Migren rahatsızlığı için önerilen limon otu, enfeksiyon oluşumunda çay şeklinde hazırlanarak tüketilebiliyor. Limon otu, kronik uykusuzluk, stres, uçuk rahatsızlığı, sindirim problemleri, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, hemoroid, baş ağrısı, migren gibi sorunlar için tavsiye ediliyor.
Hafif ekşimsi bir tada sahip olan melisa bitkisi, limon otu ile karıştırılmamalıdır. Limon otu, çalı şeklinde, yaprakları uzun ve sert bir yapıya sahiptir. Gerçek melisa ise otsu bir bitkidir ve yaprakları ince dokuludur.
Cilt bakımın; sabit bir yağ ile her 10 ml.'ye 2-3 damla ekleyip cildinize uygulayabilirsiniz. Vücut masaj yağı; sabit bir yağ ile her 50 ml.'ye 5-10 damlatarak kullanılabilirsiniz. Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içine her 100 ml.'ye 5-10 damlatıp kullanabilirsiniz.
Limon otunun olası nadir olarak bilinen zararları bulunmaktadır. Limon otunu fazla tükettiğiniz takdirde baş ağrısı, mide bulantısı ve mide bulantısının yanında kusma da eşlik edebilir. Aynı zamanda yine aşırı kullanım sonucunda baş dönmesi ve karın ağrısı gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Mükemmel bir sivrisinek savar olan tütsü uzak doğu alternatif tıbbında solunum yolu hastalıklarının terapilerinde yardımcı olarak kullanılır. Tütsüler meditasyon, ferahlama, kötü kokuları bastırma, bio enerji, çakra açma vb. nedenlerle binlerce yıldır yardımcı bir terapi aracı olarak kullanılıyor.
Tiroit, uyku, glokom, sakinleştirici ve serotonini etkileyen diğer ilaçları kullanıyorsanız melisa çayı içmeden önce doktorunuza başvurun. Hamilelikte ve 12 yaşın altındaki çocukların tüketiminde mutlaka doktorunuza danışınız. Graves Hastalığı olanların melisa çayı tüketmesi önerilmez.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Siyah Nokta ve Sivilceler; antiseptik özelliğinden dolayı sadece limon suyunun yüze sürülmesi bile düzenli uygulamada sivilcelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez maske ile bakım yapmak ise cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Limon, akneye sebep olabilen bakteri türleri ile savaşması ve içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde akneye iyi gelebilmektedir. Akne üzerine olumlu etkisini görebilmek için sabahları limonlu su tüketimi faydalı olmaktadır.
10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendirin. Lütfen göz çevresi ve dudak kenarlarına gelmemesine dikkat edin. Karbonat da limon kadar lekeleri arttırıcı bir etkiye sahiptir.
Bitkinin sahip olduğu antispazmodik ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde ajitasyon ve uykusuzluk durumlarının tedavisinde kullanılmaktadır. İrritabl kolon, gastrit, kusma, biliyer dispepsi, baş ağrısı, titreme, psikojenik baş dönmesi ve taşikardiye iyi geldiği bilinmektedir.
Melissa officinalis (Limon otu, limon melisa otu), Orta Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetişen nane türü bir bitkidir. Beyaz çiçekleri bal arısını çektiği için genus ismi Yunancadan gelme "bal arısı" melissadır, yani oğulotu.
Yaprakları hafif bir limon aroması verir.Sizlerde kendiniz evinizin önünde ve balkonlarda ve mutfaklarınızda doğal olarak yetiştirebilirsiniz. Kurutmalık için oldukça güzel bir çeşittir. Ekimini Yapabileceğiniz Alanlar:Bahçe,Duvar kenarları,Saksı,Park,Refüj vb.
Bir kilitli poşete alın ve sarılmış bitkileri içine yerleştirin, poşeti kapatmadan önce fazla havayı sıkın. Hava oksidasyonu hızlandırıp solmaya katkıda bulunabileceğinden torbanın içinde mümkün olduğunca az hava tutmak iyi olacaktır. Son olarak poşetlenmiş limon otunu buzdolabınızın sebzelik çekmecesinde saklayın.
Limon Otu, baharat veya çay biçiminde tüketilebilen otlar arasında yer alıyor. Baharat olarak salata ve çiğ tüketilebilen yemeklerde tercih edilebilir. Çay olarak kullanılacaksa, 1 kaçık taze kurutulmuş Limon Otunu, 1 bardak kaynatılmış suya eklenebilir.
Limon otu çayı kan şekerini dengeler ve tansiyonu düşürür.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar.
Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Bu yöntemler arasında limon suyu, elma sirkesi, yeşil çay, biberiye yağı, kil maskeleri ve nane yaprakları kullanımı yer alabilir. Limon suyu, doğal bir asit içerir ve cildin formunu düzenleyerek gözeneklerin azalmasına yardımcı olur. Elma sirkesi de cildi sıkılaştırmaya yardımcı olabilir ve gözenekleri küçültür.
Zeytinyağı ve limon karışımı, cilt sağlığına da fayda sağlar. Zeytinyağı, cildi nemlendirir, besler ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi azaltır, akne ve sivilce problemlerini hafifletir. Limon ise cildin pH dengesini düzenler ve cilt tonunu dengelemeye yardımcı olur.
Limon ve sirke asidik özelliğe sahip olduklarından dolayı ciltteki lekelerin rengini açarak zamanla yok edecektir. Yüzünüz beyazlayacak ve cildiniz pürüzsüz bir görüntüye sahip olacaktır. Limon yalnızca yüzünüz için değil elleriniz için de oldukça etkili şekilde güzelleştirici özelliğe sahiptir.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Profesör Saraçoğlu, bu bitkiyi stres ve stres kaynaklı uykusuzlukların giderilmesinde, östrojen seviyesinin yükseltilmesinde ve idrar yolları iltihabının tedavisinde yardımcı olarak önerir. Melisa otu, yorgunluk ve halsizlik gidermede, kulak çınlaması ve kas spazmlarının önlenmesinde de kullanılabilir.
CİLDİ GENÇLEŞTİRİR
Hazırlanan tonik cilde uygulandığında, cildi gençleştirerek gerginleştirdiği biliniyor. Bunun için bir tas kaynamış suya, bir avuç melisa konulur, 10 dakika kadar yüz buhara tutulur, daha sonra tonikle yüz yıkanır. Tonik yapmak için bir su bardağı kaynar suya, bir çorba kaşığı melisa eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri