Bu konuda merak edilen çok sayıda soru vardır. Bu sorulardan biri ise yerleşme kanamasının kaç gün sürdüğüdür. Belirli bir zaman aralığında görülen bu kanama oldukça hafif ve kısa süren bir durumdur. Lekelenme tarzında gerçekleşen bu kanama döllenmeden 10 veya 14 gün sonra meydana gelir.
Süre. Yerleşme kanamasında lekelenme tarzında olan kanama birkaç saat ile 2 güne kadar sürebilirken, tipik olarak adet döngüsünde kanama süresi 4-7 gün arasıdır.
Adetten önce kahverengi akıntı normalde 1-2 gün sürer ve sonra adet kanaması başlar. Ama PKOS veya endometriyozis gibi bazı hastalıklarda adetten önce 5-7 gün kahverengi akıntı gelebilir ve bu durum hastanın hayat kalitesini olumsuz etkileyebilir.
Özellikle bir sonraki adet kanamasından 14 gün önce gerçekleşen yumurtlama dönemini takiben, lekelenme olabilir. Bu tip vakalarda kanama genellikle 1-2 gün ile sınırlıdır. Bazı kişilerde bu tarz lekelenme düzenli şekilde oluşabilir.
Yumurta döllendikten 1-2 hafta sonra meydana gelen implantasyon kanaması, adet olmadım lekelenme var hamile miyim sorusunun cevabı olabilir. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde görülen kahverengi akıntı genellikle endişe nedeni değildir. Ancak bir ihtimalde olsa dış gebeliğin ya da düşük riskinin belirtisi olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Yerleşme kanaması, kadınlarda adet döneminden 2-5 gün evvel ortaya çıkan, leke olarak görülen kahverengi ya da pembe tonlarında yaşanan kanamaya verilen isimdir. Bu durum halk arasında “üstüne görme” olarak da ifade edilmektedir.
Genellikle adettten 1 hafta sonra veya adetten 10 gün önce kahverengi akıntı şeklinde belirti olabilir.
Lekelenme tarzında gerçekleşen bu kanama döllenmeden 10 veya 14 gün sonra meydana gelir. Hamile kadınların yaklaşık üçte birinde görülen bu kanama farklı sürelerde görülebilir. Genele bakıldığı zaman birkaç saat veya birkaç gün aralığında gözlenen bu durum bazen bir miktar uzun sürebilir.
Erken sonuç verebilme niteliğine göre değişmekle birlikte döllenme sonrası 7-14 gün içerisinde ise yine Beta-HCG hormonunu ölçen ve evde yapılabilen idrar testleri uygulanabilir. Dolayısıyla yerleşme kanaması bittikten birkaç gün sonra kan testi ve erken sonuç verebilen idrar testleri yapılabilir.
Bu kanama yumurtlama işleminin başarıyla tamamlanmasından sonra 6 ve 12. gün Arasında ortaya çıkmaktadır. En sık olarak 8 ve 9. günde yerleşme kanaması yaşanmaktadır. Yerleşmenin kesin olarak ortaya çıkma zamanı yumurtlamanın gerçekleştiği zamana ve hamilelik için yumurtanın yerleşme dönemine bağlı olmaktadır.
Bu tamamen normaldir ve hiç de endişe verici değildir. Pembemsi veya kahverengimsi akıntı, yumurtlamanın bir belirtisi olabilir. Döngünüzün başlangıcında, östrojen seviyeniz yükselir ve rahim duvarınızın büyümesine neden olur.
Yumurtlama döneminde olma: Kadınlarda adet dönemi öncesi iki hafta kala başlayan kahverengi akıntılar yumurtlama dönemine bağlı olarak yaşanan hormon değişimleri sonucu görülür. Buna bağlı kahverengi adet kanaması normal bir süreç olarak kabul edilir.
Bu kanama genel olarak 1-2 gün sürer. Hafif lekelenme ya da akıntı olarak görülür.
Gebelik meydana geldikten sonra adet görülmez, ancak kanama olabilir. Bu kanamalar gebeliğin başlangıcında oluşan implantasyon kanaması adı altında, lekelenme şeklinde embriyonun rahme yerleşmesine bağlı olarak görülebilir. Çoğu anne adayı da bu kanamaları adet kanamalarıyla bağdaştırmaktadır.
Bu süre, kadının ovulasyon dönemine denk gelir ve yaklaşık olarak adet döngüsünün 10-14. günleri arasına denk gelir. İmplantasyon kanaması, yumurtanın rahim duvarına tutunması sırasında meydana geldiğinden, hamileliğin gerçekleşmesinden sonra birkaç gün içinde meydana gelebilir.
Bebeğin döllenmeden sonra rahime yerleşme süresi ise 5 hafta sonuna kadar devam eder. Bebeğin rahime yerleştiği nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabı ise kasık ağrılarıdır. Kasık ağrıları bebeğin rahime yerleşme sürecinden dolayı meydana gelir.
Yerleşme kanamasından kaç gün sonra test yaptırılır sorusunun cevabı; yerleşme kanaması üzerinden yaklaşık 5 ile 6 gün geçtikten sonra idrarda gebelik testinin pozitif olarak gelmektedir.
Oluşan embriyo yaklaşık 7 ila 10 gün süren bir yolculuk sonunda anne rahmine ulaşır ve oraya yerleşir.
Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Ağrıların hafif olması ve bir süre sonra geçmesi normaldir.
Tipik olarak, yerleşme kanaması 1 ila 3 gün arasında sürer. Ancak, bazı durumlarda süresi daha kısa veya daha uzun olabilir. Bu süre genellikle adet döneminden daha hafif ve daha kısa olabilir. Yerleşme kanamasının süresi kişisel deneyimlere ve vücutların farklılıklarına bağlı olarak değişebilir.
Hamileliğin 3. günü ile birlikte her kadında görülmeyebilen bazı belirtiler ortaya çıkabilir. 3 günlük hamilelik belirtileri arasında en yaygın olanları vajinadaki akıntı artışı, lekelenme, sık idrara çıkma ve göğüs bölgesindeki hassasiyettir.
Yerleşme Kanaması Sırasında Gebelik Testi Yapabilir miyim? Yerleşme kanaması sırasında evde uygulanan bir gebelik testi yapabilirsiniz. Gebelik testlerinin tespit ettiği gebelik hormonu olan insan koryonik gonadotropin (hCG) döllenmiş yumurta rahme yerleştiği anda üretilmeye başlar.
Kahverengi kan genellikle adet döneminin sonuna doğru görülür. Vücudunuz döngünüzün ilk birkaç gününde uterus astarını döktüğünden kan normalde kırmızıdır. Bununla birlikte döngünüzün sonuna doğru boşaltılan kan daha eskidir ve bu nedenle kahverengi tonlarında olabilir.
Adet dönemi öncesinde ve sonrasında olan akıntılar normal olabilir. Şeffaf veya süt rengi akıntı yerine kahverengi bir akıntı olursa adet döngüsünün başladığının bir işareti olarak kabul edilir.
Normal adet döngüsüne bağlı beyazlık: Regl dönemi öncesinde beyaz bir salgı olması normal adet döngüsünün bir parçasıdır. Bu dönemde görülen vajinal salgı kokusuz, ince, esnek, kaygan yapısı nedeniyle yumurta akı görünümündedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri