Sevgi Plajı Kuşadası'nın en çok tercih edilen plajlarından biridir. Yaklaşık 12 kilometre uzunluğa sahip olan Sevgi Plajı'nın bir kısmı Güzelçamlı Ulusal Milli Parkı'na, diğer bir kısmı da Kuşadası'nın Yavansu Mahallesi'ne uzanmaktadır.
Osmanlı döneminde sadece kadınlara hizmet veren Kadınlar Plajı Kuşadası denilince akla ilk gelen plajlar arasında yer alıyor. Kuşadası merkeze yakın olan plaj ince kumlardan oluşuyor. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Kadınlar Plajı'nın denizi, Kuşadası'ndaki mavi bayraklı plajlardan.
24 derece olan sıcaklık ortalamasıyla temmuz ayı Kuşadası'nda yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayı yılın en soğuk ayı olup bu dönemde Kuşadası'nda ortalama sıcaklık 8 derecedir. Kuşadası'nda denize girmek için en ideal dönem haziran ve eylül arası dönemdir.
Kuşadası Şehir İçi Halk Plajı
Bu sayede engelli vatandaşlar denize ve plaja rahatça ulaşabiliyor. Merkezi konumu sebebiyle çok kalabalık olan plajın çevresinde birçok otel, restoran, kafe bulunuyor. Sığ ve kumluk sahiliyle çocuklu aileler için uygun olan plajda tuvalet, duş, soyunma kabini imkanı da sunuluyor.
Kuşadası Türkiye'nin Aydın ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi, doğusunda ve güneyinde Söke ilçesi, batısında Ege Denizi bulunmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Kuşadası'nda Bulunan Plajlar ve Beachler. Kuşadası, Ege Bölgesi'nin en iyi tatil ilçeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Burada yer alan plajlar ve beachler doğal güzellikleri, temiz ve masmavi suları sebebi ile hem yerli hem de yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmektedir.
Ne zaman gidilir? Kuşadası'nı ziyaret etmek için en uygun dönem mayıs-eylül arası dönemdir. Daha çok yaz turizmi için tercih edilen bölgede nem oranı düşüktür ve bu dönemde hava sıcaklıkları bölgenin imkanlarından faydalanmak için oldukça uygundur.
Kuşadası'nın Nesi Meşhur? Kuşadası her şeyden önce turistik faaliyetleri ve turizmin beslendiği doğal güzellikleri ile meşhur. Bunların yanında bu bölge, çok ciddi bir kültürel mirasın yanında Avrupa'nın en büyük golf sahasına sahip olma gibi sıra dışı öğelere de sahip. Ayrıca portakal ve turunç bahçeleri de ünlü.
Denizi, güneşi, kumu, mavi bayraklı plajları, tarihi, kültürü, milli parkı, kruvaziyer limanı, marinası, Kongre Merkezi, termal tesisleri, yöresel yemekleri, alışveriş imkânları, eğlence hayatı ile Kuşadası, gerçek bir turizm cennetidir.
Plaja ücretsiz olarak giriş sağlanır. Kuşadası Davutlar beldesinde yer alan Sevgi Plajı aynı zamanda bir piknik alanı olarak da bilinir. Bölge yeme içme ihtiyacını da ekstra karşılanabileceği büfe, kafeterya, restoran, çay bahçesi de bölgede bulunan işletmelerdir.
Kuştur Plajı, geniş bir kumsala ve temiz, berrak denize sahiptir. Kumun ince yapısı ve denizin sığ olması, plajın ziyaretçilerine rahat bir deniz keyfi sunmasını sağlar. Plajın sığ suları aynı zamanda çocuklar için güvenli bir yüzme alanı oluşturur.
Venüs Plajı Ücretli mi? Tekirdağ Belediyesi tarafından işletilen halk plajı ücretsizdir. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark, cankurtaran, büfe ve kafeterya hizmetleri sunulur.
İzmir Kuşadası özel araçla E87 güzergahından yapılan seyahatlerde toplam süre 1 saat 20 dakikadır. Diğer bir güzergâh olan E87 ve Aydın Yolu/D550 üzerinden toplam harcanan süre 1 saat 31 dakika olarak hesaplanmıştır. İzmir Kuşadası arası otobüsle yapılan seyahatlerde ise toplam süre 1 saat 30 dakikadır.
Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.
Kuşadasının bir diğer ünlü plajı da bu plajdır. Miracle beach club mükemmel güzellikte olan bir plajdır. Kadınlar plajına da oldukça yakın bir konumda yer alır. Bu plaja giriş ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir.
Salı ve cuma günleri kurulan pazara uğramayı unutmayın sakın. Çarşamba günleri kurulan giysi pazarı ise bambaşka dünya.Kaliteli ve ucuz alışverişin uğrak yeri Çantası ,ayakkabısı giysilerin çeşitliliği ağzınızı açık bırakacak.
Ama bana soracak olursanız Kuşadası'nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi. Kuşadası nereleri gezilir? Kuşadası'nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.
Yıllık ortalama sıcaklık 16 derecedir. En sıcak ay 25, 1 derece ortalama ile Temmuz, en soğuk ay 9.0 derece ortalama ile Ocak ayıdır. Uzun yıllar ortalamasına göre en sıcak gün 41,6 derece ile 5 Temmuz 1998 de olmuş ve en soğuk gün 3 Ocak 1942 senesinde -10,2 derece ile gerçekleşmiştir.
İzmir - Kuşadası arası yaklaşık olarak 94 km'dir. Kamil Koç ile İzmir - Kuşadası seyahatiniz tahmini olarak en az 1 saat 5 dakika saat sürer.
Tarihi zenginliği, yeşil ve mavinin iç içe geçtiği tabiatı ve turistik varlığıyla, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kaç günde gezilir: Kuşadası gezisi için ortalama 2-3 gün yeterli olacaktır.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır. 29 dereceden yüksek deniz suyu, seviyesi ise kişinin bunalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden denize girmek için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece seviyeleri arasında belirlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri