1413 yılında 1. Mehmet çelebi zamanında Osmanlılar tarafından zapt edilmiş ve içinde pek çok kuş yuvası bulunan Güvercin ada' ya ithafen adına Kuşadası denmiştir.
Bizanslılar için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. “Kuşadası” adı bu kaleden gelmektedir.
Tam ortasında yer aldığı ve adını verdiği körfezi bereketli bir hilale benzetirsek, Kuşadası bu hilalin orta noktasında denize uzanan bir yarımadadır.
Kuşadası, 1957 yılında İzmir ilinden ayrılarak Aydın iline bağlanmıştır.
Kuşadası'nın Nesi Meşhur? Kuşadası her şeyden önce turistik faaliyetleri ve turizmin beslendiği doğal güzellikleri ile meşhur. Bunların yanında bu bölge, çok ciddi bir kültürel mirasın yanında Avrupa'nın en büyük golf sahasına sahip olma gibi sıra dışı öğelere de sahip. Ayrıca portakal ve turunç bahçeleri de ünlü.
İlgili 23 soru bulundu
Kuşadası, Kurtuluş Savaşı'nda 1919-1921 yılları arasında İtalya'nın, onların çekilmesiyle Yunanistan'ın işgaline girdi ve 7 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuldu. Cumhuriyet'in ilanından sonra İzmir'e bağlanan Kuşadası, 1954'te Aydın'a dahil olmuştur.
Ama bana soracak olursanız Kuşadası'nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi. Kuşadası nereleri gezilir? Kuşadası'nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.
Güvercinada'nın güneyinde, denize uzanan ikinci bir yarımadadır, Antik çağlarda Ionlar tarafından kurulan Kuşadası'nın ilk yerleşim yerlerinden biridir. Halen deniz altında antik kent kalıntıları mevcuttur.
İki şehir arasındaki mesafe 641 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 7 saat 10 dakika saat kadar sürer.
İzmir Kuşadası özel araçla E87 güzergahından yapılan seyahatlerde toplam süre 1 saat 20 dakikadır. Diğer bir güzergâh olan E87 ve Aydın Yolu/D550 üzerinden toplam harcanan süre 1 saat 31 dakika olarak hesaplanmıştır. İzmir Kuşadası arası otobüsle yapılan seyahatlerde ise toplam süre 1 saat 30 dakikadır.
Deniz derin değil ama çok dalgalı. Plaj temiz, rahat ve sakin.
Mavi bayraklı plajları, yemyeşil ormanları, temiz havası ve masmavi denizi ile Kuşadası hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi konumunda.
İzmir - Kuşadası arası yaklaşık olarak 94 km'dir. Kamil Koç ile İzmir - Kuşadası seyahatiniz tahmini olarak en az 1 saat 5 dakika saat sürer.
Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Güvercinada Kalesi, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.
Kusadasi - Bodrum otobüsle ne kadar sürer? Kusadasi - Bodrum otobüs yolculuğu ortalama 2s civarındadır.
Kuşadası - Bodrum arası toplam 99 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.
Salı ve cuma günleri kurulan pazara uğramayı unutmayın sakın. Çarşamba günleri kurulan giysi pazarı ise bambaşka dünya.Kaliteli ve ucuz alışverişin uğrak yeri Çantası ,ayakkabısı giysilerin çeşitliliği ağzınızı açık bırakacak.
Söke - Kusadasi otobüsle ne kadar sürer? Söke - Kusadasi otobüs yolculuğu ortalama 45d civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 18 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 45d civarında gidebilirsiniz.
Aydın'a 71 km uzaklıkta bulunan kentin sınırları, Kuşadası körfezinin doğu ve güneydoğusundaki kıyı ovasıyla, gerisinde kalan alçak yaylayı kaplar. Doğusu ve güneyi dağlarla çevrilidir. Adını önündeki Güvercin Adası'ndan alan ilçe, turizm açısından Türkiye'nin önemli ve gelişmiş merkezlerinden birisidir.
Kuşadası'nın bugün bizim tabirimizle 6 köyü bulunmaktadır. Bunlar ; Yeniköy, Çınar, Kirazlı, Soğucak, Yayla köy ve Caferli “dir.
1426'da Menteşe Beyliğinin merkezi olan Söke, Osmanlılar döneminde Aydın Vilayeti'nin Menteşe Sancağının merkezi olmaya devam ettiyse de 17. yüzyıldan itibaren Kaptanpaşa Eyaleti'nin sancağı, 1841'de Aydın Eyaleti'nin Sığla sancağına bağlı kaza olarak kaldı. 1924'ten sonra Aydın'ın ilçesi oldu.
İlçeleri. Aydın ili, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerinden meydana gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri