OLED TV'lerin ömrü, panelin kullanım koşullarına ve kullanım süresine bağlı olarak değişiklik gösterir, ancak genellikle ortalama 100.000 saate kadar dayanabilir.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Daha çok OLED ekranlarla anılsa da aslında bu sorun her türlü ekranı ilgilendiriyor. Burn-in, bir görüntünün ekranda hayalet gibi şeffaf şekilde sabit kalması anlamına geliyor. Statik görüntülerin olduğu kaynaklarda bu sorun daha hızlı beliriyor.
Başka bir karakteristik özellikleri ise uzun süre kullanıldıklarında veya bazı aşırı şartlar altında kullanıldıklarında (ör. yüksek parlaklıkta çalışan ekranda yüksek kontrast içeren bir görüntünün uzun süre sabit kalması halinde) "Görüntü yapışması" veya "Görüntü yanması" (burn-in) oluşabilir.
İlgili 44 soru bulundu
3. Artan dayanıklılık
OLED TV'ler yalnızca 7 yıldır hayatımızdalar. QLED modelleri ise çok daha gençler. Dolayısıyla bu konuda gerçek bir karşılaştırma yapmak zor, ancak organik bileşenlerden oluşan OLED televizyonlara göre QLED'in daha dayanıklı olacağını söylemek mümkün.
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
Herkesin merak ettiği malum soru “tv ekranı garantiye giriyor mu?” cevap maalesef değil tv panel kırılması/çatlaması/çizilmesi vb. durumlar servis garantisi altında değil.
LCD ve OLED ekranlar titreme etkisine sahip
Araştırmaya göre insan gözünün titreme hassasiyeti 250 Hz civarında devreye giriyor ve bu nedenle de OLED ekranlar sayesinde gözler daha çabuk yoruluyor.
- Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin. - Eğer yumuşak mikrofiber bez kullanırsanız, çatlak oluşmaz. ※ Silmek için asla cila, balmumu, yıpratıcı, benzin ya da alkol kullanmayın.
OLED teknolojisiyle donatılmış cihazlar, net ve parlak bir görüntü sunar. Hem cep telefonu hem de televizyonlarda üst düzey seyir keyfini deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca cep telefonunda oyun oynamayı seven kullanıcılar için de OLED ekran son derece verimli bir tercihtir.
2023 yılında alınabilecek en iyi TV modelleri listesinin ilk sırasında LG OLED55CS6LA 55" Ultra HD (4K) TV yer alıyor. 55" ve 65" olmak üzere iki farklı seçenek sunan televizyon WebOS işletim sistemiyle beraber geliyor.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
Hakkımızda. Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türk ve dünya pazarlarına klima üretimi maksadıyla 20 Mayıs 1999'da kurulmuştur. Arçelik A.Ş.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
Örnek vermek gerekirse 55 inç bir televizyon için 1.7 metrelik bir izleme mesafesi yeterli olur. Ancak bu boyut 65 inç olursa TV izleme mesafesi 2 metreye çıkmaktadır.
OLED ve QLED, günümüzde televizyon teknolojilerinin en popüler iki türüdür. OLED, organik hafıza teknolojisini kullanırken, QLED, kuantum nokta teknolojisini kullanır. Her iki teknoloji de yüksek görüntü kalitesi sunarken, OLED QLED farkı, seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdir.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
OLED (organic light-emitting diode), “organik ışık yayan diyot” anlamına gelir. OLED, günümüzdeki en iyi ekran teknolojileri arasında yer alır. OLED ekranlı cihazlar, kullanıcısına gerçek tonlara en yakın renkleri sunarak görsel kaliteyi üst düzeye taşır.
Bu nedenle “OLED nedir?” sorusu da kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilir. OLED açılımı, Organik Işık Yayan Diyotlar'dır. LED ve LCD gibi bir ekran teknolojisi olan OLED, ışık kaynağı ve renk dizilişini kontrol eder. Bu sayede her pikselde uygun parlaklık ve tonda ışık aktarımı sağlanmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri