Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Cinsel sorunlara bağlı kişiler hacamat yaptırmak istediklerinde genellikle kupa tedavisi kuyruk sokumu bölgesi üzerinde uygulanmaktadır.
Bel fıtığı ve bel ağrısı sorunu yaşayan kişilerde, kuyruk sokumu bölgesinin üst kısmına sağ ve sol bölgelerden olmak üzere hacamat işlemi uygulanmaktadır. Böbrek hizasının arka ve ön taraflarından gerçekleştirilen hacamat uygulamasıyla, kişide ortaya çıkan böbrek rahatsızlıklarının tedavisi amaçlanmaktadır.
Bele yapılan hacamat idrar ve böbrek özellikle kadın erkek hastalıkları için yan tedavi edici özelliktedir. Kuyruk sokumu için yine tercih edilir ve tercih sebeplerinden biri ise regli dönemlerinin geçişi ve ağrının daha az olmasıdır.
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Hacamatın Faydası Kaç Günde Belli Olur? Hacamat yapıldıktan sonra 1 hafta gibi bir sürede olumlu sonuçlar göstermeye başlayan bir tedavidir. Hacamattan Sonra Vücutta Neler Olur? Hacamat yaptırdıktan sonra bazı kişilerde hafif yan etkiler görülebilir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
En az 2 saat uyunmamalıdır.Uygulama sonrası en az 12 saat geçtikten sonra duş alınabilir.Hacamat sonrası enaz bir gün ideali 3 gün daha hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir.Uygulama sonrası 24 saat cimadan,ağır spor ve yorucu fiziksel işlerden kaçınılmalıdır.Uygulamanın yapıldığı gün bol su içmek,hafif çorba veya ...
Karın kaslarının alt kısmında, göbek çevresindeki noktalara hacamat yapılabilir.
Akciğer, safra, tansiyon, bağışıklık sistemi, panik atak, evham, vesvese gibi rahatsızlıklar için kalbin arka bölgesine hacamat yapılır. Karaciğer temizliği, safra taşları, halsizlik, kolestrol, tansiyon rahatsızlıkları için karaciğer arkasına hacamat yapılır.
HACAMATI KİMLER YAPTIRMAMALIDIR? kişinin özellikle kalp hastalığı var ise, kansızlık, zayıflık / yaşlılık ve kan yoluyla bulaşan hastalıkları mevcut ise Hacamat uygulaması yapılamaz.
- Hacamat yapıldıktan sonra vücutta az da olsa kızarma ve morarma gibi durumlar görülür. Bu durumlar genellikle iki ya da üç gün içerisinde geçmektedir. Bunun haricinde hacamat yönteminde ilgili herhangi bir zarar görmek mümkün değildir.
Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Hacamat İzleri Ne Zaman Geçer? Hacamat sonrası morluk ve çizikler oluyor ama bir uzman tarafından, steril bir ortamda, derinin alt katmanlarına inmeden yüzeysel bir şekilde yapılırsa yaklaşık 10 gün içinde geçer.
Hormonal rahatsızlıklar, yavaş metabolizma, aşırı kilo: Kalp, karaciğer arkası ve sırttan mide ile bağırsak arkasına gelen noktalardan yapılır.
Kupa sayısı, yine hekim tarafından kişinin durumuna göre belirlenmekte olup, detoks ya da sünnet amaçlı genel uygulamalarda ortalama 7 – 9 – 11 veya 13 kupa uygulaması yapılabilmektedir. Kesiklerin derin olmaması ( epidermis altına geçilmemesi ) iz kalmaması ve skar dokusu oluşturulmaması açısından önemlidir.
Hacamat ayrıca dünya genelinde yaygınlık kazanmış kupa tedavisi olarak da bilinen bir uygulamadır. Her bölgeye uygulanması uygun olmayan bu tamamlayıcı tıp tedavisi kan dolaşımını iyileştirmek, vücutta biriken toksinleri temizlemek ve ağrıları azaltmak gibi faydaları bulunmaktadır.
Hacamattan sonra en az iki saat bir şey yenilip içilmemelidir; su, çay, kahve, sigara, meşrubat vb. içilmemelidir. İki saat geçtikten sonra ise bir bardak suya bir çay kaşığı sirke koyup içilebilir. Çünkü sirkenin, hacamattan sonra vücuttaki mikropları kırma özelliği bulunur.
Yanlış yapılan hacamat kalıcı iz bırakabilir." şeklinde konuştu. Can, hacamat sonrası vücutta oluşan yara izlerinin birkaç hafta kalmasının olağan olduğunun altını çizerek, "Ama daha uzun süre kalan, ömür boyu kalıcı iz, hacamatın yanlış yapıldığını bize gösterir.
Hacamatçılar, bu işlemi yaparken bisturi veya jilet kullanırlar. Bu jilet, eğer 0.7 milim değil de 0.8 milime denk gelirse, kan damarlarını keser ve sadece kan çıkar.
Kesi ile eş zamanlı kan çıkıyor oluşunu görmek genellikle kesinin uygun olmadığı derin olduğu anlamına gelir. Yani kupa dolusu kan çıkması genellikle beklenmeyen bir durumdur.
Zira insan aç iken kandaki toksinler, ağır metaller, zehirler kan yüzeyine çıktığı için hacamat veya sülük tedivisi ile bu zararlı unsurları dışarı atmaktayız. ( Hastanelere, kan tahliline aç karna gidilmesi gerektiğini örnek olarak gösterebiliriz. ).
Çarşamba günü ise hacamat yaptırmaktan sakınınız. Çünkü çarşamba günü Hz. Eyyüb'ün (a.s.) belalarla duçar kaldığı gündür. Cüzzam (lepra) ve baraz (alaca/ vitiligo) hastalıkları ancak ve ancak çarşamba günleri veya geceleri ortaya çıkarlar (zuhur ederler)”36.
Peygamber (S.A.V) oruçlu iken de hacamat yaptırmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri