Sınavla ilgili düşüncelerimizi yönetebilmek için kullanabileceğimiz olumlu ifadeler, şunlar olmalı: “Başarmak için elimden gelenin en iyisini yap- maya çalışacağım.” “Düzenli ve planlı çalışırsam başarabilirim.” “Zamanımı etkili şekilde kullanabilirim.” “Başarırsam hayatımın önemli bir dönüm nokta- sını aşacağım.”
1-Her gün kitap okumalısınız, 2-Düzenli olarak ders çalışmalısınız, 3-Günlük tekrar yapmalısınız, 4-Konuları yüzeysel değil, derinlemesine öğrenmelisiniz, 5-Farklı kaynaklardan test çözmelisiniz (mantık ve muhakeme becerilerini ölçen testlerden). (zihin haritası, kodlama v.b.) kullanmalısınız.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
İlgili 22 soru bulundu
Girilir. Kalemlik olmaz ama peçete getirebilir.
Kimlik belgesinde öğrencinin TC kimlik numarasının yazması yeterli. Ayrıca öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu karekodlu geçici kimlik belgesi/TC kimlik kartı talep belgesi ile sınava girebilecek.
Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır. Fakat her öğrencinin genel kapasitesi aynı olmadığı gibi bir öğrencinin her dersteki kapasitesi de aynı değildir.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Sınava hazırlanan bir öğrenci günde en az 7-8 saat uyumalıdır. 6 saatin altında ve 8-9 saatin üzerinde uyumamaya için özen göstermelidir. Araştırmalara göre günde 6 saatten az uyumak vücutta kortizol isimli stres hormonunun fazla miktarda salgılanmasına sebep olur. Bu hormon negatif düşünceleri arttıran bir hormondur.
Kurtoğlu, "Önce katsayısı yüksek olan dersten başlasınlar. Sözel alanda Türkçe'den başlamalarını öneriyorum. sayısal alanda katsayı aynı olduğu için hangisinden başlarlarsa başlasınlar fark yaratmayacak." ifadelerini kullandı.
Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGS, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
Anne ve babaların en çok merak ettiği noktalardan biri de çocukların günde kaç soru çözmesi gerektiğidir. Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır.
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
İstikrar ve disiplin kavramları her ders için geçerliliğini koruduğu gibi matematik dersi içinde ayrıca önemlidir. LGS sınavlarında artık yeni nesil sorular sorulmaktadır. Yeni nesil soruların en bariz farkları ise öğrencilerde mantık yürütme ve yorumlama becerilerini ölçmek istemesidir.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
LGS'de 500 tam puan alan Ahmet Tolga Karabulut, “Sınavdan çıktıktan sonra yanlış yapmadığını düşündüm çünkü zorlanmadım. Günde 700-800 soru çözüyordum. Neredeyse hiç konu çalışmadım sadece soru çözdüm. Bilim insanı olmak istiyorum” dedi.
LGS (LİSELERE GİRİŞ SINAVI) İLE YERLEŞTİRME SİSTEMİ: LGS' de 90 soru yer almaktadır ve bu soruları cevaplaması için öğrencilere 155 dakika süre verilmektedir.
LGS'DE TUVALET İZNİ VAR MI? Devlet kanunlarınca sınav esnasında tuvalet ihtiyacı gidermek yasal bir haktır. Madde şu şekildedir; "6.madde 2 e) 15 yaşından küçük adaylar hariç, sınav sırasında adayın sağlık sebebi dışında sınav salonundan çıkmasına izin verilmez, ancak zorunlu durumlarda adaya yedek gözetmen eşlik eder.
Sınavın adı da liselere geçiş sınavı (LGS) olarak değiştirildi. * 2004 yılına gelindiğinde ise LGS olarak devam eden sistem, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) olarak değiştirildi. * OKS ise 2008 yılında kaldırıldı.
LGS'ye girerken toka takmak yasak değildir. Ancak yüzük, küpe, kolye gibi takılar sınav salonlarına alınmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri