Kızılay Çadır & Tekstil Kızılay Yatırım İştirakidir.
Kızılay Çadır&Tekstil AŞ'de AHBAP derneğinden aldığı kaynağı çadır hammadde tedariği için ayırmış ve üretilecek çadırları da Kızılay aracılığı ile ücretsiz olarak depremzedelerin istifadesi için planlamıştır.
Ahbap Derneği, Kahramanmaraş depremleri sonrası depremzedeleri barınma ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için Kızılay'dan çadır satın aldığını doğruladı. Bu açıklama üzerine tartışma sürerken özel bir televizyon kanalında anlı yayına katılan haluk Levent, Kızılay'dan gıda tedariği sağladıklarını da söyledi.
Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.
Afetlerden etkilenen insanlara barınma alanında da yardım edebilmek amacıyla, Kızılay tarafından 1954 yılında kurulan çadır dikim tesisi yıllar içinde büyümüş, Kızılay'ın çadır üretim kabiliyetleri günden güne gelişmiştir.
İlgili 35 soru bulundu
Barınma hizmetinin ana omurgasından çekilen Kızılay, AFAD'a çadır tedarik ediyor. Sadece AFAD'a değil birçok yerli ya da yabancı kurum da çadırları Kızılay'ın kurduğu şirketten alıyor.
Kızılay Çadır & Tekstil; çadır, Ankara, Malatya ve Erzincan'da bulunan çadır üretim işletmeleri ile kişisel koruyucu ekipman ve tekstil alanında ihtiyaç duyulan ürünleri en üst kalite standartlarında ve yenilikçi bir bakış açısıyla üreterek, en hızlı şekilde çözümler sunar.
Türk Kızılayı Genel Başkan Akar, 'maden suyu şişelerinden Türk ibaresinin çıkarılmasına ilişkin açıklama yaptı: Kızılay Maden Suyu logosu, 80 yıl kullanılmış bir logodur. Yapılan araştırmalarda, kamuoyunun çoğunluğu tarafından bu logonun benimsendiği ve satın alma algısının daha yüksek olduğu anlaşılmıştır.
Varlığı zamanla sınırlı olmayan Türkiye Kızılay Derneği Türkiye Cumhurbaşkanının yüksek himayeleri altındadır. MADDE 1 – (1) Bu Tüzüğün amacı; Türkiye Kızılay Derneğinin kuruluşu, hukuki statüsü, teşkilat yapısı, üyelik işlemleri ile gelir ve giderlerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Kızılay Yatırım Holding bünyesinde halen "Kızılay İçecek, Kızılay Sosyal Danışmanlık, Kızılay Portföy, Kızılay Sağlık, Kızılay Çadır & Tekstil, Kızılay Kültür & Sanat, Kızılay Sistem Yapı, Kızılay Bakım, Kızılay Lojistik" gibi şirketler bulunuyor.
Toplam 54 bin çadırı AFAD'a verdiler. Ancak üretim tesisinden de AHBAP'a 46 milyon TL çadır satışı gerçekleştirildi. Vakıf ve dernek görünümündeki tüm kuruluşlara da elindeki stoğu kullandırmış.
Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, depremzedelere destekte yetersiz kalan Kızılay'ın deprem sonrasında parayla çadır sattığı ortaya çıktı.
Kızılay'ın Ahbap'a çadır satışıyla ilgili iki taraftan da açıklama geldi. Ahbap satışı doğrularken, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ''Ahbap ve Kızılay'ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır'' dedi.
Toplam 54 bin çadırı AFAD'a verdiler. Ancak üretim tesisinden de AHBAP'a 46 milyon TL çadır satışı gerçekleştirildi.
“Halkımız Kızılay'a güveniyor”
Halkın yüzde 87,8'inin “Kızılay'ın en güvenilir yardım kuruluşu” olduğunu ifade ettiğini belirten Akar, “Türkiye'de birtakım yardım kuruluşlarıyla alakalı spekülasyonların olduğu bir dönemde, Türk Kızılayı'nın yüzde 87,8 gibi güvenilirlik oranına ulaşması çok önemli bir göstergedir.
Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu, tüzüğün 49. maddesinde yer alan “Genel Merkez Denetim Kurulu, dernek içi denetim görevini yerine getirmekle yükümlü ve sorumludur.
Kızılay'ın gelir kaynakları
Bunun 5 milyar 645 milyonu ise şartlı bağışlardan oluşuyor. 2020 yılındaki 6,96 milyar lira gelirin 5,16 milyar lirası da şartlı bağışlardan geliyor. Buna göre 2021 yılında gelirin yüzde 70'i, 2020'de ise yüzde 74'ü şartlı bağışlardan oluşuyor.
Kızılay Yatırım dernek ya da kamu kuruluşu değildir; sahibi %100 Kızılay olan özel bir şirkettir.
Kızılay İçecek, bir Kızılay Yatırım iştirakidir.
MADEN SUYU FABRİKALARI, HASTANELER, ÇADIR FABRİKALARI DEVREDİLDİ Holdinge bağlı altı şirketten biri olan Kızılay İçecek Şirketi'ne tüm maden suyu fabrikaları devredilerek işletme hakkı verildi.
Kızılay Maden Suyu'nun satışından elde edilen gelirin fazlası Türk Kızılay'ın sosyal yardım ve afet müdahale hizmetlerinde kullanılır. Kızılay Maden Suyu, 17 Ekim 1926 tarihinde gelir getirmesi ve kamu yararına kullanılması amacıyla Ulu Önder Atatürk tarafından Kızılay'a bağışlanmıştır.
Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ı Kızılay'ın yeni genel başkanı olarak belirledi.
“Şimdiye kadar afet bölgesinde AFAD 337 bin 727 çadır kurmuş ve ilave 100 bin çadırı da kurmaya devam etmektedir. Kızılay öz kapasitesini (54 bin 70) AFAD'a teslim etmiş ve tesislerinde AFAD için imalata kesintisiz devam etmektedir.
Tüm kamuoyu ve özellikle medya mensuplarının bunu bilmesine rağmen, Kızılay'ın topladığı kan bağışlarını hastanelere sattığı gibi bir yaklaşım sadece ve sadece İFTİRA'dan ve KÖTÜLÜKTEN ibarettir.
Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi, 30 Kasım 2018'de 100 milyon TL sermaye ile Türkiye Kızılay Derneği tarafından kuruldu. Kuruluşunda Yönetim Kurulu, Kerem Kınık (başkan), İsmail Hakkı Turunç (başkan vekili), Naci Yorulmaz (başkan vekili), Hüseyin Can, İbrahim Altan, İlyas Haşim Çakmak ve Murat Onuk'tan oluştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri