MEB tarafından yapılan açıklamaya göre LGS soruları 8. Sınıf Konuları arasından sorulacak. LGS Kaç Dakika Sürecek? LGS Sınavı Sözel bölüm 75 dakika ve sayısal bölüm 80 dakika olmak üzere toplam 155 dakika sürecektir.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır. LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
LGS'de devletin 100 puan vermesi gibi bir durum kesinlikle bulunmuyor. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayan adayların puanları kendi verdikleri yanıtlara göre hesaplanıyor.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
LGS MEB Güncel Liseye Geçiş Sınavı Konuları liste şeklinde en doğru haliyle sizlerle. Kazanımlar ve konu başlıkları lgs müfredatına uygun olarak düzenlenmiştir. 2024 LGS Konuları ve Soru Dağılımları Tüm Derslere ait 8. sınıf lgs konuları ve soru dağılımları detaylı analiz sonuçları ile birlikte sunulmuştur.
MEB, 2023 LGS sınavıyla ilgili şu bilgileri verdi; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Bu yıl da sınava giren öğrenci sayısı 1 milyon 30 bin 195. Ancak tam yapanların sayısı açısından benzer olduğu yıl 2019 yılı..
Özer, "LGS'yi sadece 8'inci sınıfın I. dönem konularından yapacağız.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
BUGÜN yapılan 2023-LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavının genel olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan örnek sorular paralelinde olduğuna dikkati çeken Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, kavramsal bilgi ve çıkarım yapma gücünü ölçen soruların ağırlıkta olduğunu kaydetti.
Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır! LGS' ye son 1 ay kala altın değerinde bir zamandır. Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavı 2024 yılında yapılacak.
"Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde ülke genelinde yapılacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.
Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.
LGS'de tam puan 500 olarak hesaplanıyor. En düşük puan ise 100… Eğitimciler iyi bir liseye girmek için öğrencilerin yüzde 1'lik dilimde yer almalarının önemli olduğunu ifade ediyor.
LGS puanı hesaplanırken soru bazında değil test bazında ortalama ve standart sapma dikkate alındığı için bir testin içinde zor veya kolay tüm sorular eşit puan katkısına sahiptir.
LGS' de hiç matematik yapmadan ortalama bir liseye girmek için diğer derslerin tamamına yakınını yapmamız gerekecektir. Bu durumda matematik yapmadan sözel bölüm ve fen dersinin hepsini yaparsak alabileceğimiz maksimum puan 400 olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri