Instagram, bunun aramalar için "açık ara farkla" en önemli unsur olduğunu söylüyor. Rehberde, "Yazdıklarınızı ilgili kullanıcı adları, biyografiler, başlıklar, hashtag'ler ve yerlerle eşleştirmeye çalışıyoruz" ifadesi de dikkat çekiyor. İkinci temel faktör, uygulamadaki etkinliğiniz.
Kullanıcı tarafından girilen yazı dışında, Instagram'ın arama algoritması, hesaplardan, etiketlerden ve yerlerden gelen bilgileri işleyerek sıralama sonuçlarını iyileştiriyor.
Bu algoritma tamamen sizin etkinliğinize ve size en yakın insanlara bağlı olarak çalışıyor. Yani bir kez bile profiline girmeniz o kişiyi üst sıralara taşımaya yetiyor. Algoritma ayrıca beğeni, yorum, direkt mesaj, uygulamadaki diğer etkileşimler ve alışkanlıklara göre sıralama yapıyor.
Bunun için öncelikle Instagram uygulamasını açın ve profil sayfanıza gidin. Daha sonra, sağ üst köşedeki üç çizgili menü simgesine dokunun ve açılan menüden "Ayarlar" seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada, "Güvenlik" seçeneğine dokunun ve ardından "Arama Geçmişini Temizle" butonuna dokunun.
Instagram keşfet algoritması, kullanıcıların ilgi alanlarına göre öneri yaparak, keşfet bölümünde gösterilen gönderileri belirler. Bu algoritma, Instagram'ın kullanıcılarının ilgi alanları ve davranışları hakkında veri toplaması ve analiz etmesiyle çalışır. yaptıkları gönderileri de analiz eder.
İlgili 15 soru bulundu
Eger kaydolurken telefon numaranla kayıt olduysan rehberindeki kisiler ve onlarin yakinlari cikar, facebook hesabini bagladiysan facebook arkadaslarin, ortak arkadaslar filan cikar. Konumun aciksa seninle ayni bolgede yasayanlar cikar.
Instagram algoritması, diğer her şeyden önce sizin Instagram'daki kullanım alışkanlıklarınıza bakıyor. Bu bağlamda; beğendiğiniz, kaydettiğiniz, yorum yaptığınız ve biriyle paylaştığınız gönderiler, Instagram için ilgi alanınız olarak kabul ediliyor. Anasayfadaki diğer gönderiler de buna göre şekillendiriliyor.
Profili düzenle'ye dokunun. Profilde hesap önerileri göster'in yanındaki kutuya dokunarak işaretini kaldırın ve Gönder'e dokunun.
Sayfa Ayarlar Ara altında, Aramayazarak arama önerilerine bakın onay kutusunu temizleyin. Tanımlama bilgilerini temizleyene kadar veya yeniden açıncaya kadar arama önerileri kapalıdır.
Kendi hikayenize dokunduğunuz sol alt köşede hikayenize bakanların toplu sayısını göreceksiniz üzerine dokunun. Bir liste açılacak. Hikayenize bakanlar sıralanmış halinde görünür.
Hikayeler sandığınız gibi sizden gizli sık sık profilinize girip, sizi gözetleyenleri en üste çıkarmıyor. Hatta Haziran 2018'de şirketteki önemli isimlerden biri olan Julian Gutman'ın verdiği röportaja göre liste sizin Instagram içindeki hareketliliğiniz ve en yakın olduğunuz kişilere göre sıralanıyor.
Hikâyeye bakan kişilerin sıralamasında ilk etkenin profile yapılan ziyaret sıklığı olduğu düşünülüyor. Kişi, hikâyepaylaşan kullanıcının profilini sıklıkla ziyaret ediyorsa, hikâyesıralamasında en üstte çıkıyor.
Paylaşmış olduğunuz çok eski bir fotoğrafınızın o kişi tarafından beğenilmesi, size gönderilen ve anında geri çekilen takip istekleri veya sosyal medya aracılığı ile paylaştığınız hikayeye gelen ifade gibi olaylardan hesabınızın bunları yapan kişi tarafından stalklandığını anlayabilirsiniz.
Akışta görmüş olduğunuz fotoğraf, video veya döngü formatlı gönderilerin hepsi algoritmanın belirlediği sisteme göre karşınıza çıkıyor. Akışta görmüş olduğunuz ve takip etmediğiniz hesaplar da aslında algoritmanın size bir önerisi.
Engelleyen kişinin profilini ziyaret etmeye çalıştığınızda, profil sayfasına erişiminizin engellendiğini göreceksiniz. Profil resmi görünmeyecek ve paylaşımlarına erişemeyeceksiniz. Bir kullanıcı tarafından engellendiğinizde, adınızı Instagram'da arattığınızda sonuçlarda görünmezsiniz.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Instagram hesabı geçmişinizi görüntüleyebilir ve Hareketlerin kısmına giderek hesabınızda yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri gözden geçirebilirsiniz. Profilinize gitmek için sağ alttaki profil resminize dokunun. Üstteki simgesine dokunun. Hareketlerin'e ve sonra Hesap geçmişi'ne dokunun.
Adım 1: Android telefonu bir USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın. Adım 2: Telefonunuzda USB Hata Ayıklamaya izin verin. Adım 3: Kurtarmanız gereken dosya türünü seçin - Çağrı Geçmişi. Adım 4: Android cihazınızda silinen arama kayıtlarını taramaya ve bulmaya başlayın.
İlk olarak 'Instagram' hesabımıza giriş yapıyoruz ve daha sonra alt kısımda bulunan 'Kalp' simgesine tıklıyoruz. Açılan pencereyi aşağıya doğru çektiğinizde 'Size Önerilenler' başlığı altında arkadaşlarınızı göreceksiniz.
Instagram'ın arama bölümüne bir harf yazdığınız zaman, kullanıcı isminde o harfi içeren ve daha önce ziyaret etmiş olduğunuz hesaplar listelenir. Bu durum Instagram'ın arama geçmişiyle değil, harf geçmişi özelliği ile ilgilidir. Arama geçmişinizi temizleseniz dahi harf geçmişi sayfa önerileri sunmaya devam edecektir.
Örneğin Ahmet, Mehmet ve 25 kişi daha gibi. İşte buraya tıklayınca o kişinin ortak arkadaşlarınızla DM'leşmesine göre sıralanıyor, yani hesabınıza baktığınız kişi ortak arkadaşlarınızdan en çok Ahmet'le konuştuysa Ahmet 1. sırada, Ahmet'ten sonra en çok Mehmet'le konuştuysa Mehmet ikinci sırada.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri