Lenovo resmi destek web sitesine gidin ve modelinizin kullanım kılavuzunu bulmak için arama yapın. Novo düğmesi menüsünde Sistem Kurtarma > Sorun Giderme > Bu Bilgisayarı Sıfırla > Dosyalarımı sakla öğesine tıklayın ve ardından sistemi sıfırlamak veya geri yüklemek için ekrandaki kılavuzu izleyin.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla > Başlayın seçeneğine gidin.
Bilgisayarı açın ve ThinkPad veya LENOVO logosunun görünmesini beklerken F11 tuşuna basın. Ekran aşağıdaki gibi görünene kadar birkaç dakika bekleyin.
Bilgisayarınızı başlatın ve F11 tuşuna arka arkaya basın. Bir seçenek belirleyin ekranı açılır. Bir seçenek belirleyin ekranında, Sorun Giderme'ye tıklayın. Bilgisayarınızı sıfırlayın seçeneğine tıklayın.
İlgili 26 soru bulundu
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Ayarlar'ı açamıyorsanız bilgisayarınızı oturum açma ekranından sıfırlayabilirsiniz. Bunun için: Oturum açma ekranına gitmek için Windows logo tuşu + L tuşlarına basın ve ardından Shift tuşuna basarken ekranın sağ alt köşesinden Aç/Kapa düğmesi > Yeniden Başlat'ı seçerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Sıfırlama sadece işletim sistemindeki her şeyi siler. Format ise işletim sistemi dahil her şeyi siler.
Bilgisayar açıldığı zaman F8 tuşuna basılır ve bu sayede USB ya da CD'ye ulaşılır. Devamında ise format işlemi gerçekleştirilir. Format atma işlemi sırasında bilgisayardaki bütün dosyalar silineceği için gerekli olan ve silinmemesi gereken dosyaları yedeklemeniz önerilir.
F8: Yerleşik kablosuz özelliklerini etkinleştirin veya devre dışı bırakın. F9: Kurulu işletim sistemine bağlı olarak çok işlevli: – Windows 7: Denetim Masasını açın.
F10: Windows 10 için yerleşik Bluetooth özelliklerini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Windows (veya bilgisayarı kapatın), Lenovo OneKey Recovery System'i başlatmak için Novo düğmesine basın veya OneKey Recovery simgesine çift tıklayın. Novo Button Menüsünden --> Sistem Kurtarma'yı seçin. Bu menüye Sistem Kurtarma Menüsü de denilebilir.
Alt+F4 derseniz shutdown menüsü gelir ve ordan isterseniz restart isterseniz shutdown yaparsınız.
Anlatım 2024. Format atmak, bilgisayarın işletim sistemini temizleyerek fabrika ayarlarına geri döndürme işlemidir. Format atmak, bilgisayarınızın yavaşlamış veya sorunlu çalıştığı durumlarda, kötü amaçlı yazılımların temizlenmesi gerektiğinde veya kişisel verilerinizin tamamen silinmesi gerektiğinde kullanılabilir.
Format atmak ve bilgisayarı sıfırlamak, temelde aynı işlemi ifade eder. Her iki işlemde de diskinizdeki tüm veriler silinir ve işletim sistemi yeniden yüklenir.
Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır. Not: Bilgisayarınızı sıfırlamak oldukça zaman alacaktır. Bu süreçte ekranınız uzun bir süre siyah kalabilir ve bilgisayarınız kendi kendine yeniden başlayabilir.
Lenovo resmi destek web sitesine gidin ve modelinizin kullanım kılavuzunu bulmak için arama yapın. Novo düğmesi menüsünde Sistem Kurtarma > Sorun Giderme > Bu Bilgisayarı Sıfırla > Dosyalarımı sakla öğesine tıklayın ve ardından sistemi sıfırlamak veya geri yüklemek için ekrandaki kılavuzu izleyin.
Bilgisayarı yeniden başlatmaya yarar. Bilgisayarınız donduğunda ve tepkisiz kaldığında kullanabilirsiniz. Çoğu kişi böyle bir düğmenin olduğundan dahi habersiz. Fişi çekerek veya güç tuşuna uzun süre basılı tutarak aynı işi yapıyor çoğu kişi.
Bilgisayarı sıfırlama (Windows 10)
Bu bilgisayarı sıfırla öğesi altındaki Kurtarma ekranında Başlarken seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınızı sıfırlamak için talimatları izleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.
Ayar -> Sistem -> Sıfırlama seçeneği -> Tüm verileri sil seçeneğini seçin (fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri