“kg” sembolü ile ifade edilen kilogram, kütlenin SI birimidir.
Kütle, kilogram cinsinden ölçülebilen ve maddenin miktarı veya enerjisi ile ilgili bir büyüklüktür. Ağırlık ise kütleye etki eden kuvvetin büyüklüğüdür. Kütlenin birimi kilogramken, ağırlığın birimi kuvvet olduğu için Newton'dur. Günlük kullanımda kütle ve ağırlık sıklıkla karıştırabilmektedir.
Kütle değişmez ve birimi kg. olduğu için kefeli terazi ile ölçülür.
Kilogram (sembolü kg) Uluslararası Birimler Sistemi'nde (SI, Fransızca Le Système International d'Unités 'den kısaltma) kütlenin temel birimidir.
Gramla ölçülen kütlelerin fizikte gösterilme simgesi m harfidir. Ölçümleme sırasında ise kilogram yani “k” harfi ve gram “g” harfi ile simgelenirler. SI birim özelliği üzerinden kg olarak yazılan kilogram haricinde ton da bir kütle ölçüm birimidir. 1 ton 1000 kilogram ağırlığına gelir.
İlgili 37 soru bulundu
Ağırlık, temel birimi Newton (N) olan ve yerçekimi tarafından cisme etki eden kuvvet olarak tanımlanırken, kütlenin temel birimi kilogramdır (kg) ve maddenin miktarı veya enerjisi ile ilgili bir büyüklüktür.
Ağırlık, bir cisme uygulanan kütleçekim kuvvetidir. Ağırlığın birimi newton'dur ve simgesi 'N' olarak gösterilir. Bir kiloluk bir cisim dünyada yaklaşık 9,8 Newtondur.
Kütle: Bütün nesnelerin sahip oldukları madde miktarı kütle olarak bilinir. - Kütle hem eşit kollu terazide hem de elektronik terazide ölçülebilmektedir. - Kütle her yerde her zaman aynıdır ve değişmez. - Kütle birimi gram (g), kilogram ise (kg) şeklinde ifade edilir.
Gram (sembolü g), metrik sistemde bir kütle birimidir. Uluslararası Birimler Sistemi'nde temel kütle birimi olarak kabul edilen kilogramın binde biri veya 1×10−3 kg olarak tanımlanır. Bir standart veya ölçü ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.
Kütle, eşit kollu terazi ile ölçülür. Ancak ağırlık ise dinamometre ile ölçülmektedir. Kütle skaler, ağırlık ise vektörel bir büyüklüktür. Kütle ve ağırlık arasındaki bir diğer fark ise ağırlık cismin bulunduğu yere göre değişirken kütle değişmez.
Kütle, bir cismin özündeki niceliklerin ölçüsüdür. Aynı zamanda cismin hareket etmeye karşı gösterdiği direnç olarak da adlandırılabilir. Kütle her yerde aynı değere sahiptir.
Bir cismin veya maddenin kütlesini ölçmeye yarayan alete terazi, teraziyle kütle ölçme işlemlerine de tartma denir.
Ağırlık, bir cisme uygulanmakta olan kütle çekim kuvvetine verilmiş olan genel bir isimdir. Ağırlık birimi Newton şeklinde ifade edilir ve ağırlığın simgesi 'N' harfi ile gösterilir.
Sal miligram, gram, ve kilogram gibi kütle ve ağırlığın metrik birimlerini tartışıyor.
Kütle ve Ağırlık Arasındaki İlişki
Kütle birimi olarak g, ya da kg kullanılır. Ağırlık birimi ise Newton, kısaca N kullanılır. Küte, herhangi bir cisimdeki madde miktarını ifade eder. Bu madde miktarı aynı cisim için dünyanın her yerinde aynı kalır.
MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ KÜTLE: Madde miktarı demektir. Maddelerin miktarı yani kütlesi terazi ile ölçerek bulunur. Kütle ölçü birimi kilogram (kg) ve gram (g) dir.
1 K 1 Cismin değişmeyen madde niteliklerine kütle denir. 1 L 1 Bir maddenin birim hacim kuvvetine kütle denir. 1 M 1 Belirli bir ağırlığı olan ve kapladığı alanı olan cisme denir.
Değişmeyen madde miktarına kütle adı verilir. Maddenin kütlesi eşit kollu terazi ile ölçülür ve "m" harfi ile ifade edilir. Birimi ise g-kg'dır. Hacim ise, maddelerin uzayda kapladığı alan olarak tanımlanmaktadır.
Kütle, herhangi bir cismin değişmeyen madde miktarını ifade etmek için kullanmaktadır. Ağırlık ise, bir cismi etkileyen veya etki eden yerçekimi kuvvetinin büyüklüğü olarak tanımlanmaktadır. Kütle, bir cismin değişmeyen madde miktarı olup, eşit kollu teraziyle ölçülmektedir.
Günlük hayatta kullandığımız en düşük ağırlık ölçüsü miligramdır. Miligram, hassas teraziler yardımı ile ölçülmektedir. Küçük ve gerçekten hafif olan nesnelerin ölçümünde kullanılırlar.
1 kg (kilogram) = 1000 gr (Gram)
Görüldüğü üzere 1 kilogram 1000 grama eşittir. Bu doğrultuda farklı ağırlığa sahip olan yapıları o şekilde davranma çevirmek mümkün. Aynı zamanda gram üzerinden de yeni kilograma çevirme işlemi yapılabilir.
Fizikte G sembolü, yer çekimi ivmesinin simgesi olarak ifade edilmektedir. Cisimlere uygulanan yer çekimine bağlı olarak cisimlerin ağırlığı meydana gelmektedir. Oluşan bu çekim ise fizikte G sembolü ile gösterilmektedir. Her gezegenin çekimlere uygulayacağı çekim kuvvetinin de farklı olduğu söylenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri