Liselere Geçis Sistemi kapsamında düzenlenen sınav toplam 90 sorudan oluşuyor. LGS 1. ve. 2. oturumları toplam 155 dakika sürecek.
inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.
LGS ilk ve ikinci oturum toplam 155 dakika sürecek. LGS ilk oturum süresi 75 dakika olup, sınav 50 soruluk sözel alandan oluşacak.
LGS birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika sürecek. Bu sınav 10.45'te sona erecek. 45 dakikalık ara sonrasında ikinci oturuma geçilecek.İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Bu sınav ise 12.50'de sona erecek.
1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla LGS birincisi oldu. LGS BİRİNCİLERİ HANGİ İLLERDEN?
İlgili 39 soru bulundu
MEB, 2023 LGS sınavıyla ilgili şu bilgileri verdi; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Sınava 1 gün kala milyonlarca öğrenci stres içerisindeyken bir de ortaya LGS soruları çalındı, sızdırıldı gibi iddialar atıldı. Ancak yatığımız araştırmalarda LGS 2023 sınavıyla ilgili herhangi bir soru sızdırılma veya çalınma gibi bir olay ile karşılaşmadık.
Sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sırasının üzerinde olacak. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde, öğrencilerin okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alınacak. Gerek birinci oturum gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak.
LGS oturumları arasında 45 dakikalık mola yer alıyor. Saat 10.45 ile 11.30 arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.
2024 LGS Soru Dağılımı
Sınavın ilk oturumu sözel bölümü kapsarken, ikinci oturum ise sayısal bölüm olarak karşımıza çıkar. İlk aşamada sözel alandan 50 soru yöneltilirken, ikinci etapta ise öğrencilere sayısaldan 40 soru sorulur.
LGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK? LGS kılavuzunda saat ve süre bilgilerine yer verildi. Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. LGS 1.oturum sınavı 10.45'te sona erecek, 2.oturum ise 12.50'de sona erecek.
2024 LGS oturumunun tarihi henüz belli değil. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2023 etabı 4 Haziran'da yapılmıştı. Gelecek yıl yapılacak oturumun da benzer tarihlerde yani haziran ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.
Sınavda değişiklik yok
LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildiren Özer, "Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için beklenen gün geldi. Sınav bugün, yurt içi ve yurt dışında Türkiye saati ile birinci oturum 09:30'da, ikinci oturum 11:30'da yapılacaktır. Sabah oturumunda toplam 50 soru için 75 dakika süre verilecek. Saat 11.30'da başlayacak sayısal oturumu ise 80 dakika sürecek.
LGS'DE TUVALET İZNİ VAR MI? Devlet kanunlarınca sınav esnasında tuvalet ihtiyacı gidermek yasal bir haktır. Madde şu şekildedir; “6.madde 2 e) 15 yaşından küçük adaylar hariç, sınav sırasında adayın sağlık sebebi dışında sınav salonundan çıkmasına izin verilmez, ancak zorunlu durumlarda adaya yedek gözetmen eşlik eder.
Beslenmeniz Sınav Performansını Etkiler
Sabah kalktığınızda süt, yumurta, peynir, kepek ekmek, yulaf ezmesi gibi kan şekerinizi hızla yükseltip düşürmeyecek dengeli bir sabah kahvaltısı yapılmalıdır. Kahvaltıda uyarıcı etkiye sahip çay, kahve, kola yerine bitki çaylarını tercih ediniz.
Sınava giren girmeyen tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundalar. Aksi halde öğrencilere Merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve Pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
Sözel ve Sayısal olmak üzere iki oturum halinde yapılan sınavda öğrencilere toplam 90 soru soruldu. Sınav eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Deprem nedeniyle bu yıl öğrencileri çok zorlamayacağız" yönündeki açıklamalarına uygundu. Sınav son yılların en kolay LGS'si olarak değerlendirildi.
- LGS sınavı çok zordu. Türkçe ve sosyal biraz kolaydı. Ama matematik cidden zordu. - Bugünkü LGS'de yine gördük ki okuduğunu doğru ve hızlı anlamak,kelime ve kelimenin ifade ettiği soyut anlam bilgisine sahip olmak Türkçe dersi başarısında çok büyük önem arz ediyor.
2023 LGS, en çok hangi yıla benzer diye soruluyor? Sınavın kapsamı yani öğrencilerin sadece birinci dönem konularından sorumlu olmaları bakımından pandemi döneminde yapılan 2020 LGS gibi. Öğrenci sayısı açısından ise 2022 LGS gibi. O yıl da sınava giren öğrenci sayısı 1 milyon 31 bin 199 olmuştu.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Cevap: 2010 girişliler için LGS sınavı kaldırılmadı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri