Fakat uçucu bir yağ olması sebebiyle bu ürünün cilde doğrudan temas ettirilmemesi gerekiyor. Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
Lavanta yağı doğal iyileştirici etkisi sayesinde kısa sürede 1. derece güneş yanıklarında rahatlatıcı bir etki bırakabilir. Bunun için yarım çay bardağı suya birkaç damla lavanta yağı eklemeniz yeterli olacaktır.
Losyonlar, kremler, tereyağlar, şampuanlar, saç kremleri, kasten sabunu ve aloe jöleleri yağlarınızı seyreltmek için harika seçeneklerdir ve bu ürünlerin çoğu ihtiyaçlarınıza uygun doğal koruyucular içerebilir. Bitki Terapisi, seyreltme oranını Tisserand Enstitüsü'nün önerileriyle uyumlu hale getirir.
Lavanta yağının birkaç damlasını seyreltici bir yağla incelterek uygulamak, sakalın yumuşamasını ve nemlenmesini sağlayabilir. Stres ve uyku sorunlarıyla baş etmek için yastık veya banyo suyuna birkaç damla damlatarak rahatlama elde edilebilir.
Bir antimikrobiyal olarak lavanta sadece bakterileri yok etmeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda belirli mantar türlerine karşıda etkilidir. Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkilidir.
İlgili 27 soru bulundu
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
Vajinal kuruluğun tedavisinde bitkisel yağ olarak Hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Ayrıca kayganlaştırıcı jeller de kullanılabilir. Burada önemli olan vajinanın pH'ına uygun jeller (tercihen su bazlı olanlar) tercih edilmesidir.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Uçucu yağlar su ile karışmayacağı için su ile homojen şekilde seyreltilmez, bunun yerine uçucu yağların dağılımını ve tutulmasını sağlamak için mutlaka taşıyıcı yağlarla seyreltilmesi önemlidir.
Doğal parfüm: İnsan vücudu üzerinde güçlü etkileri olan bu şifalı bitki, dünyadaki en sevilen kokuya sahiptir. Avuçlarınızın içine 2-3 damla lavanta yağı alıp ellerinizi ovuşturun ve boynunuza sürün. İnceltmek için bir sprey şişesine yarım fincan su ile birkaç damla lavantanın yağını ekleyin ve çalkalayın.
Eğer parfüm, parfüm yagı ya da lavanta esanslı yag gibi ibareler varsa, bu gerçek lavanta yagı olmadığını gösteriyor. Ayrıca elde edilen bitkinin Latince ismini kontrol etmeyi de unutmayın.
Masaj: Bebeğinize lavanta yağı ile hafif bir masaj yapmak, rahatlamasına yardımcı olabilir. Ancak yağı çok hafif bir şekilde kullanın ve bebek cildine nazikçe masaj yapın. Banyo: Bebeklerin banyo suyuna birkaç damla lavanta yağı eklemek, rahatlatıcı bir banyo deneyimi sunabilir.
Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
Lavanta yağını Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı yağlarla birlikte kullanabilirsiniz. Duştan sonra The Lifeco Hindistan Cevizi Yağı ile karıştırıp vücudunuza süreceğiniz 1-2 damla lavanta yağı güzel kokmanızı sağlayacaktır.
Kas ağrılarınızı hafifletmek için ılık su dolu bir küvete 8-9 damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Mide bulantısına ve mide ağrısına iyi gelebilir.
Psikolojik tarafların yanı sıra çekilen bedensel acılar esnasında da söz konusu yağlar; büyük önem arz eden bir rol üstlenmektedir. Özellikle herhangi bir çarpma, düşme ya da sürtünme sonucu ortaya çıkan yara ve ağrıların acısının dindirilmesi adına, sık sık lavanta yağlarına başvurulmaktadır.
Lavanta yağı kullanımı antimikrobiyal özelliği ile yalnızca bakterileri yok etmekle kalmaz, ayrıca bazı mantar çeşitlerine karşı da etkilidir. Temizlik ya da çamaşır yıkama sırasında birkaç damla yağından kullanmak, bakteri ve mantarlara karşı etkilidir.
Lavanta yağı, ylang ylang yağı ve gül yağı, dişil enerjiyi artırmak için en çok tercih edilen yağlardandır. Bu yağlardan istediğiniz herhangi birini difüzör ya da buhurdanlığınıza 3-4 damla damlatarak odanızı kokulandırabilirsiniz. Bu yağların kokusunu solumak, dişil enerjinizi uyandırmaya yardımcı olacaktır.
Kolaylıkla hazırlayabilen bu yağın uyarıcı etkisi oldukça yüksektir ve güzel kokusu çok etkileyicidir. Malzemeleri; 100 cc badem yağı, avakado yağı veya susam yağı, her birinden 6 damla olmak üzere gül, lavanta ve kişniş otu yağı ve yarım vanilya çubuğudur.
Östrojen, haplar, yamalar, spreyler ve jeller dahil olmak üzere birçok formda mevcuttur. Vajinal kremlerde ve yavaş salınan bir fitil veya halkada daha küçük östrojen dozları bulunur. Doktorunuz, her formun risklerini ve faydalarını anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca testosteron tedavisi de yapılabilir.
Aromaterapi özellikli masaj yağı. Kayganlaştırmaya yardımcıdır anal ve vajinal kullanıma uygundur.
Ezmeci son olarak da takipçilerine cinsel ilişki tavsiyesinde bulundu. Ünlü psikolog paylaşımıyla sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar... Ezmeci, "Lavanta yağını tampona damlatıp cinsel organınıza koyduktan sonra ilişkiye girin.
Kayganlaştırıcı jel faydaları oldukça fazladır. Cinsel birleşim sırasında yaşanabilecek olası rahatsızlıkların önüne geçer. Örneğin vajinal ıslanma gerçekleşmeyen kadınlarda jel kullanımı oldukça etkili ve acı duyulmaması, zevk alınması açısından önemlidir.
Vajinal koku çözüm için çay ağacı yağını tampon şeklinde de kullanmak mümkündür. Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri