ağrısı özellikle geceleri başlar. Çünkü hormonal değişiklikler ile damar içi basıncın artması ve damarsal genişlemeler, geceleri ağrıyı daha şiddetli hissetmenize sebep olur. Gece başlayan diş ağrısı için yapılabilecek en doğru hamle, ağrı kesici bir ilaç alarak en yakın diş hekimine gitmektir.
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
Düzenli diş fırçalamak, gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak gibi bazı yöntemler diş eti ağrısı için çok sık tercih edilir. Evde uygulanan bu yöntemler, ağrı bölgesinde iyileşme görünmesini sağlayabilir. Diş eti ağrısı yaşandığında, düzenli olarak dişleri fırçalamak hayati öneme sahiptir.
Karanfilin keskin ve acı bir tadı vardır. Bazı insanlar kişiler doğrudan yutmayı tercih etmektedir. Karanfil çiğnenmeden direkt yutulduğu zaman mide yanmalarına yol açar. Bundan dolayı çiğneyip yutmak genel olarak daha fazla tavsiye edilen bir tüketme şeklidir.
Karanfil diş ve diş eti bakımında kullanılan bitkilerden biridir. Karanfilin antiseptik bir özelliği vardır. Yemeklerin ardından 2 ya da 3 adet karanfil çiğnenmesi diş eti çekilmesine sebep olan bakterileri yok eder.
Oluşan bu şişlik, en fazla 5 gün sürmelidir. Diş şişmesi yaşandığı takdirde yapılması gereken en etkili çözüm dişleri düzenli ve sık sık fırçalamaktır. Ayrıca her diş fırçalama işleminin ardından, iltihap tamamen geçene kadar uygulanacak olan ağız gargarası, diş eti şişmesini oldukça rahatlatacaktır.
Soğuk su ile hazırlanan pratik karanfilli su tarifi: Bu tarifte 1 su bardağı içme suyunun içine 8-10 adet karanfili atmanız yeterli olacak. Çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu suyu içine karanfil attıktan sonra en az 15 dakika bekletip karanfillerin aromasını suyun içine bırakmasını sağlayın.
Aktarlardan ya da marketlerden alabileceğiniz diş halindeki karanfili, bu şekilde kullanacaksınız su ile birlikte kaynatmanız önerilmektedir. Yaklaşık 6 diş karanfili 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Kaynatma işlemini kapalı bir demlikte 20 dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır.
2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı zencefil kökünü ve 1 yemek kaşığı karanfili bir demliğe ekleyin ve 1 adet çubuk tarçın ilave edin. Bu karışımı çay demler gibi demleyin. Elde edilen karanfilli tarçınlı su günde 2 defa içilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde tüketin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri