İlçeye 7 km. mesafede bulunun Akdağ Dağının zirvesinde1788 rakımlı Uzunyazı Tepe ile 1404 rakımlı Yemişen Tepe arasında kurulan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi arazi yapısı itibariyle çok uzun kayak pist alanına sahiptir.
SAMSUN KÜLTÜR TURİZM TİCARET A.Ş.
Samsun'a 80, ilçeye ise 7 kilometre uzaklıktaki Akdağ Kayak Merkezi, kış aylarında yerli turistlerin akınına uğruyor. 1360 metre pist uzunluğu bulunan tesis, 16 direkli ve 84 sandalyeli telesiyejle kayakseverlere hizmet veriyor.
Lâdik Akdağ Turizm Merkezi - Samsun
Lâdik İlçesi'nin sırtını yasladığı 1800 metre yükseklikteki Akdağ, adından da anlaşılacağı üzere kış ayları boyunca beyazlara bürünür. Bugüne dek yalnızca yöre halkının nimetlerinden faydalanabildiği Akdağ, aslında her zaman ilgi odağıydı.
zenginlik kaynağı olarak varlığını idame ettirmekte olan Ladik Gölü, doğal bir göl olup, bünyesinde Turna, Tatlı Su Levreği, Tahta Balığı, Sazan ve Kızıl Kanat gibi balık türlerini barındırmaktadır. Bu balıkların hepsi çok lezzetli olmakla birlikte en meşhur lezzetli olanları Turna ve Tatlı Su Levreği çeşitleridir.
İlgili 24 soru bulundu
Amasya hükümdarı VI. Büyük Midridates'in 'Laodikiye' adlı hanımı tarafından M.Ö. 131 yılında kurulduğundan buraya 'Laodikiye' denildiği zaman içerisinde ise Ladik olarak değişmiştir. Osmanlı devleti öncesinde Doğu Roma ve Batı Roma olarak ayrıldığı zaman Ladik Doğu Roma'da yer almıştır.
Ladikli Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (LAYSİAD) ve Hamamayağı Hilas Termal Resort & Spa Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen ile Akdağ Su Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mısırlı, Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'i makamında ziyaret ederek, Başkan Özel'e yeni görevinde başarılar dileyip, hayırlı olsun ...
Akdağ, Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan dağ. 2062 metrelik yüksekliği ile Samsun'un en yüksek noktasını bulunduran Akdağ ilin kış turizm merkezi durumundadır.
Ladik'de 61 yerleşim .
Akdağ Tabiat Parkı - Afyonkarahisar
Tertemiz dağ havasını ciğerlerinizde hissetmek için 2 bin 500 metre rakımlı Akdağ, ideal bir ortamdır.
Alanın Tanımı: Akdağlar, zirvesi 3015 metre olan ve deniz seviyesinden hızla yükselen bir dağ silsilesidir.
Akdağ ve Topuz Dağı yöresi (Nevşehir) İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak Bölümü'nün güneyinde yer almaktadır. Bu saha anıt görünümlü peribacaları ve renkli piroklastiklerin aflore ettiği Türkiye'nin en dikkat çeken volkanik yöresidir.
Ladik ilçesinde dün başlayan yağmur, akşam saatlerinden itibaren yerini kara bıraktı. Kar yağışının ardından 2062 metre rakımlı Akdağ'ın zirvesi karla kaplandı.
Ladik Beyliği, 14. yüzyılda Denizli yöresinde kurulmuş İnançoğulları Beyliği'nin bir diğer adı. Denizli bölgesi için tarihte kullanılmış ve Laodicea kelimesinden türemiş bir diğer ad. Eğreti Gelin: Ladik, 2018'de vizyona giren sinema filmi.
Mevsimin ilk karının yağdığı ilçede Ladik Akdağ Kayak Merkezi beyaz örtüyle kaplandı. İlçede hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü.
1988 yılında kurulan Akdağ Sentetik Elazığ Organize sanayi bölgesinde yatırımcı ve müteşebbislerin en kıt olduğu dönemde cesur adımlarla kurulmuş , Üretim konusu itibariyle Bölgenin ilk , Elazığ OSB'nin ise faaliyete geçen ilk tesisi olmuştur.
2.4 Dağlar
Bu dağlar Ünye-Çarşamba kesiminde doğu-batı, Samsun-Bafra kesiminde doğu-güney, batı-kuzeybatı yönünü takip eder. Doğudan batıya doğru uzanan ve birbirinin devamı olarak görünen başlıca iki sıra dağ vardır. Bunlardan doğudakine Canik Dağları, batıdakine ise, Çangal Dağları denir.
Akdağmadeni, Yozgat'a bağlı bir ilçedir. Doğuda Sivas'ın Şarkışla ilçesi, güneyde Çayıralan, batıda Sarıkaya ve Saraykent, kuzeyde ise Kadışehri ile çevrilidir. İlçenin güneyi sarıçam ve meşe ormanlarıyla kaplıdır.
Sağlık ve damak tadımız için para verip su alıyoruz. Asla her su; içindeki mineral, diğer maddeler ve içim hoşluğu açısından aynı değildir. Ladik Akdağ Doğal Kaynak Suyu Sağlık Bakanlığı analiz sonuçlarına göre hem Bakanlığın hemde Dünya Sağlık Örgütünün kıstaslarına uygundur.
Mavidağ Suyu
Ülkemizde mineral seviyesi ve pH değeri en yüksek olan sular içerisinde birinci sırada yer alan Mavidağ suyun derecesi 8,81' dir.
Samsun Kalesi'ni inşa eden Dânişmendlilerin tahkim ettiği Samsun, 1178 yılında II. Kılıç Arslan tarafından Anadolu Selçuklu Devleti topraklarına katılmıştır.
Amisos şehri Anadolu Selçuklu sultanı II. Kılıçarslan tarafından Selçuklu hakimiyetine alındı. Türkler burada "Müslüman Samsun"u kurdular. Bundan sonra Arap kaynaklarında "Samsun", Batı kaynaklarında ise "Sampson" adına rastlanmaktadır.
Türklerin Anadolu`ya girmesiyle birlikte 1. Türkler birlikleri zamanında Danişmentliler tarafından Samsun kuşatılmış ise de alınamamıştır. Anadolu Selçukluları zamanında Samsun`un Müslüman yerleşim yerleri 1.185 yılında Anadolu Selçuklu hakimiyetine geçmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri