Osmanlı döneminde Nahiye olan ilçemiz, Cumhuriyetin ilanından sonra 1929 yılında Koçhisar ismi ile Mardin İline bağlı ilçe statüsüne kavuşmuştur. 1931 tarihinde ise Koçhisar olan ilçenin adı ''Kızıltepe' olarak değiştirilmiştir.
İlçenin en eski adı Dunaysır'dır. Daha sonra Koçhisar adını almıştır. Artukoğulları Döneminde gelişme gösteren kasaba bu dönemde Diyarbakır-Musul ve Urfa-Musul yolu üzerinde önemli bir ticaret merkeziydi.. 1931'de Kızıltepe adıyla ilçe merkezi olmuştur.
"Telermen" Ermeni tepesi anlamına gelmektedir. 1915'e kadar Ermenilerin çoğunlukta yaşadığı bir bölgedir, Kurtuluş savaşı sonrası yıkık viran bir köy görünümünde olan Telermenin adı 1937'de Kızıltepe olarak değiştirilmiştir.
Kızıltepe, Mardin'e bağlı bir ilçedir. Mardin merkezine uzaklığı, 23 km'dir. Mardin'in güneybatısında yer alır.
İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgenin ardından 43 ilden daha büyük olan Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de umuma açık yerler kapatıldı.
İlgili 36 soru bulundu
260 nüfusu ile Mardin'in en kalabalık ilçesi Kızıltepe; Artuklu, Mazıdağı ve Derik ilçeleri ile komşudur. Şanlıurfa il sınırında ve Suriye sınırında bulunmaktadır. Şehir merkezine 25 km uzaklıktaki Kızıltepe; Artuklular döneminde önemli bir ticaret merkezi olarak gelişmiştir.
Kızıltepe İlçesi Mardin İlinin güneybatısında yer alır. Doğusunda Mardin ve Nusaybin batısında Derik ve Ceylanpınar İlçeleri kuzeyinde Mazıdağı ilçesi ile güneyinde Suriye Arap CumhuriyetiDevleti sınırları ile çevrili olup, Kızıltepe Suriye sınırı 52 km' dir.
Tarihçe. Mahallenin adı 1925'te Geremia olarak kabul edilmiş, daha sonra Demira (Dêmîra) ismi ile değiştirilmiştir. Mahallenin Kürtçe ismi Demira'dır.
Kızıltepe Ovasında yetiştirilen Coğrfi İşaret Tescilli buğday cinsi durum buğdaydır.
Kızıltepe İlçesi Mardin İlinin güneybatısında yer alır. Doğusunda Mardin ve Nusaybin, batısında Derik ve Ceylanpınar İlçeleri, kuzeyinde Mazıdağı İlçesi ile güneyinde Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti sınırları ile çevrilidir. İlçe İl Merkezine 27 km mesafededir.
Mardin ilinin ilçeleri 10 tanedir.
Güneydoğu Anadolu bölgesinin nadide şehirlerinden biri olan Mardin'in toplamda 10 ilçesi vardır. Bu 10 ilçe arasından Mardin'in merkez ilçesi ise Artuklu'dur.
Mardin, Türkiye'nin bir ilidir. Mardin merkezli ilin 2021 yılı TÜİK verilerine göre nüfusu 862.757'dir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü'nde yer alır. Suriye ile sınır komşusudur.
Kirazımız lezzetiyle dünya kalitesinde." diyen Demir bu yıl bin ton rekolte beklediklerini her yıl bu rakamın katlanarak 15 bin tona ulaşmasını beklediklerini aktardı. Demir, kirazın doğal ortamda, susuz yetiştirildiğini dile getirerek, "Susuz yetişen bütün meyvelerimizin lezzeti farklı olur.
Mardin denince akla gelen tatlılar arasında ise killice (Mardin çöreği), imlebes (badem şekeri) ve harire (pekmez tatlısı) bulunmaktadır. Mardin'in her yemekte kullanılan yöresel baharatları de yemeklerinin bu derece güzel olmasına katkı sağlamaktadır.
Telkarisi, kahvesi, sabun çeşitleri, bakır eşyaları ile Mardin seyahatinizi hatırlatacak harika hediye seçenekleri bulabilirsiniz. Tarih boyunca Süryaniler için önemli bir merkez olan Mardin'de; Süryani kahvesi, Süryani çöreği, Süryani şarabı, Süryani çayı ve daha pek çok Süryani ürünü hediye olarak alınabilir.
Diyarbakır (Osmanlıca: دياربكر; Diyâr-ı bekr, Kürtçe: Amed, Zazaca: Diyarbekır), Türkiye'nin Diyarbakır ilinin merkezi olan şehirdir.
Örneğin Musa Anter'in Ferhenga Khurdî-Tirkî adlı sözlüğünde Antep şehrinin Kürtçe adı Antabê, Dengbêj Huseynê Mûşî'nin en çok bilinen klamlarından birinin adı ise Şerê Entabê'dır.
Adıyaman, (Kürtçe: Semsûr) Adıyaman ilinin merkezi olan şehirdir. Kuzeyden Çelikhan, doğudan Kahta, güneydoğudan Samsat ve Atatürk Baraj Gölü ile, güneyden Fırat nehri ve batıdan Besni ve Tut ilçeleri ile çevrilidir.
En Ucuz Kızıltepe - Duhok Otobüs Seferlerinin Bilet Fiyatları Kızıltepe - Duhok Arası Otobüsle Kaç Saat: 6Saat 15Dakika.
Kızıltepe - İzmir arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 21 saat 3 dakika sürmektedir.
DİYARBAKIR VE ŞANLIURFA'DA EN ÇOK MARDİNLİ YAŞIYOR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri