Lavanta, ölümsüz aşk ve sadakatin bir sembolüdür. Ortaçağ'da epilepsi ve migren ataklarını tedavi etmek için kullanılan lavantanın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılır. 40'tan fazla çeşidi olan lavantanın tarihi 2.500 yıl öncesine dayanan Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan'a özgüdür.
Lavanta bitkisinin yağlarından gelen kokunun, sakinlik ve sıhhati arttırdığına inanılıyor. Ayrıca stres, endişe ve hatta hafif bir acıyı azaltmaya yardımcı olduğu söyleniyor Lavanta kokusu uykusuzluk veya diğer uyku bozukluklarından muzdarip insanlar için daima tavsiye edilir.
Beyaz lavantalar; güzelliği, sadeliği ve yenilenmeyi simgeler. Mor renkli lavantalar ise; ihtişam, gösteriş ve gücün sembolü olarak belirtilebilir. Çiftler birbirine hediye ettiğinde; bağlılık ve sadakat gibi anlamlara sahiptir. Lavanta çiçeğinin Latince adı; Lavandula angustifoliaolan'dır.
Lavanta çiçeği Latincesi Lavandula angustifolialon'dır. Her çiçekte olduğu gibi lavanta çiçeğinin anlamı renklerine göre değişiklik gösterir. · Mor lavanta çiçeği gücün ve gösterişi temsil ederken çiftler birbirine hediye etmesi durumunda sadakat ve bağlılık anlamları taşır.
Mor renge sahip lavanta çiçekleri ise ihtişam ve gücü sembolize eder. Mor renkli lavantaları birbirine aşık olan çiftler hediye ediyorsa anlamı bağlılık ve sadakat olarak değişir.
İlgili 29 soru bulundu
Lavanta Çiçeğinin Anlamı
Beyaz lavantalar genellikle güzellik ve estetiği, aynı zamanda yenilenmeyi temsil eder. Mor renkli olanları ise gücün ve ihtişamın sembolüdür. Çiftler arasında birbirine hediye edildiği takdirde sadakat ve bağlılık gibi manalar taşır.
Çiçek dilinde bağlılık, huzur ve zarafet anlamına gelen lavanta demetleriyle hazırladığımız Mor Lavanta Kuru Çiçek Buketi, kokusuyla bulunduğunuz her yere etkisini katacaktır.
Lavanta tütsüsü ise yakıldığı ortama güzel koku yayıyor olmasının yanı sıra negatif enerjilerden arınmak, zihni sakinleştirmek, yoga ve meditasyon esnasında dinginlik hissini derinleştirmek, odaklanmayı ve yaratıcılığı artırmak ve derin uykuya dalabilmek gibi birçok amaçla kullanılmaya devam ediyor.
Lavanta tütsü, kendine has muhteşem kokusuyla tütsülediği ortamda sakinlik ve ferahlık hissi uyandırır. Şifada, uyku problemi, stres, migren ve depresyon tedavilerinde kullanılır.
Lavanta, koşullar uygun olduğu sürece 20 yıla kadar yaşayabilen çok yıllık bir bitkidir. Ortalama 60 cm yüksekliğinde olan, güzel, yarı çalımsı, aromatik çiçekli bir bitkidir. Yüksek miktarda uçucu yağ içeren mor renkli çiçekler üretir. Lavanta esansiyel yağı dünya çapında tanınan saygın bir üründür.
Lavinia çiçeği, dünya üzerindeki pek çok ülkede ölüm çiçeği olarak bilinmektedir. Bu sebeple lavinia çiçeği ölümü çağrıştıran bir çiçek olarak nitelendirilmektedir. Lavinia çiçeğinin bir hayli merak uyandıran Latince adı "Knautia arvensis" olup uyuz çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen bir çiçek türüdür.
Lavanta bitkisi, 1 m'ye kadar boylanabilen, yarı çalımsı, çok yıllık bir bitkidir. Lavanta bitkisinin ekonomik olarak kullanılan kısmı çiçekleridir. Bitkinin çiçek ve çiçek saplarından elde edilen uçucu yağ, dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağdan birisidir.
Toprak burcu için bir diğer vazgeçilmez koku, lavantadır. Lavantanın tatlı bitkisel kokusu, özellikle erkekler için etkili bir temel notadır. Boğalar, başaklar ve oğlaklar, limon otunun etkisini de severler.
Lavanta kokusunun en belirgin faydaları sinir sistemi üzerinde görülüyor. Sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etki uyandırarak stres, kaygı, depresyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların azaltılmasında yardımcı oluyor. Lavantanın kokusu kadar yağıyla yapılan masajı da faydalı.
Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
Lavanta tütsüsü ise yakıldığı ortama güzel koku yayıyor olmasının yanı sıra negatif enerjilerden arınmak, zihni sakinleştirmek, yoga ve meditasyon esnasında dinginlik hissini derinleştirmek, odaklanmayı ve yaratıcılığı artırmak ve derin uykuya dalabilmek gibi birçok amaçla kullanılmaya devam ediyor.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Pozitif Enerji Yayan Üzerlik Otu Tütsüleri
Tütsü otu kötü enerji kovucu dumanı ile halk arasında nazara karşı kullanılır. Tütsünün çok eski zamanlardan beri bu özelliği öne çıkar. Kendine özel kokusu ile hoş bir his verir. Ortamda kötü koku varsa bunları gidermeye de yarar.
Tütsü yaparken çiçekler, taze otlar ve ağaç kabukları kullanılabilir. Evde doğal tütsü yaparken karanfil ve gül gibi çiçeklerin yaydığı hoş kokudan yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte leylak, yasemin, lavanta, sardunya gibi rayihası yüksek olan çiçekler tütsü yapımı için idealdir.
Mineral bakımından zengin bir toprak karışımı idealdir. Soğuk havalardan hoşlanmayan lavanta bitkisi için sıcak veya ılıman ortamlar uygundur. Büyük saksılar daha iyi yetişmesini sağlar. Evde yetişen lavantalar cam önlerinde can bulurlar.
Lavanta çiçeği ışıklı ortamlara hemen uyum sağlayan ve daha canlı hisseden bir bitkidir. Ev içinde lavanta saksısını güneş alan noktalara koyabilirsiniz.
Genel olarak toprak ve hava koşullarına karşı geniş bir toleransa sahip olan lavanta için en ideal toprak kuru olan ve kireç bakımından zengin değerlere sahip topraklardır. 10 dereceden 30 dereceye kadar hava sıcaklığında yetişebilir. Etrafa ışıltı saçan lavanta, güneş ışığını da çok sever.
Lavanta, her zaman yeşil, çok yıllık ve çalımsı bir Akdeniz kuşağı bitkisidir. Lavantanın doğal yaşam alanı, deniz seviyesinden 600-2000 m yükseklikteki yerlerdir. Kültür bitkisi olarak; Fransa, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Tacikistan ve Gürcistan'da yetiştirilmektedir.
Sivilceler, astım, bronşit, saç dökülmeleri, kadın hastalıkları, sinir hastalıkları, bazı cilt hastalıkları, akciğer hastalıkları, romatizma, tenya, öksürük ve baş dönmesine karşı kullanılan ilaçların bileşiminde de yer alan lavanta bitkisi bahsedilen hastalıkların bitkisel olarak tedavisinde kullanılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri