Lavanta uçucu yağını badem, Hindistan cevizi, avokado, shea ya da jojoba gibi sabit yağlar aracılığıyla seyrelterek cildinizde güvenle kullanabilir, lavanta yağının cilt için sunduğu benzersiz faydalardan yararlanmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Badem yağı, argan yağı, Hindistan cevizi yağı gibi yağların içerisine birkaç damla lavanta yağı damlatarak saç derisine masaj yapabilirsiniz. Böylece saç derisini güçlendirerek lavanta yağı faydaları ile daha sağlıklı ve canlı saç tellerinin oluşumunu destekleyebilirsiniz.
Fakat uçucu bir yağ olması sebebiyle bu ürünün cilde doğrudan temas ettirilmemesi gerekiyor. Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
Lavanta yağı ayak masajı yağı olarak kullanılırken, bir taşıyıcı yağ (zeytinyağı, hindistan cevizi yağı vb.) ile karıştırılmalıdır. Birkaç damla lavanta yağı, taşıyıcı yağa eklenerek karıştırılabilir.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Uçucu yağ, distilasyon veya sıkma yöntemiyle çıkarılan bitkilerin öz yağlarına verilen isimdir. Çok yüksek miktarda terapatik gücü olan yağlardır. Direk cilde uygulanmaz. Mutlaka bir sabit yağ, su veya alkol ile seyreltilmesi önerilir.
Taşıyıcı yağlar, uçucu yağları taşımak için bariz bir seçim gibi görünse de, tek seçeneğiniz değildir. Losyonlar, kremler, tereyağlar, şampuanlar, saç kremleri, kasten sabunu ve aloe jöleleri yağlarınızı seyreltmek için harika seçeneklerdir ve bu ürünlerin çoğu ihtiyaçlarınıza uygun doğal koruyucular içerebilir.
Lavanta yağının hoş kokusu, sineklerin uzak durmasına yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağını suyla seyrelterek bir sprey oluşturabilir veya lavanta yağını aroma lambalarında kullanabilirsiniz.
Satın aldığınız uçucu yağların etiketinde mutlaka %100 saf (pure) ve doğal (natural) olduğu belirtilmelidir. Örneğin lavanta uçucu yağı satın alacaksanız, etikette "Lavanta Uçucu Yağı" yazmalıdır.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Uçucu yağlar o kadar konsantre ve güçlüdür ki seyreltilerek kullanılması önerilir. Popüler inanışın aksine, seyreltilmemiş bir uçucu yağ kullanmak mutlaka daha iyi sonuçlar alacağınız anlamına gelmez.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Bir sprey şişesi alın ve temiz suyla doldurun. Suya 10-15 damla lavanta yağı ekleyin. Sprey şişesini iyice çalkalayın ve ardından odaya sıkın. İsterseniz yatak takımınıza veya perdelerinize de sıkabilirsiniz.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Aşırı kullanım ciltte yağlılık ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir.
Lavanta yağının içeriğimde bulunan beta-karyofilen, ciltte meydana gelen yaralar üzerinde iyileştiricidir. Ciltte oluşan yaraların iyileşmesi için pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatarak cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Lavanta yağı, böcek ısırıklarını önlemeye ve yatıştırmaya yardımcı olur.
Lavanta kürü saç için yapıldığında hem saç dökülmesi sorunuyla savaşır hem de saç tellerinin güçlenmesine katkı sağlar. 1 tatlı kaşığı lavantayı, 2 bardak sıcak suyun içinde 5 dakika demleyin ve sonrasında bu suyu süzün. Süzülen suyu banyo öncesinde saçlarınıza sürün ve 30 dakika kadar bekleyin.
ömürleri vardır. içerisinde uçucu yağların tazeliklerini yitirmesine veya bozulmalarına yol açabilir. nedenle yağın bulunduğu yer sürekli değiştirilmemelidir.
Antiseptik özelliği bulunan lavanta uçucu yağını temizlik ürünlerine ekleyerek daha hijyenik bir ortam yaratabilir, ayrıca mekanda kalıcı ve hoş bir koku elde edebilirsiniz.
225,00 TL Havale ile 4,50TL daha az ödeyin. Cilt tonunu eşitlemeye yardımcıdır.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Spreyli bir cam şişeye (50ml) 1,5 çay kaşığı elma sirkesi ve 5 damla kadar lavanta ya da ylang ylang yağı ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar malzemelerin birbirine karışmasını bekleyin. Karışımın üstüne şişeyi dolduracak kadar temiz su ekleyin ve tekrar çalkalayın.
Biberiye yağını saça kullanmadan önce seyreltmek gerekir. Zeytinyağı ya da badem yağı gibi yağları seyreltme için kullanabilirsiniz. Bir çay kaşığı taşıyıcı yağa 2 veya 3 damla biberiye yağı eklemelisiniz.
Oldukça yüksek bir konsantrasyona sahip olan uçucu yağların doğrudan cilde uygulanması tahriş ya da kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Bu yüzden aromaterapi masajı gibi topikal uygulamalarda kullanılan uçucu yağların mutlaka seyreltilmesi tavsiye ediliyor.
*%2 oranında ayrıştırılmış Hindistan cevizi yağıyla seyrelterek doğal deodorant olarak ve %2 oranında Jojoba Yağı ile seyrelterek vücut yağı olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri