Sıcaklığın düşük olduğu ortamlarda pilin dayanıklılığı hızlıca düşer. Cihazınızı şarj etmek için resmi marka bir şarj cihazı ve şarj kablosu kullanmanızı öneririz. Pil seviyesi %20'nin altındayken pili deşarj etmeyin, çünkü bu aşırı deşarja ve dizüstü bilgisayarın şarj sorunu yaşamasına neden olabilir.
Cihazlarda yüzde 100'lük değere ulaşıldığında cihazlardaki şarj akışı kesilmektedir. Pilin yeniden doldurulması adına tamamen bitirilmesi gerekmez. Pilin tamamen boşalması, donanımın daha kısa ömürlü olmasına neden olacaktır. Bu nedenle yüzde 20 ile yüzde 80 aralığında şarj oranları ideal kullanımlar için uygundur.
Temel olarak, bilgisayarın şarjının lityum iyon pillerin karakteri gereği %10 seviyesinin altına inmeden şarja takılması öneriliyor, her iki durumda da buna dikkat etmek gerekiyor.
Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar %100 oluncaya kadar şarj ediniz. Bu işlemi 4-5 kez tekrar ediniz. Bataryanız gelecekteki kullanımı için en verimli şekilde hazırlanmış olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Dizüstü Bilgisayarımı Şarjda Bırakmalı mıyım? Bataryayı sürekli olarak yüzde 100 seviyesinde bırakmak ömrünü kısaltacaktır. Evet ama bataryanın tekrar tekrar deşarj olup şarj edilmesi de ömrünü kısaltacaktır. Daha doğrusu ne yaparsanız yapın, bataryanız zamanla yıpranacak ve kullanılabilir kapasitesi azalacaktır.
Pil ömrünü ve performansını uzatmaya yardımcı olmak için, cihazınızı kısa bir süre kullanmak yerine haftada birkaç kez %20 ile %80 arasında bir süre boyunca pil düzeyini tutmaya ve ardından pili yeniden şarj etmek için prize takılı tutmaya deneyin.
Devamlı Şarjda Bırakma
Bir dizüstü bilgisayarın batarya ömrü, ısı ve kullanım sıklığına bağlı olmakla birlikte, ortalama yaklaşık 2-4 yıl arasında veya 1000 şarj döngüsü kadar sürer.
Normal kullanım olarak lityum iyon pillerin ömrü yaklaşık 300 -500 şarj döngüsü arasındadır. Yani bu da demek oluyor ki normal 25 derecelik bir çevre ısısı koşulunda 1 yıl boyunca şarj harcanıp depolanabilir.
Telefonu yeni aldığınızda 12 saatten fazla şarj edilmesi gerektiği, nikel bazlı pillerden kalma bir efsanedir. Artık akıllı telefonlarda kullanılan lityum pil, hücre üretim sürecinde zaten etkinleştirilir ve ihtiyacından daha fazla süre şarj edilmemelidir. Yeni bir telefonu %100 oluncaya kadar şarj etmek yeterlidir.
Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir. Tüm bataryalar ömürlerini doldurmadan önce sınırlı sayıda şarj döngüsüne -şarjın tam olarak bitip, tekrar tam kapasite doldurulması- sahiptir.
Yüzde 100'e ulaştığında, şarjı durduracak ve voltaj belirli bir seviyenin altına düşene kadar tekrar başlamayacaktır. Pilin uzun süre tamamen boşalmasına izin vermek, onu derin bir deşarj durumuna getirebilir. Bu durum bataryanın hızlı bir şekilde eskimesine neden olabilir...
Bilgisayarınız güç adaptörüne bağlandıktan sonra güç göstergesi (güç girişiyle aynı tarafta) yanacaktır. Bilgisayarın şarj edildiğini göstermek için gösterge yanıp söner. Sağ alt köşedeki pil simgesinden mevcut pil durumunu görebilirsiniz.
Şarja takılı kullanmak daha doğru, artık çoğu laptopda şarj limitleyici seçenek var onu açarsanız %80 e kadar şarj edip keser. Bataryaları full şarj da depolamak ve bitene kadar kullanmak ömrünü kısaltır.
Batarya sağlığını korumak istiyorsan şarja takılı kullanman iyi olur. Sürekli bataryayı azaltıp tekrar şarj etmek batarya sağlığını olumsuz etkiliyor çünkü. Sürekli elektriklide kullanacaksa masaüstü alsın daha ucuza bulur. esprisi o zaten marka modele göre 4-6-8 saat çalışır.
Hayır bir zararı yok.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Pilde meydana gelen değişiklikleri "Görünüm > Pil Günlüğünü Göster" yolunu izleyerek ya da "F8"e basarak, pil hakkındaki genel bilgiyi ise "Görünüm > Pil Bilgilerini Göster" yolunu izleyerek ya da "F7"ye basarak inceleyebilirsiniz. „Pil Aşınma Düzeyi" bataryanızın bugüne kadar ömrünün ne kadarını kaybettiğini gösterir.
Bilgisayarınızın sıcaklığı, pilinizin ömrünü olumsuz etkileyecektir. Pilin sıcaklığı da bilgisayarınızı etkileyebilir. Dizüstünüzün güç yönetimi özelliklerine göre pili tüketip tekrar şarj ediyor olması da mümkün ve bu da pil ömründen yiyecektir. Bu nedenle AC gücündeyken pili çıkarmanız, çoğu zaman iyidir.
Lityum iyon pilin ömrü yaklaşık 300 ile 500 şarj döngüsü arasındadır. Normal çevre ısısı (25℃) ve kullanım koşullarında, Lityum iyon pil 300 şarj döngüsü (veya yaklaşık bir yıl) boyunca tam kapasitede şarj harcar ve depolar.
Tam şarj kapasitesi, boşalma döngüsünün başlangıcında tam dolu bir bataryanın kalan kapasitesidir. Tam tasarım kapasitesi yeni bir hücrenin tam yüklü kapasitesidir. Teorik kapasite maksimum batarya kapasitesidir.
Ah bir de şu dizüstü cihazların şarjı günün en güzel saatinde tükenmese... Dizüstü pazarında en dayanıklı pil ömrüne sahip cihazlarıyla öne çıkan Lenovo dizüstü bilgisayarlar, 8 ila 20 saat arasında değişen pil ömürleriyle rekabette bir adım öne çıkıyor.
İlk Kullanım: Bataryanın gelecekteki performansı ve ömrü büyük oranda ilk kullanımda belirlenir. Yeni aldığınız notebook veya bataryayı kesinlikle şarj etmeden kullanmayınız. Notebook'a bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken yaklaşık 10-12 saat şarjda bırakınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri