F4: Mikrofonların sesini kapatır veya açar. Mikrofonların sesi kapatıldığında tuş üzerindeki gösterge yanar. F5: Bilgisayar (LCD) ekranını karartın.
F4: Bu komutu destekleyen programlarda yeni bir belge oluşturur. Web tarayıcısını başlatır ve Microsoft Office Web sitesine gider. (Bu işlev tüm klavyelerde kullanılamaz.) F5: Bu komutu destekleyen programlarda bir belge açar.
Bir Fn tuşu veya F Lock tuşlu tuşlar, birçok tuş için iki komut dizini sağlar. Bunlar arasında standart işlev tuşlarının (F1–F12) üst sırası bulunur. Standart komutlar, tuşların ön kısmında etiketlenir (F3 gibi). Alternatif komutlar, tuşların üzerinde etiketlenir (Yinele gibi).
fn (işlev) modunu etkinleştirmek için fn ve sol shift tuşuna aynı anda basın. Fn tuşu ışığı yanıyorken, varsayılan eylemi etkinleştirmek için fn tuşuna ve bir işlev tuşuna basmanız gerekir.
Fn Lock'u etkinleştirmek ve kısayol tuşu işlevini devre dışı bırakmak için Fn + Esc tuşlarına basın.
İlgili 25 soru bulundu
FONKSİYON TUŞLARI
F3 : Arama penceresini açar. F4 : Adres çubuğu menüsünü açar. F5: Dosya veya klasörün içeriğini yeniler. F11 : Pencereyi tam ekrana dönüştürür.
FN kombinasyonlarını kullanmak için klavye üzerinde sol alt kısımda yer alan FN tuşuna basılı tutarak kullanabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse; ekran parlaklığını açma tuşu F3 ise bunu yapabilmeniz için sadece F3 tuşuna basmanız yeterli olmayacaktır.
Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar. Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Alt-F4 kısayolunu yapmak için, klavyenizdeki Alt ve F4 tuşlarına aynı anda basmanız gerekir. Alt tuşunu basılı tutun ve ardından F4 tuşuna basın. Alt-F4 kısayolu, Windows, macOS ve Linux dahil olmak üzere tüm modern işletim sistemlerinde çalışır.
F4 tuşu, klavyenin üst kısmında genellikle "F" işareti ile işaretlenmiştir ve çeşitli uygulamalarda farklı amaçlar için kullanılabilir. F4 tuşunun temel işlevlerinden biri, Windows işletim sistemi üzerinde açık olan uygulamalar arasında geçiş yapmaktır.
F8: Yerleşik kablosuz özelliklerini etkinleştirin veya devre dışı bırakın. F9: Kurulu işletim sistemine bağlı olarak çok işlevli: – Windows 7: Denetim Masasını açın.
Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir. Örneğin Windows işletim sistemi kurulu olan bir bilgisayar içerisinde ALT ve F4 tuşlarına aynı anda basıldığında açık olan işlem penceresini kolayca kapatabilirsiniz.
F10: Windows 10 için yerleşik Bluetooth özelliklerini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
Birden fazla işlevi gerçekleştirmek için F1, F2 ve diğer işlev tuşlarını (varsayılan olarak kısayol tuşları olan) kullanabilirsiniz. F tuşlarını işlev tuşları olarak iki yolla kullanabilirsiniz: Fn tuşu ışığı yanana kadar Fn tuşunu basılı tutun.
Shift + Alt + F4 = Shift + Pencere Kapat : Eğer Explorer da Araçlar -> Klasör seçenekleri altında "Her bir klasörü kendi penceresinde aç" seçili ise ardı ardına açılan pencerelerin tamamını aynı anda kapatmak için kullanılır.
Klavye ve mouse kilidini açmak için CTRL+ALT+DEL tuşlarına aynı anda basmanız ve ardından Esc tuşuna basmanız gerekir, mouse ve klavye kilidi açılır.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür. Alt + Shift + x = Seçilen metni monospaced bir fontta görüntüle. Alt + Shift + h = Klavye kısayollarını göster (Bu yardımı görüntüle)
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
F4 Kullanımı
Kısmi Sabitleme: Bir hücre aralığını seçin ve F4'e basın. Bu, seçili aralıktaki sütun ve satır referanslarını sırayla sabitler. Tam Sabitleme: Bir hücre aralığını seçin, ardından F4'e basın. Bu, seçili aralıktaki tüm sütun ve satır referanslarını tamamen sabitler.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
F4 Tuşu : Drafting & Settings penceresini açar. F5 Tuşu : Çizimlerde izometrik çizgi yönünü ayarlar. F6 Tuşu : Dinamik USC komutunu aktif hale getirir. F7 Tuşu : Ekranda bulunan ızgaraları kapatıp açmaya yarar.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri