Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz. Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller…
DERİN DONDURUCUDA: Yemeklerinizi, isterseniz ağzı hava almayacak şekilde kapatılmış plastik saklama kaplarında, isterseniz de ağzı kilitli derin dondurucu poşetlerinde saklayabilirsiniz. Sulu yemeği buzdolabına koymadan önce; oda sıcaklığına inmesine dikkat etmelisiniz. Böylece bozulmalarında önüne geçmiş olursunuz.
Zeytinyağlı lahana yemekleri ve etsiz lahana sarması ortalama 2 hafta derin dondurucuda kalabilirken kızartma işlemi görmüş lahana yaklaşık 3 hafta derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Etli lahana sarması ise pişirildikten sonra ılıtıp, vakumlu poşet ya da kaplarda derin dondurucuda saklanabilir.
8) Pişmiş Et
Pişmiş kıyma, köfte, biftek gibi etleri buzlukta saklamak için mutlaka saklama kabını kullanın. Kıymayı kavurup sıcaklığı geçtikten sonra ufak saklama kaplarında koruyabilirsiniz. 6 ay içinde tüketmeyi unutmayın.
İlgili 34 soru bulundu
-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir.
Lahana derin dondurucuda nasıl saklanır? Lahanaları önce 3 dakika kaynar su içinde bekletin, ardından 3 dakika boyunca ise buzlu soğuk su içerisinde bekletin. Lahanayı kurutun, Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ardından derin dondurucuya koyun. Lahananız 12 ay süresince tazeliğini kaybetmeyecektir.
Beyaz Lahana buzdolabında nasıl saklanır? Kesik halde saklamak için; Lahanayı yarım ya da çeyrek parçalar halinde kesin ve şeritleri ince bir şekilde dilimleyin ve dilimlenen lahanayı Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve buzdolabına koyun. 1 hafta içerisinde tüketilmelidir.
Pişmiş kıyma, köfte, biftek gibi etleri buzlukta saklamak için mutlaka saklama kabını kullanın. Kıymayı kavurup sıcaklığı geçtikten sonra ufak saklama kaplarında koruyabilirsiniz. 6 ay içinde tüketmeyi unutmayın. Köfte pişirdiyseniz ve buzluğa atıp daha sonra ısıtmak istiyorsanız 3 ay içinde tüketmeyi unutmayın.
Tüm yemekler buzdolabında veya dondurucuda ağzı kapalı saklama kutuları ve buzluk poşetleri ile hava teması kesilerek saklanmalıdır. Buzluğa kaldırılacak gıdaların cam olmayan kaplarda saklanması gerekir. Yemekleri en fazla 1 kez ısıtın. Tekrar tekrar ısıtmak bakteri oranının artmasına neden olur.
Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz.
Oda sıcaklığında, su içerisinde, kalorifer üzerinde ya da altında, hafif ateşte veya güneşli yerlerde bekletilerek yapılmamalıdır. Çözdürme işlemi; buzdolabının iç raflarında bekletilerek veya mikrodalga fırının çözdürme programında yapılmalıdır.
Tek yapmanız gereken şey et tekrar ısıtıldığında, ocakta hızlı bir şekilde kızarmaktır. Bifteği ılınan torbanın içinden çıkarın. Kağıt havluyla kurutun ve ince bir tabaka sıvı yağ ile yağlayın yüksek ısıda ısınmış tavanın içine koyun. Yaklaşık bir dakika boyunca her iki tarafını da pişirin.
Buzlukta dondurulur. Pişirmek istediğiniz zaman bir kaç saat önceden çıkarıp hafif yumuşayınca tencereye dizilerek üzerine kesilmiş limon, tuz ve zeytinyağı ile sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Sofraların vazgeçilmez yemeklerinden olan dolmanın birçok çeşidini yapmak mümkün. Yaz mevsiminde taptaze sebzelerle yapılan dolmanın artan harcını daha sonra değerlendirmek üzere buzlukta saklayabilirsiniz.
Pişmiş pirincin ağzını kapatarak, buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Pişmiş pirinci, dondurucuda 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Derin dondurucuda pişmiş et saklama:
Bunun için kıymanın iyice soğumasını bekleyin. Porsiyonluk şekilde ayırın ve uygun malzemelere koyarak dondurucuya yerleştirin. ➽Eti kavrulmuş veya haşlanmış olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Haşladığınız etin suyunu süzüp uygun kaplara koyup dondurucuya kaldırın.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir. Sulu et yemekleri nasıl saklanır? diye merak edenler için, ağzı kapalı kapları öneriyoruz. Konserveler, etin bakteri oluşmasına yol açabilir.
Mevsiminde dondurucuya koyduğum ıspanak buz halde iken kavrulan soğan ve domatese ilave edilerek karabiber tuz ve bulyon eklenir, kısık ateşte ıspanağın buzu eriyene kadar tüm malzemeler kavrulur. 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve suyu çeken kadar pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri