Üsküdar'ın simgesi durumunda olan bu zarif yapı, İstanbul Boğazı'nın ağzında ve sahilden 200 metre uzaklıktadır.
Üsküdar'ın sembolü hâline gelen kule, Üsküdar'da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir.
İstanbul Boğazı'nda yer alan Kız Kulesi, Üsküdar Salacak bölgesine çok yakın. Ayrıca Kız Kulesi manzarasını İstanbul Boğazı'nda birçok yerden görmek mümkün. Ama en güzel fotoğraf karesini yakalamak istiyorsanız sizleri Üsküdar Salacak Sahili'ne bekliyoruz.
Kız Kulesi, İstanbul'da yer alır. Üsküdar semtine bağlı Salacak açıklarındaki küçük bir ada üzerine inşa edilmiş Kız Kulesi, İstanbul Boğazı üzerinde bulunur.
İstanbul'un ikonik yapılarından olan ve tarihi M.Ö. 410 yılına kadar uzanan Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Eylül 2021'de başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından, 11 Mayıs'ta anıt müze olarak ziyarete açılıyor.
İlgili 22 soru bulundu
KIZ KULESİ RESTORASYONU TAMAMLANIYOR
İstanbul'un önemli simgelerinden Kız Kulesi'ni, uluslararası restorasyon ilkeleri ve Bilim Kurulu eşliğinde restore ediyoruz. 2023 yılı ilk çeyreği itibarıyla tamamlandığında İstanbul'un güzellikleri Kız Kulesi panoramasından gözlemlenebilecek.
Kehanete göre; Kral'a çok sevdiği kızının 18 yaşına geldiğinde bir yılan tarafından sokularak öleceği söylenir. Kral bu kehanet üzerine, denizin ortasında bir kule yaptırır ve prensesi buraya yerleştirir. Ancak kuleye gönderilen üzüm sepetinden çıkan bir yılan, prensesinin ölümüne neden olur.
Kız Kulesi'ne Üsküdar-Salacak'tan ve Galataport'tan kalkan özel tekneler ile ulaşabilirsiniz. Üsküdar-Salacak 'ta bulunan tekneler, Kız Kulesi bilet gişesi önünden, haftanın her günü 09:00 - 17:30 saatleri arasında kalkacaktır.
Kız Kulesi'ne ÜCRETSİZ giriş yapacak olan MüzeKart sahipleri sadece 50 TL olan ulaşım ücretini ödeyecekler. MüzeKart'ı olmayan ziyaretçiler için bilet fiyatı aşağıdaki gibidir: Kız Kulesi Giriş Bileti: 550 TL. Kız Kulesi Ulaşım Ücreti: 50 TL.
Tepkilerin büyümesi üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 1940'lı yıllardaki kız kulesinde yaşanan yangın sonrası yapılan betonarme eklentiye ve yapının depreme dayanıklı olmadığına dikkat çekilerek 2022 yılı sonunda çalışmaların biteceğini ifade edildi.
Evliya Çelebi, Kız Kulesi'nin dört köşe 80 arşın (takriben 5.5 m.) yüksekliğinde bir kale ve çevresinin ise 200 adım olduğunu, içinde dizdarı, 100 muhafızı, cephaneliği ve topları ve kulenin iki tarafa nazır bir demir kapısının bulunduğunu yazmaktadır. Yazara göre kule, sahilden bir ok menzili kadar uzaklıktadır.
İBB Sözcüsü Murat Ongun; "Mülkiyeti İBB'de bulunan" ibaresi ile Kız Kulesi'nin mülkiyetinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçtiğini duyuran Demirören Haber Ajansı'na yanıt verdi. Hamoğlu Holding'in işlettiği Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçti.
Kız Kulesi, Üsküdar Salacak açıklarında küçük bir ada üzerinde konumlanmış şehrin tüm tabi manzarasını gözler önüne seren tarihi bir yapıdır.
Kız Kulesi, İstanbul Boğazı'nda yer almaktadır. Detaylı şekilde Üsküdar Salacak'ta yer alan tarihi bir yapı olduğunu söylemek mümkün. Üsküdar bölgesi için Bizans döneminden kalan tek eser olduğunu da eklemek gerekir.
Giriş: Kız Kulesi Müzesi her gün 09:00-20:00 saatleri arasında açıktır. Biletler: Biletler Kız Kulesi Müzesi'ne giriş ücreti 400 TL'dir. Ayrıca ulaşım için 50 TL ücret alınmaktadır.
Müze kartın da geçerli olduğu bir işletme olacak, diğer müzelerimiz gibi. Yani Türk vatandaşları 60 lira gibi sembolik ücret ödeyecek. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ise ücretsiz zaten. Vatandaşlar rahat bir şekilde gezip görebilecek.
Restorasyon öncesi 40 lira olan tam giriş ücreti, 110 liraya çıktı. Müze kartı olanlar sadece tekneye binmek için 50 TL ödüyor. Müze kartı olmayanlar ise kart için 60 lira daha ödemek zorunda kalıyor. Restorasyon öncesi tam giriş ücreti 40 TL, öğrenci giriş ücreti ise 20 TL'ydi.
Kız Kulesi Restaurant menüsüne göz at ve restoranın en popüler yemeklerini keşfet! Kız Kulesi Restaurant mekanında yer ayırttığında seni bekleyen atıştırmalıklardan tatlılara birçok lezzeti incele. Lezzetlerin yanı sıra seni bekleyen fiyatlara da bakabileceğini unutma.
Kız Kulesi haftanın her günü, 09:00 - 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Kız Kulesi ziyaret saatleri nedir? İşte yanıtlar... Restorasyondan önce 40 lira olan Üsküdar'ın İncisi Kız Kulesi'nin giriş ücreti, Haziran ayı itibarıyla 110 liraya çıktı. Ancak Müze Kart sahipleri ücretsiz gezebiliyor.
Çizimlerde bir yanlışlık olduğunu düşünse de biraz araştırma sonrasında Kız Kulesi altında gizli bir geçit olduğunu öğrenir.
Kız Kulesi'nin üzerine oturduğu kayalığın doğal çizgileri yok edilerek, yayvan bir platform oluşturulmuştur. Gravürlerde ve eski resimlerinde Kız Kulesi adası denizden doğal olarak yükselen kayalarla tanımlanmaktadır. Son müdahalelerle kayalıkların üstü betonla doldurularak ada genişletilmiş.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, depreme karşı dayanımı olmadığı için, kulenin külah kısmının yıkıldığı belirtiliyor. Açıklamada, külah kısmının yıkıldığı ve özgün malzemesine uygun olarak yapılmasının planlandığı yazıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri