İspendek: Levreklerin küçüklerine verilen isim. Jumbo: Ticari balıkların boyut olarak en iri olanına verilen lakap.
LEVREK, MİNEKOP, EŞKİNE.
Ege adalarında çipuranın büyüğüne 'hirisof' Marmara bölgesinde ise 'alyanak' denir. Küçük çipuralar ise 'lidaki' diye adlandırılır.
Minekop Çiftlik Kg | Balık Ye - Denizden Sofranıza Aynı Tazelikte. Granyöz veya kaya levreği (Argyrosomus regius) olarak da bilinen bir balık türüdür.
Eğer balık buğulama yapmak ve iyi bir lezzet elde etmek istiyorsanız levrek tercihi daha uygun olacaktır. Levrek balığı çipuraya göre daha yağlı balık olduğu için buğulaması lezzetli olmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Denizin 100 metreden daha derininde, tabana en yakın kısımlarda yaşayan balıklara dip balığı adı verilir. Mezgit, kalkan, lüfer, levrek, çipura, barbun ve kefal; en çok tüketilen dip balıklarıdır.
Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır. Mayıs: Gümüş, izmarit, mercan, mersin, mezgit, levrek, kaya balığı en lezzetli balıklardır. Mayıs ayı deniz canlıları ve balıklar açısından çok zengin çeşitlilik gösteren bir aydır.
Granyöz veya kaya levreği olarak bilinen bu balık son yıllarda yetiştiricilik yoluyla da elde edilmeye başlamış bir türdür. Latince Argyrosomus regius (Asso, 1801) olarak adlandırılan balık, ağzının içindeki sarı renk dolayısıyla "sarı ağız" ve ayrıca "halili" olarak da adlandırılmaktadır.
Güzel bir sohbet oldu.Deniz levreği parlak ve sert pullu gõvdeye sahiptir.Gövde ve kafa orantılıdır.Çiftlik levreği daha mat ve pullar az kafa ve gõvde orantısızdır.Baş kısmı ve karın kısmında kırmızı leke bulunur.Çiftlik balıkları çok sayıda olduklarından birbirlerine sürtünmeleriyle vücutlarında pullar daha azdır.Bu ...
Küçükten büyüğe doğru defneyaprağı, çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana, sırtıkara olarak adlandırılabilir.
En pahalı balıksa kalkan balığı. Kilosu 270 lira.
Sardalya Akdeniz'de 15-20 cm dolaylarındadır. Okyanusta ise 30 cm kadar büyürler. Hamsi Karadeniz için ne ise sardalya da Portekiz, İspanya'nın atlas okyanusu kıyıları, Sicilya ve Malta için aynı şeydir. Bu ülkelerde bir çok yemek sardalya üzerine kurulmuştur.
Balık türlerinden biri olan levrek oldukça faydalı bir besin olarak karşınıza çıkıyor. Levrek faydaları arasında protein deposu bir deniz canlısı olması yer alıyor. İçerisinde A, B1, B2, B6 ve D vitaminlerini bulunduran levrek; karbonhidrat içermemesi bakımından sindirimi de kolay bir öğün oluyor.
Levrek balığı, ılık ya da serin deniz sularını tercih eden beyaz etli bir balık türüdür. Tatlı su levreği ve kaya levreği yani granyöz olarak isimlendirilmiş farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çiftlik levreği de ülkemizde yoğun olarak yetiştirilmektedir. En iyi tadı veren çeşidi deniz levrekleridir.
Ege Denizinin en lezzetlisi “derya kuzusu” benzetmesinin en çok yakıştığı balık olan kaya levreği yağlı, az kılçıklı ve beyaz etli bir balıktır.
Lahoz balığı ya da Grida balığı (Epinephelus aeneus), Serranidae (Hani balıkları) familyasına ait, Atlas Okyanusunun doğusunda, Akdeniz'de ve Ege denizinde bulunan bir balık türü.
'Trigla lyra, Trigla cinsine ait bir deniz balığı türüdür.
Kolyos balığı, Scombridae ailesine ait, pelajik ve göçmen bir balık türüdür. Genellikle Atlantik istavriti olarak da bilinen bu balık, hızlı hareket etmesi ve etinin lezzeti nedeniyle popüler bir deniz ürünüdür. Kolyos balıkları, zengin besin değerleri ve sağlık yararları ile ön plana çıkan bir balık türüdür.
Ayrıca sudak ve tatlı su levreği gibi balıklar da Türkiye genelinde 15 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında avlanılmasının yasak olduğunu ifade etti.
Adet olarak satılmaktadır. Levrek 1 Adet ürünümüz bütün olarak 400 gr / 600 gr arasında değişmektedir. Ürün içi temizlenmiş şekilde gönderildiği için gramaj kaybı yaşanmaktadır.
Balığın ağzı yukarı doğruysa o çiftlik levreğidir. Çünkü onlara yem, hep yukarıdan gelir. O nedenle gözleri hep yukarıda olduğu için ağızları da yukarı doğru şekillenir. Deniz levreğinin ise ağzı aşağı doğru olur.
Şu an resmi olarak tescilli dünya rekoru 10 kilo 900 gram bir İtalyan sporcuya ait. Biz rekoru 11 kilo 400 gram ile kırmış bulunmaktayız. '
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri