10 günden önce reçete tekrarlanamaz. *Üç hekim imzalı rapora istinaden günlük 400 mg'a kadar en fazla 1 aylık doz için Morfia 15 mg 30 Tablet en fazla 27 kutu, Morfia 30 mg 30 Tablet en fazla 14 kutu reçete edilebilecektir.
Artık 4 İlaçtan Fazla İlaç da Reçeteye Yazılabilecek.
Kronik hastalıkların hangileri olduğuna dair yazılı bir liste bulunmamakla birlikte, sistem son 6 ayda alınmış raporlu ilaçları ödemektedir. Uygulamaya yönelik olarak, ilacın temini için gerekli kriter hastanın raporu bulunması ile son 6 ayda en az bir kere ilacın hastaya reçete edilmiş olmasıdır.
Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı
(2) Ayrıca her bir reçete için; a) 3 kutuya kadar (üç kutu dâhil) temin edilen ilaçlar için……….3 (üç) TL, b) 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için……….……..1 (bir) TL, olmak üzere katılım payı alınır.
* Yeşil Reçeteye Tabi ilaçların tüm formlarının (ampul, tablet, damla formları da dahil) reçetelendirilmesinde her bir yeşil reçeteye aynı etkin maddeyi içeren ilaçlardan en fazla 2 (iki) kutu yazılabilecektir. Ancak bu miktarın üstündeki ilaçların reçetelendirilmelerinde ilgili tek uzman hekim raporu gereklidir.
İlgili 27 soru bulundu
Hak sahibi kişiye reçete yazılması durumunda; 3 kutuya kadar (üç kutu dahil) temin edilen ilaçlar için 3 TL, 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için 1 TL katılım payı alınır.
*Tek uzman hekim raporu olmak kaydıyla aynı farmasötik dozaj formundan ilave 3 (üç) kutu daha reçete edilebilecektir. *Gerekli olduğu durumlarda raporda gerekçesi belirtilmek kaydıyla toplam 6 (altı) kutuyu geçmeyecek şekilde farklı bir farmasötik dozaj formu da reçete edilebilecektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu, karar üzerine SUT'ta yaptığı değişiklikle 6 Nisan'dan itibaren reçetede 4 ilaç sınırlamasını kaldırdı. Artık hekim tanısı doğrultusunda reçeteye istediği kadar ilaç yazabilecek.
Reçetelere yazılabilecek ilaç miktarı sınırlaması kalktı
REÇETE ÜCRETİ
Hasta ister sigortalı çalışan/yakını ister sigortadan emekli/yakını olsun her reçete başına 3 kutuya kadar 3 TL, 3 kutu sonrası için ise her kutu ilaç için 1 TL ücret alınır. Eğer acil çıkışlı bir reçeteyse bu ücret alınmaz.
(8) Hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar (raporlu olsa dahi) en fazla 1 aylık doza kadar ödenir. Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için tebliğde yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınır. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilir.
Şöyle ki; istisnalar hariç hastalara 15 gün önceden raporlu ilaçlarını alma hakkı tanınmıştır.
"Kurumumuz tarafından daha önce 31.12.2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış tüm ilaçların rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlaçları, SUT hükümlerine uygun olarak düzenlenen hekim reçetesi karşılığında sözleşmeli eczanelerden temin edebilirsiniz."
Meslektaşlarımızın yeşil reçetelerde raporsuz olarak en fazla 2 kutu, raporlu reçetelerde 3 aylık doz verilebilmesi; kırmızı reçetelerde ise T.C. Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen maksimum dozların raporlu dahi olsa aşılmaması önemle rica olunur.
30 Nisan 2022 tarihine kadar raporlarını yenilemeyen kişilerin raporları geçersiz sayılacak ve raporlu ilaçlar alınamayacak.
reçetelere en fazla dört kalem ve yedi günlük tedavi dozunu aşmayacak şekilde ilaç yazılacaktır.
Bu tarih itibariyle, hastaların raporlu ilaçları için muayene olması, gerekli ise rapor ve reçetelerinin tekrar düzenlenmesi gerekmektedir.
''TEİS olarak raporlu hastalarımızı bilgilendirmek isteriz, raporlu ilaçlarını bitirmeden 15 gün önce reçeteye yazdırabilirler. Bu haklarını kullansınlar, ihmal edip geciktirince SGK ilk defa ilaç alıyormuş uygulaması yapıp sadece 28 günlük ilaç verecektir.
Kronik hastalık ilaçların rapor süreleri; 31.12.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlaç kullanım raporlarındaki mevcut kullanım doz ve süreler kapsamında provizyona tabi olarak işlem yapılabilir.
Hastalanırsak. Kronik hastalığı olanlar için belli süreli ilaç kullanım raporları çıkarılıyor. Hasta ilaç raporunun süresi boyunca kullandığı bu ilacı aile hekimine yazdırabiliyor.
Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliğe göre aile hekimlerinin yazdığı reçeteye de 3 lira ödenecek. Daha önce sadece devlet, üniversite ve özel hastanelerdeki doktorlara ilaç yazdırılması halinde verilen ücret, aile hekimleri için de geçerli olacak.
Aile Hekimlerinin ilaç yazma yetkileri nedir? Aile Hekimleri, SUT'ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT'ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.
Ankara. Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) 18 Mart 2020'de yapılan duyuruyla rapor sürelerinin uzatıldığını, bu raporlara istinaden ilaçların eczanelerden reçetesiz temin edilebildiğini anımsattı.
Raporları yıl sonuna kadar uzatılan kronik hastaların reçetesiz ilaç almasına ilişkin uygulama 31 Mayıs 2022'de sona erecektir.
Mor reçete:
Kan ve kan ürünleri için düzenlenen reçetelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri