La Galibe İllallah zikri çekilirken günahlarımızın silindiği ve silinen günahların yerlerine sevapların yazıldığı vurgulanmalıdır. La Galibe İllallah Türkçe anlamı ise yukarıdaki başlıkta da bahsedildiği gibi Allah'tan başka zafer sahibinin olmadığıdır.
La Galibe İllallah ayeti Yusuf Suresi'nin 21. Ayetinde yer almaktadır. Okunan bu ayette günahların silindiği ve silinen günahların yerine ise sevapların yazıldığı vurgulanmalıdır.
" La Galibe İllallah" sözü Yusuf Suresinde geçmektedir ve Türkçe anlamı " Allah' tan başka zafer sahibinin olmadığı" dır. Gerçekten de derin manası olan bu söz Yüce Yaradan'ın bazı isim ve sıfatlarını anlatır. Allah' tan başka zafer sahibi yoktur. Allah tek gerçek galiptir.
LA GALİBE İLLALAH NE DEMEK? "La Galibe İllallah" sözü Yusuf Suresi'nin 21. Ayetinde yer almaktadır. ''Lâ Galibe İllâllah'' ifadesi ''Allah'tan başka galip yok'' anlamına gelmektedir. Yusuf suresi 21. Ayet'de Allah, şöyle der: " ...
Lailahe illallah kelimesi ile Muhammedun Rasulallah kelimesi kelime-i şehadeti oluşturur. Bu kelime ile kişi eski dinini bırakır ve İslam dinine girmiş olur. Peygamberimiz aleyhisselam 'Cennetin kapısında Lailahe İllallah' yazar buyurmuştur. Her namazdan sonra 33 defa Lailahe illalah zikrini çekmek çok faziletlidir.
İlgili 21 soru bulundu
Hadis-i Şerifte günde 100 defa "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr" zikrini getirmenin büyük sevâbını anlatıyor.
Değerli âlim Hâfız el-Hakemî -Allah ona rahmet etsin- "Sullemu'l-Vusûl" adlı manzumesinde lâ ilâhe illallah'ın şartlarını şöyle sıralamıştır: "İlim, Yakîn, Kabul ve İnkıyâd, bilmelisin söylediğimi, Sıdk, İhlas ve Muhabbet, Allah seni hoşnut olduğu şeyde muvaffak eylesin."
Bu surede, Yusuf Peygamber'in hayatı hakkında bilgiler mevcuttur. Surenin son 7 ayetinde ise, Alemlerin rabbi Allah'ın varlığı ve birliğinden bahsedilir. Bu surenin 64. ayetinin bir kısmı, Topkapı Sarayı'nın Valide Sultan Dairesinde yazılıdır. Bu surenin 21. ayeti, bereket ve rızık için okunur.
"La Galibe İllallah" sözü Yusuf Suresi'nin 21. Ayetinde yer almaktadır. ''Lâ Galibe İllâllah'' ifadesi ''Allah'tan başka galip yok'' anlamına gelmektedir.
Haşr Suresi, 22. ayet: O Allah ki, O'ndan başka İlah yoktur. Gaybı da, müşahede edilebileni de bilendir. Rahman, Rahim olan O'dur.
Arapçada la ve illa kelimelerinin kullanım şekline göre, ilk bölüm "Hiçbir ilah yoktur, sadece Allah vardır." şeklinde de tanımlanmaktadır. Lâ ilâhe illallah, Allah'tan başka ilah yoktur anlamına gelen Arapça bir ibaredir.
Güçlü kuvvetli, kudretli, hükmeden. Üstün baskın. Galebe çalan, muzaffer, yenen.
"Allah'tan başka galip yoktur" diye yorumlanabilecek bu söz لا اله الا الله şeklinde yazılır.
Bakara Suresi, 163. ayet: Sizin İlahınız tek bir İlah'tır; O'ndan başka İlah yoktur; O, Rahman'dır, Rahim'dir (bağışlayan ve esirgeyendir). Bakara Suresi, 255. ayet: Allah...
Lâ ilahe illallah Lâ Zate illa Hu
Zat Mutlak olarak tektir. O'da uluhiyeti Zatta Allah'tır. Muhammed (sav) ve onu aslı olan Hakikati Muhammedi Zati Nefsin aynası olan Nefsi Muhammedi'yi temsil eder.
Kur'an-ı Kerim buyuruyor: 'Huvellahullezi La İlahe İlla Huve' (O, bir Allah'tır ki ondan başka ilah yoktur). [1] Arapça terkibi açısından Huve zamir olsa da Allah'ın isimlerinden bir isimdir. Ama bu ismin manası nedir? Bir sıfat kemal sıfatı olsa, onu Allah'a nisbet verdiğimizde isime dönüşür.
Kelime-i tevhidin aslı “lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah” cümlelerinden ibaret olup “Allah'tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah'ın elçisidir” şeklinde Türkçe'ye çevrilir.
Rabbis sicnu ehabbu ileyye mimmâ yed'ûnenî ileyhi, ve illâ tasrif annî keydehunne asbu ileyhinne ve ekun minel câhilîn(câhilîne)." Anlamı: "...Ey Rabbim! Zindan bana, bunların beni dâvet ettiği şeyden daha sevimlidir.
- Cebrail (a.s) Yûsuf'a kuyudayken şu duâyı öğretti: “Allah'ım, ey bütün sıkıntıları gideren, ey bütün duâlara icâbet eden, ey bütün kırıkları saran, ey bütün zorlukları kolaylaştıran, ey bütün gariplerin sahibi, ey her garibin sahibi, ey kendisinden başka ilah bulunmayan, seni her türlü noksandan tenzih ederim.
Doğrusu rabbim bana lutuflarda bulundu: Beni zindandan çıkardı, sizi çölden (çıkarıp buraya) getirdi, üstelik şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra! Şüphesiz rabbim dilediğine çok lütufkârdır. Kuşkusuz O çok iyi bilendir, hikmet sahibidir.”
Hatmi tehlil ya da tehlil hatmi kelime tehlinin 70000 defa okunmasına denmektedir. Hatim etmek için mutlaka 70000 kere la ilahe illallah denmesi gerekmektedir. Her 100 kelimede bir de “Muhammedür Rasûlullah Sallallahu Teâlâ Aleyhi Vesellem" denmesi gerekmektedir.
2- Sadece La ilahe illallah demek yetmez. Peygamber efendimize de iman etmek, son Peygamber olduğuna şehadet getirmek şarttır. Yani Muhammedün Resulullah demek de gerekir.
Müslüman olmanın ilk adaplarından olan la ilahe illallah muhammeden resulullah kelimeleri Allahın varlığı ve birliğini Muhammed aleyhisselamın onun elçisi olduğunu kabul etmek anlamında kullanılan dini açıdan çok önemli bir yere sahip kelimelerdir.
“Kim, yetmiş bin defa 'Lâ ilâhe illallah' derse veya kimin için bu söylenirse, günahları mağfiret olunur (bağışlanır).” Değerli kardeşimiz, İbn Arabi Hazretleri, bâtıni ve manevi ilimlerde harika bir kutup olduğu gibi, fıkıh, tefsir, hadis gibi zahirî ilimlerde de büyük bir allamedir.
"Her kim La ilahe illallah derse Cennet ´e girecektir." (
sözü, imanı çekirdek seviyesinde olduğu halde imanla kabre giren avam müminlerin ebedi cehennemde kalmayacaklarına işaret ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri