Akşam yatmadan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 1 dilim limon ekleyin. Sabah kalkar kalkmaz bu suyu için. Bu gün içindeki kan şekerini kontrol altına almanızı sağlar, tatlı ihtiyacını bastırır" önerisinde bulundu.
Karanfilli su idrar söktürücü özelliği sayesinde, idrar yolları enfeksiyonu yaşadığınız stresli günlerde size şifa olabilir. Karanfilli su içmenin faydaları arasında stresi yok edici ve rahatlatıcı özelliği de yer almaktadır. Bir çeşit doğal antidepresan işlevi görmektedir.
Gün içinde içeceğiniz bu karanfil suyu hem vücut ısınızı yükseltip metabolizmanızı hızlandıracağı hem vücuttan toksinleri uzaklaştıracağı hem de ödem ve şişkinliklerden kurtaracağı için 7 günde, yani 1 haftada 3 kiloya kadar kilo vermeniz mümkün. Karanfilli suyun bilinen ciddi bir yan etkisi de bulunmuyor üstelik.
Sabahları ilk iş olarak aç karnına içebilirsiniz.
Karanfilli su aynı zamanda güçlü bir antiseptik özelliği olan bir karışımdır. Bu sayede vücutta ki mikropları temizler ve vücutta ki zararlı toksinleri dışarı atmada yardımcı olur. Aynı zamanda karanfil mide bulantısı ve diş eti hastalıklarına karşı da oldukça faydaları olan bir baharattır.
İlgili 25 soru bulundu
Birkaç adet karanfili suyunuzun içine atıp biraz bekletin. Kahvaltı ve akşam yemeklerinizden önce günde 2 kere olmak üzere aç karna içebilirsiniz. 1 ay boyunca düzenli uygulayıp ara veriniz.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Daha canlı, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsanız, karanfil suyu kullanımını düzenli olarak haftada 1 kez uygulamalısınız. Hazırlayacağınız karanfil suyu kürü ile istediğiniz saça kolaylıkla kavuşabilirsiniz. En hızlı sonucu almak için karanfil kürünü bir hafta boyunca her gün uygulayabilirsiniz.
Kavanozu yaklaşık olarak 1 gün bekletin. 1 gün beklettikten sonra artık karanfilli su ile saç bakım kürünüz hazırdır. Bu şekilde saçlarınıza yedirerek karanfilli su ile saçlarınızın daha gür ve daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Tamamen doğal bir karışım olan karanfilli su saçlar için son derecede faydalıdır.
Ameliyattan ve diş tedavisinden en az 2 hafta önce karanfil kullanımı kaçınılmalıdır. Karanfil, keskin ve bağımlılık yaratan bir tada sahiptir. Karanfil, ağızda uyuşma gibi duyarlılığa neden olabilir. Karanfili yutmak, mide ağrısı, mide krampları gibi şikayetlere neden olabilir.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Karanfil kürü için bir çaydanlıkta 2 bardak suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine karanfil tohumlarını atın ve 10 dakika ağzı kapalı olacak şekilde demleyin. Demlendikten sonra banyodan çıkmadan önce bu suyla saçınızı durulayın ve 10 dakika bekleyin. Karanfil kürünü haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
Karanfil suyunun cilt ve saç için oldukça olumlu katkıları bulunmaktadır.
Tatlı kontrolünü sağlamak adına tarçını öneriyoruz. Akşam yatmadan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 1 dilim limon ekleyin. Sabah kalkar kalkmaz bu suyu için. Bu gün içindeki kan şekerini kontrol altına almanızı sağlar, tatlı ihtiyacını bastırır" önerisinde bulundu.
Karanfil aynı zamanda antienflamatuar etkiye sahiptir. İltihaplanmaya karşı olan bu etki sayesinde çeşitli enfeksiyon hastalıkları, romatoid artrit gibi hastalıklara karşı karanfil kullanımı önerilebilir.
Yüksek tansiyonu düşürür. Karanfilin baharatı dışında yağı saç ve cilt bakımında kullanılır. Unutkanlıklara karşı önleyicidir. Kan akışını arttırır, kan damarlarında bulunan toksinlerin atılmasını sağlar.
Karanfilli su, kabuk tarçın ile birlikte hazırlandığında metabolizmanın hızlanmasına katkıda bulunur. Hazımsızlıktan kurtarıp kısa sürede daha fazla yağ yaktırarak daha kolay bir şekilde zayıflamanızı sağlar. Karanfil, stresi azaltan rahatlatıcı özelliğiyle doğal bir antidepresan görevi gören bitkilerden biridir.
-1 su bardağı kadar suyu kaynatın. İçine 10-15 tane karanfil atın. Karşımı kapağı kapalı bir kavanozda 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazırladığınız karanfil suyunu boş bir spreyli şişeye doldurup saç derinize uygulayabilirsiniz.
Mide ve bağırsakların rahatlamasına yardımcıdır. Karanfilin en önemli yararlarından birisi, vücutta zararlı bakterileri önleyici olmasıdır. Bağırsak, mide, ağız ve vücudun tüm yerlerinde bakterilerin ortaya çıkmasını engeller.
Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içeren karanfilin faydalarını sıralayacak olursak; Kan dolaşımını düzenler. Kuvvetli bir antioksidandır.
Karanfilin bulunduğu ortama göre toprağının kuruma süresi değişir. Dolayısıyla sulama periyodu da değişiklik gösterir. Yani "Karanfil çiçeği kaç günde bir sulanır?" sorusu için belli bir sulama periyodu söylemek mümkün değildir. Bunun yerine toprak kontrol edilmeli ve eğer kuruduysa su verilmelidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterolü dengeler. Karanfilin faydaları arasında kas ve eklem ağrılarının giderilmesi de bulunur.
Birçok önemli vitamin ve mineral içermesinin yanı sıra karanfil, doğal bir antioksidan görevi gören öjenol adı verilen bir bileşen içerir. Bu bileşen özellikle karaciğer sağlığı için faydalıdır.
Karanfil çayı genel olarak bağırsak hareketlerini hızlandırır. Bu çayı düzenli tüketmek kabızlık ve iltihaplanma gibi problemlerin yaşanmasına da engel olmaktadır. İçeriğinde iltihap önleyici bileşenler bulunan karanfil ateş düşürücü olarak da kullanılabilir.
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri