Cilde uygulamak için yarım limonun üzerine toz şekeri sürüp cildinize birkaç dakika masaj yapabilirsiniz. Şekerin tanecikleri cildi uyarırken limon da ölü derileri temizleyecektir. Bu adımda limonu cildinize çok bastırmamaya ve ardından nemlendirici sürmeye özen gösterin.
Pigmentasyon veya sivilce izleri olan yağlı bir cilde sahipseniz limon suyunu gül suyu ile karıştırın. Karışımı cildinize sürün ve 10 dakika bekledikten sonra durulayın. Kuru bir cilde sahip iseniz limon suyunu ve Hindistan cevizi yağı ile karıştırın, cildinize sürün ve 10 dakika sonra durulayın.
"Limon antioksidandır ve asidik bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle akne tedavisinde kurutucu ve leke tedavisinde renk açıcı olarak kullanılabilir. Ancak doğrudan cilde uygulanan limon bu özelliğinden dolayı hassas ciltleri tahriş edebilir, egzamaya neden olabilir.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Siyah Nokta ve Sivilceler; antiseptik özelliğinden dolayı sadece limon suyunun yüze sürülmesi bile düzenli uygulamada sivilcelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez maske ile bakım yapmak ise cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Limon, akneye sebep olabilen bakteri türleri ile savaşması ve içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde akneye iyi gelebilmektedir. Akne üzerine olumlu etkisini görebilmek için sabahları limonlu su tüketimi faydalı olmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Limon ve sirke asidik özelliğe sahip olduklarından dolayı ciltteki lekelerin rengini açarak zamanla yok edecektir. Yüzünüz beyazlayacak ve cildiniz pürüzsüz bir görüntüye sahip olacaktır. Limon yalnızca yüzünüz için değil elleriniz için de oldukça etkili şekilde güzelleştirici özelliğe sahiptir.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
1 tatlı kaşığı yağa birkaç damla limon sıkılarak karıştırılır. Cilde sürülür ve 10-15 dakika bekletilir. Ilık su ile durulanır.
Bu yöntemler arasında limon suyu, elma sirkesi, yeşil çay, biberiye yağı, kil maskeleri ve nane yaprakları kullanımı yer alabilir. Limon suyu, doğal bir asit içerir ve cildin formunu düzenleyerek gözeneklerin azalmasına yardımcı olur. Elma sirkesi de cildi sıkılaştırmaya yardımcı olabilir ve gözenekleri küçültür.
Oldukça eski zamanlardan beri başvurulan bir doğal cilt bakım yöntemidir. Limon isteğe göre gün içinde yüze sürülüp temizlenebilir ya da şartlara göre yatmadan önce yüzde bekletilebilir. Ancak limonun her gün yüze uygulanması cilde zarar verebilir. Bu sebeple 2 günde bir uygulaması yapılması idealdir.
Zeytinyağı ve limon karışımı, cilt sağlığına da fayda sağlar. Zeytinyağı, cildi nemlendirir, besler ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi azaltır, akne ve sivilce problemlerini hafifletir. Limon ise cildin pH dengesini düzenler ve cilt tonunu dengelemeye yardımcı olur.
Limon: Antiseptik özelliğiyle cildi lekelerden ve ölü hücrelerden arındırır. Temiz bir pamuğa bol bol limon suyu sürüp güneş lekesine uygulayarak 20-25 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın.
Uygulama: Zeytinyağı ile limonun cilde faydaları arasında pigment yenileyici özelliğinden gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz. Tüm malzemeyi karıştırıp temiz yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendirin.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar.
Limon şeker ile birlikte peeling yapıldığında ve daha sonrasında 15 dk beklettiğinizde cildinizdeki lekeleri, sivilce lekelerini, fazla yağ, siyah nokta . gibi.. cildinizdeki tüm sorunu yok edecektir.
Cilt tonunu eşitlemeye ve sivilce izlerini yok etmeye yardımcı olan limon suyu, asidik bir yapıya sahiptir. Cildinize limon suyu uygulaması yapmadan önce cilt yapınızın hassasiyetine dikkat etmeniz gerekir. Limon suyu, doğru miktarda uygulandığından sivilce izlerine iyi geldiği bilinmektedir.
Siyah noktalara iyi gelen ikililerden biri de limon ve tuz. Birkaç damla limon suyu ile bir tutam tuzu karıştırın. Karışımı önceden temizlenmiş burnunuza dairesel hareketlerle uygulayın. Birkaç dakika ovaladıktan sonra ılık suyla durulayın.
Limon Yağı Cilt Rengini Açar Mı? Limon yağı içerisinde sitrik asit, limonen ve alfa hidroksi asit bulunmaktadır. Bu bileşenlerin cilt rengini açtığı bilinmektedir. Limon yağının içerisinde bulunan bu bileşenler cilt renginin açılmasını sağladıkları gibi ciltteki ton farklılığını gidermeye de yardımcı olurlar.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Biraz limon suyu, az bal ve yoğurt ile maske kıvamına gelen karışımı cildine uygulayabilirsin. Hem besleyici hem de cilt beyazlatıcı etkisi vardır.
Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Mesela cilt tonlarını korumak ve onu geliştirmek için pirinç suyu kullanıyorlar. Bir suda pirinç ıslatıp suyun rengi sütlü beyaz olana kadar karıştırıyorlar. Bu karışımı pamuk yardımı ile ciltlerine sürüyorlar. Denemeni öneriyoruz; cildin hem tertemiz olacak hem de ışıltılı görünecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri