Ağacınızın çevresine 1.5 metrelik bir daire içerisine almanız gerekmektedir. Akabinde 100 de 100 Gübre Organik Mineral DOĞAL karışım toprak düzenleyiciyi bu alana ağaç başına 1.5 kg olacak şekilde serpin. sulamasını yapın.Normal şartlarda ne kadar su veriyorsanız bu olanın yarısı kadar su vermeniz yeterli olaçaktır.
Kaynayan suyun içine kuruyan limonlarınızı ilave edin. Kaynayan suyun içinde limonları 10 dakika bekletin. On dakika sonra limonları sudan alın ve soğumaya bırakın. Limonların ilk aldığınız gün gibi sulu sulu kaldıklarını göreceksiniz...
Saksıda ki limon fidanları en az ayda bir kere gübre ihtiyacı istemektedir. Bitkinizin meyve hasadından sonra yeniden çiçek açması için fosfor içerikli gübre vermelisiniz. Çiçekler açtıktan sonra meyveler badem büyüklüğüne gelene kadar yaprak gübresi ile beslemelisiniz. Bitkiyi strese sokup meyve dökümü yapmaktadır.
Limon ağacı hangi gübreyi sever? Limon yetiştiriciliği için, ilkbahar ve sonbaharda yanmış çiftlik gübresi ile gübrelemeye ihtiyaç duyar. Limon yapraklarının ve çiçeklerin dökülmesi azotlu gübrelerle aşırı gübrelemeye bağlı olabilir.
Limon fidanında fazla sulama yapraklarda sararmaya sebeb olur.Genelde sulama açık alanda baharla beraber 15 günde bir,kışın sulama çok nadir olur.Saksı içerisinde ise 10 günde bir olmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Ağacınızın çevresine 1.5 metrelik bir daire içerisine almanız gerekmektedir. Akabinde 100 de 100 Gübre Organik Mineral DOĞAL karışım toprak düzenleyiciyi bu alana ağaç başına 1.5 kg olacak şekilde serpin. sulamasını yapın.Normal şartlarda ne kadar su veriyorsanız bu olanın yarısı kadar su vermeniz yeterli olaçaktır.
Eğer limon ağacını saksıda yetiştirmek istiyorsanız su verme sıklığınız 10 günde bir kez olmalıdır. 10 günü geçirmek çok sağlıklı olmayacaktır.
Düzenli sulamak, saksı değiştirmek, budamak, yeri geldiğinde azotça zengin gübre vermek ağacınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümesine, canlanmasına yardımcı olacaktır.
Limon Fidanı Nasıl Hızlı Büyür? Orta ve yavaş büyüyen limon ağacının hızlı ve sağlıklı büyümesini sağlamak için organik gübre uygulaması şarttır. Gübreyi şubat ayından haziran ayına kadar iki ayda bir, sonbaharda iki kez eylül ve kasım aylarında uygulanır. Limonun yaşına göre uygun miktarda gübre toprağa katılır.
Eğer evde limon yetiştirirken saksıyı gübrelemek isterseniz, hayvansal gübre vermenizi tavsiye etmeyiz. Çiçeklenme döneminde bitkiye gübre verebilirsiniz. Steril ve organik gübre faydalı olabilir. Çinko ve bor içeren organik gübrelerden faydalanabilirsiniz.
Suyun az verilmesi de, ağacın gelişimini, meyve gelişim ve kalitesini ve verimi olumsuz yönde etkiler; gelişme döneminde susuz kalan meyveler irileşemezler ve kabukları çat- Page 13 -13- TURUNÇGİL lar.
Evet, limon ağacı güneşli bir ortamda yetiştirilmesi gereken bir bitkidir. Güneşin doğrudan temasının olduğu balkonlar en uygun ortam olacaktır. Doğal ortamında yetişen limon ağacı, Türkiye'de çok sıcak iklimlerin olduğu bölgelerde rahatlıkla yetişebilmektedir.
Kuruyan veya kurumaya başlayan ağacın gövde yapısından itibaren 1.5 metre çapında daire çizerek 10 cm lik derinliğindeki toprak kazılarak bu toprağı arazinin dışına atılması gerekmektedir arazi dışına atılma nedeni ise diğer ağaçlarda bu hastalığa yakalanmasının önüne geçmektir.
Kuru misket limonu ekşitme olarak bilinen bir süreç yoluyla, yemeklere ekşi bir tat katmak için kullanılır. İran mutfağında güveç ve çorbaları tatlandırmak için kullanılır. Körfez ülkelerinde genellikle balıkla pişirilirken, Irak'ta hemen hemen tüm yemeklere ve dolmalara eklenir.
Çay vb. içecek ürünlerinde tüketilebilir, Sağlıklı atıştırmalık olarak tüketilebilir, Aroma, renk veya koku verici olarak kullanılmaktadır, Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılabilir.
Limonlar buzdolabında fazla beklediklerinde ya da yapılarından dolayı sertleşerek kururlar. Kuruyan limonlar kullanılmaz duruma gelir ve en sonunda atılırlar. Peki, kuruyan limonları atmadan yeniden kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için tek yapmanız gereken çelik bir tencerenin içerisine su koyarak kaynatmak.
Limon ağaçları genellikle ılıman iklimleri tercih eder ve en iyi şekilde don riski olmayan bölgelerde yetişir. Limon ağaçları ısının sıfır derecenin altına düşmediği bölgelerde yetişir. Eksi 9 derecenin altında limon ağaçları kurur. Buna karşın aslında sıcak iklimleri de çok fazla sevmez.
Limon Ağacı Kaç Yıl Yaşar? Akdeniz bölgesi limon yetiştiriciliği için oldukça uygun bir bölge olup limon ağaçlarının ömrü yaklaşık 50 yıldan fazla yaşar. İyi bir bakım ve hastalık önleme uygulamalarıyla 100 yıldan fazla yaşayabilirler.
Limon Ağacı Budama Zamanı
Aşırı sıcak olduğu dönemlerde budama yapmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz. Çoğunlukla Şubat ve Nisan ayları budama yapmak için en iyi dönemdir. Bununla beraber genel olarak limon ağacınızı çiçek verdiğinde budayabilirsiniz.
Limon ağacının en önemli özelliği tüm yıl boyunca hem çiçek açması hem de meyve taşımasıdır. Ilıman iklim bitkisi olduğu için güneş sıcaklığın ilk belirgin olduğu mevsim ilkbaharda çiçeklenmeye başlar. Bu çiçekler çevreye güzel koku salar ve beyaz renginde olurlar.
Limon ağacı çiçeklenme süresi genelde ilk bahar aylarında olmaktadır. Limon çiçeği rengi beyaz , mor beyaz renklidir.Bazı limon çeşitlerinde ilk çiçeklenmeden 2 ay sonra tekrar çiçek açmaktadır. Örneğin yediveren limon fidanı haziran ayından 2. çiçeğini açmaktadır.
Güneşi ve sıcağı sever ama rüzgarı sevmez. Bu yüzden bitkinin bulunduğu yerde rüzgar olmamasına dikkat edebilirsiniz. Bol ışık alan, aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan bir ortamda limon ağacını yetiştirebilirsiniz.
Bahar aylarında çiçeklenen limonun meyve oluşumunu sağlamak için çok faz sulanıp kök çürümesi oluşmaması şartı ile çiçeklenme döneminde su ister.
Çekirdekten yetişen limon meyve verir fakat çekirdek aslına %100 benzemez. Örneğin yediveren limon fidanından limon meyvesini aldınız ve çekirdeğini çıkarıp ektiniz.Belli bir süre sonra çimlenme oluştu.Oluşan bitki yediveren limon çeşidine %100 benzemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri