Dil eş anlamlısı kelimesi lisandır.
Dil kelimesinin eş anlamlısı lisandır.
Lisan kelimesinin eş anlamlı kelimesi " Dil " kelimesidir.
Türk Dil Kurumu verilerine bakıldığı zaman dil kelimesine karşılık olarak lisan sözcüğü eş anlamlı şekilde öne çıkıyor.
Yazılış ve okunuşları aynı olan; ama anlamları birbirinden farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir.
İlgili 16 soru bulundu
Dil kelimesinin TDK sözlüğe göre 15 farklı anlamı vardır. Dil kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Eşsesli, sesteş veya homofon; söylenişleri (telaffuzları) aynı, anlamları farklı olan (sözcükler).
Tekil anlamda dil, genel bir olgudur ve mesela Almanca veya Çince gibi somut bir dili ifade eder. Burada dil genel anlamda bir olgu olarak ele alınmaktadır. Dil, iki farklı görüş açısı altında tanımlanabilir: İnsanlar arasındaki anlaşmayı sağlayan bir araç olarak tanımlanabilir.
Dil yazınsal ve görsel işaretler, duyusal çağırmalar ve seslerden oluşan ve anlam üretme ve paylaşma için kullanılan inşa edilmiş semboller sistemidir. Bu yansız gibi görünen tanımın ötesinde, dil insanın örgütlü yaşamındaki ilişkilerin yürütülmesi için gerekli iletişimi sağlamadaki araçtır.
Lisan kelimesinin eş anlamlısı dildir.
Beyaz eş anlamlısı olan sözcük ak sözcüğüdür.
Sınav kelimesinin eş anlamlısı olarak genellikle imtihan kelimesi de kullanılır. Bu kelimenin bir diğer eş anlamlısı da testtir.
Türkçede her kelimenin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Bu açıdan baktığımızda, dil kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Fakat dil kelimesinin eş anlamlısı ''lisans'' kelimesidir.
Dil kelimesinin zıt anlamlı kelimesi yoktur. Bundan dolayı da dil kelimesinin kullanılabilecek herhangi bir karşıt sözcüğü bulunmaz.
Acele sözcüğü çabuk sözcüğüyle aynı anlamı taşır. İnsanlar çabuk veya hemen sözcüğün de acele yerine kullanabilir. Acele sözcüğüyle ilgili merak edilen eş anlamlar, acil ve çabuk sözcükleridir. Kişiler acele sözcüğünü kullanabildiği şekilde, hemen sözcüğünü de kullanabilir.
Dil, bir toplumu oluşturan kişilerin düşünce ve duygularının o toplumda ses ve anlam bakımından geçerli ortak öğeler ve kurallardan yararlanılarak başkalarına aktarılmasını sağlayan çok yönlü ve gelişmiş bir sistemdir.
Cümle veya tümce; bir ifade, soru, ünlem veya emiri dile getiren; kendi başına anlamlı sözcükler dizisi. Çoğunlukla özne, tümleç ve yüklemden meydana gelir. Bazen yan cümleciklerle anlamı pekiştirilir veya genişletilir.
Eski Türkçe tıl veya til “1. dil (organ ve işlev), 2. casus” sözcüğünden evrilmiştir.
Dil; düşünce, duygu ve isteklerin, bir toplumda ses ve anlam yönünden ortak olan ögeler ve kurallardan yararlanılarak başkalarına aktarılmasını sağlayan çok yönlü, çok gelişmiş bir sistemdir. Dil, insanların meramını anlatmak için kullandıkları sesli işaretler sistemidir.
Dil, o topluluğun bireylerinin beyinlerindeki dile ilişkin bilgilerinin tümüdür. Dil, toplumsal bir olgudur ancak kullanımı bireyseldir. Söz, dilin bireysel yanıdır. Her birey, dil bütününden ancak bir bölümünü bilir ve kullanır.
II.Dil Bozuklukları; Sözel Anlatım Bozukluğu ve Karışık Dili Algılama/Sözel Anlatım Bozukluğu olarak sınıflandırılmıştır. Dil bozukluğunda; çocuğun karşısındaki kişinin söylediklerini anlamada sorunu olabilir ya da düşüncelerini ifade etmek için kelimeleri biraraya getirmede sorunu olabilir.
Yazılışları farklı anlamları aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.
Farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Aynı zamanda sesteş sözcükler olarak da dile getirilmektedirler. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.
Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra. Bu şekilde daha birçok farklı eş sesli kelimeleri Türkçe içerisinden söylemek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri