Lafla Peynir Gemisi Yürümez Anlamı: ☆# Şöyle yaparım, böyle yaparım demekle yapılması gereken iş yapılamaz.
Lafla peynir gemisi yürümez atasözü, bir işi yapmadan önce o işi yapmakla ilgili konuşmamak, doğrudan işi yapmak anlamına gelmektedir.
Lafla peynir gemisi yürümez atasözü, hedeflerini gerçekleştirmek isteyenler kişilerin harekete geçmesi gerektiği anlamına gelir. Bir şeyleri değiştirmek ya da başarmak için teoriden pratiğe geçmek gerekir. Bunun için sadece birtakım iddialarda bulunmak, söylemden öteye geçememek anlamına gelir.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
[1] Bir insan işini acele ile yapıp hemen bitirmek isterse işi yaparken işini şaşırır ve sona erdiremez.
İlgili 31 soru bulundu
[1] "ağızdan çıkan bir söz, artık gizli kalmaz, herkes onu duyar" anlamında kullanılan bir söz.
Kendi davranışı dolayısıyla zarara uğrayan birinin bundan yakınmaya hakkı olmaz.
Kötü günler için paramızın bir kalanını saklayıp kötü günde kullanmalıyız.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
BALIK BAŞTAN KOKAR TDK SÖZLÜK ANLAMI
Balığın iç organları baş ve üst gövde kısmında yer almaktadır. Dolayısıyla bozulmaya yüz tutan bir balık kuyruk kısmından değil kafa ve gövde kısmından kokmaya başlar. Kafa kısmı çürüyen balık zamanla kuyruğuna kadar çürümeye devam eder.
Çeviriler. "giderini mutlaka gelirine uydurmalısın" anlamında kullanılan bir söz.
Can Çıkmayınca (Çıkmadan) Huy Çıkmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: insanı alışkanlıklarından, huylarından vazgeçirmek mümkün değildir.
Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözünün anlamı şu şekildedir: İnsan kişiliğinin bir parçası olan huy, kişiliğin oluşumu sırasında ortaya çıkar. Huy, ölünceye kadar da sürüp gider. Huyun değiştirilmesi hemen hemen olanaksızdır. Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözü çeşitli cümle türlerinde kullanılmaktadır.
Keskin Sirke Küpüne (Kabına) Zarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
[1] Niteliği ne olursa olsun, bir işi başarabilmek için yetenek ve imkanlar gereklidir.
[1] Başka birine yaptırabileceğin tehlikeli işe kendin girişme.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz atasözü, başarılı insanların her zaman çeşitli zorluklarla karşılaşabileceğini vurgular. Her insan başarıya giden yolda karşılaştığı zorluklarla mücadele etmeyi bilmelidir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Çabuk parlayan çabuk söner atasözü çoğunlukla bir anda sinirlenen kişiler için kullanılmaktadır. Bu kişiler saman alevi gibi birden parlarlar ama sonrasında hızlı bir şekilde sakinleşirler. Böyle kişiler çabuk parlayan çabuk söner cümlesi ile tabir edilir.
Başkalarına güzel şeyler dağıtmakla görevli olan kimse, dağıttığından az çok kendisi de yararlanır.
Azıcık aşım ağrısız başım atasözü, kişinin elinde bulunan az şeylerle yetindiğinde daha huzurlu bir hayat sürebileceği anlamına gelmektedir.
Bu atasözünün anlamı: Kişi, bir olayın sonuçlanması için elinden gelen gayreti göstermelidir. Sabırla, inançla pes etmeden dayanabildiği kadar dayanmalıdır. Bıkmadan, yorulmadan o işi sonuna kadar getirmelidir. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın sözü bizlere bir işi sonuçlandırmadan bırakmamamız gerektiğini söyler.
İş İnsanın Aynasıdır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kimsenin nasıl bir kişi olduğu yaptığı işlerden anlaşılır.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
İnsan ne kadar çok şey bilirse bilsin, bilmediği şeyler daha fazladır. Çok bildiğinden kendine çok güvenen kişi, bilmediği şeylere de karışır ve bunlarda yanılır.Bir insan çok bilgi sahibi olabilir. Ama bu demek değildir ki her şeyin mahiyetini biliyor. Onun da bilmediği, inceliğini kavramadığı bir çok şey vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri