Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
Sınavla ilgili düşüncelerimizi yönetebilmek için kullanabileceğimiz olumlu ifadeler, şunlar olmalı: “Başarmak için elimden gelenin en iyisini yap- maya çalışacağım.” “Düzenli ve planlı çalışırsam başarabilirim.” “Zamanımı etkili şekilde kullanabilirim.” “Başarırsam hayatımın önemli bir dönüm nokta- sını aşacağım.”
1-Her gün kitap okumalısınız, 2-Düzenli olarak ders çalışmalısınız, 3-Günlük tekrar yapmalısınız, 4-Konuları yüzeysel değil, derinlemesine öğrenmelisiniz, 5-Farklı kaynaklardan test çözmelisiniz (mantık ve muhakeme becerilerini ölçen testlerden). (zihin haritası, kodlama v.b.) kullanmalısınız.
İlgili 19 soru bulundu
Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır. Fakat her öğrencinin genel kapasitesi aynı olmadığı gibi bir öğrencinin her dersteki kapasitesi de aynı değildir.
Uyku yoksunluğu yaşanmaması için anaokuluna giden öğrencilerin saat 21.00, ilkokula gidenlerin 22.00, ortaokul ve liseye gidenlerin 23.00 gibi yatmaları, sabah da 7.00 gibi kalkmaları uygun olacaktır. Çocuklar okullarına öğlen bile gidecek olsalar uyku ritminin sağlığı için en geç 8.00-8.30 gibi kalkmaları uygundur."
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
Kurtoğlu, "Önce katsayısı yüksek olan dersten başlasınlar. Sözel alanda Türkçe'den başlamalarını öneriyorum. sayısal alanda katsayı aynı olduğu için hangisinden başlarlarsa başlasınlar fark yaratmayacak." ifadelerini kullandı.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
LGS'de EN ÇOK SORU TUTTURAN YAYIN SİNAN KUZUCU YAYINLARI.
Liselere Giriş Sınavı'nda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin 1 netinin 4'er puan; İnkılap T.,Din K. ve Yabancı Dil (İngilizce) derslerinin 1 netinin 1'er puan getirdiği bilinmektedir.
Bazı öğrencilerin kafasında LGS'de devlet 100 puan veriyor mu gibi bir soru oluşmuş durumda. Ancak LGS'de böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayarak kendi puanınızı kendiniz belirliyorsunuz. Bu durumda LGS için devlet ek puan vermiyor diyebiliriz.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Böyle bir durumda günde 180 – 240 arasında soru çözmek gerekir. Duruma göre bu sayıyı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Eğer iyi bir hedefe yönelik çalışıyorsanız mutlaka 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Eğer sınavda uykunuz gelirse yapabileceğiniz en iyi şey; sınava 20 saniye aralıklarla mola vermenizdir. Sorulara bakmadan gözlerinizi kapatın. Daha sonra gözlerinizi germe egzersizleri yapın. Ellerinizle gözlerinize dairesel hareketler yaparak, uykunuzu açmaya çalışın.
Limonlu su, limonata gibi asitli içecekler tüketmek uykunun açılmasında etkili rol oynayacaktır. C vitaminli ve antioksidanlı içecekler tüketmek uykunuzun açılmasını sağlar. Kola, soda, gazoz gibi asitli içecekler tüketmek de uykuyu açar. Ayrıca kola içerisinde kafein barındırmaktadır.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Sınava sayılı günler kala bedensel ve ruhsal rahatlama için nefes egzersizi ve kas gevşetme teknikleri büyük fayda sağlıyor. Bunun için; nefesinizi burnunuzdan alıp ağzınızdan yavaşça uzunca verin. Kaslarınızı belli bir süre sıkarak duyumsayın, ardından serbest bırakarak rahatlayın. Açık havada yürüyüş yapın.
lgs 450 puan için kaç net lazım. türkçe'de 20 soruda 17 netinizin çıkması lazım. inkılapta 10 soruda 8 netinizin çıkması lazım. dinde 10 soruda 9. ingilizcede 10 soruda 7. matematikte 20 soruda 16. fende 20 soruda 18 netinizin çıkması lazım. bunları toplayınca 75 net ediyo. bu arada bunlar doğru sayısı değil bunlar net ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri