LGS sınav giriş belgeleri üzerinde adayın fotoğrafı, sınav kuralları, sınav günü uyması gereken kurallar yer alacak. LGS sınav sonuçları, Meb.gov.tr adresi üzerinden 28 Haziran'da erişime açılacak. Adaylar doğum tarihi, T.C. kimlik numarasıyla sonuç ekranına ulaşabilecek.
2023-2024 LGS LİSE TERCİH VE KAYIT TAKVİMİ
İkinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta açıklanacak.
2024 LGS NE ZAMAN? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı tarihi geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Buna göre; 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.
2024 LGS Kaç Kişi Girecek? 2023 LGS'ye 1 milyon 246 bin 465 öğrenci başvururken, sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girdi. 2024'te LGS'ye kaç kişinin gireceği başvurulardan sonra netleşecek. Fakat sınava 1 milyonun üzerinde öğrencinin gireceği ön görülmektedir.
LGS BAŞVURU NASIL YAPILIR? Ücretsiz gerçekleştirilecek sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek. Okul müdürlükleri, başvuru işlemleri için öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.
İlgili 41 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Öğrenciler hayallerindeki liseye gidebilmek için LGS sınava girecek. 2024 LGS sınavı başvuruları 18 Mart pazartesi günü başladı.
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
Öğrenciler ise ''LGS sınavı ne zaman?'' sorusuna yanıt arıyor. 2024 LGS için süreç devam ediyor. 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı Liselere Geçiş Sistemi sınavında 90 soru sorulacak.
LGS başvurusu isteğe bağlı olacak ve başvuru gerçekleştiren öğrenciler hiçbir ücret ödemeyecek. MEB giriş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesine ve uygulamalarına giriş yapmanızı sağlayan bir sistemdir.
Sınav başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan adayların, sınava hiç bir şekilde katılım zorunluluğu yoktur. LGS'ye girmeyen veya LGS'de istedikleri puanı alamayan adaylar okuldaki ortalama puanlarıyla ikametgah adreslerine en yakın devlet veya özel okullar arasında tercihlerini yapabilirler.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
LGS'ye kaçıncı sınıfta başlanması gerektiği sınava girecek öğrencinin bilgi birikimi ve ders çalışmaya ayırabileceği süreye göre farklılık göstermektedir. Uzun saatler ders çalışabilen, 8. sınıfa kadar düzenli ders çalışmış olan öğrenciler sınava daha kısa sürede hazırlanmaktadır.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
LGS'nin ilk oturumu Türkiye saatiyle saat 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlamaktadır. Sözel derslerde soru başına 1.5 dakika, sayısal derslerde ise soru başına 2 dakika zaman verilmiştir. Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir.
LGS sınavı birinci oturumu 09:30'da, ikinci oturumu ise 11:30'da başlamıştı. Sınavın süresi de her oturum için 75 dakikadır.
LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Lise eğitimine devam edecek öğrenciler, 18 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında "e-Okul" üzerinden başvurularını yapacaklar. Başvuru işlemleriyle ilgili olarak okul müdürlükleri öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.
LGS'ye nasıl ve nerden başvurulur? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları bugün başladı. Başvurular e-Okul üzerinden isteğe bağlı yapılacak. Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Müfredat değişikliği ilk etapta 2024-2025 eğitim öğretim sezonunda 1, 5 ve 9. sınıflara uygulanacak. Diğer sınıflar müfredatlarına var olan sistemdeki gibi devam edecek. Doğal olarak 1,5 ve 9. sınıflar ilerledikçe yeni müfredata uyumlu kurallara göre devam edecekler.
LGS kaç soru var? Sorusuna gelince: Sınavın ilk oturumunda 50, ikinci oturumunda ise 40 olmak üzere toplam 90 soru soruluyor.
2025 Liselere Giriş Sınavı (LGS) sistemi revize edilerek, LGS sisteminde klasik sorulara yer alacak. Öğretmen atama sayıları ve mülakatlar bu yıl online olacak. Öğretmen Mülakat Sorularında, Genel kültür, FATİH projesi, müfredat, EBA gibi konular olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri