Öğrencilerin başarısız oldukları dersleri telafi etmek için yapılan ek sınavları ifade eder.
1. 2020 Haziran Dönemi Sorumluluk Sınavlarına önceki yıllardan sorumlu olarak üst sınıfa geçen öğrenciler (bu yıl 10-11-12 de okuyanlar) gireceklerdir. Bu derslerden başarısız olanlar ortalaması ne olursa olsun sorumluluk sınavına gireceklerdir. 4.
Geçemezseniz mezuniyette sorun oluşturur. Eğer üniversite okuyacaksanız, kazandığınız senenin sonuna kadar okula diploma götürme mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde kaydınız silinir.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
İlgili 36 soru bulundu
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Ders yılı sonunda doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Başarısız olduğu dersi olan öğrenciler: Öğrenciler, bir veya daha fazla dersi başarısız olduğu için sorumluluk sınavına katılabilirler. Bu sınavlar, öğrencilere başarısız oldukları dersleri tamamlama veya notlarını yükseltme fırsatı verir.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Sorumluluk sınavına girmezseniz sınıfta kalırsınız.
Fizik, matematik ve kimyanın herhangi bir sorumluluğu yok. Sorumluluk sınavı için 2 dönemin ortalaması alınır ilgili dersin. Ona göre sorumluluk sınavına girilip girilmeyeceğine karar verilir.
Sorumluluk sınavını geçmeden lise diploaması alamazsın. Sınırsız hakkın var.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hem sorumluluk sınavı hem de 1. ve 2. dönem notu, yıl sonu not ortalaması hakkındaki kararları açıkladı. İşte Bakan Özer'in açıklamaları... SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamasına göre sorumluluk sınavları 19-25 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.
"Madde 58- (2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır.
Sınavın ders saatleri içinde veya dışında yapıldığına bakılmaksızın, fiilen yerine getirilen her bir sınav görevi için 5 saat ek ders ücreti ödeneceği ifade edildi.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Sorumluluk sınavları 30 Haziran'a kadar yapılabilecek
Bu kapsamda, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla sorumluluğu bulunan öğrenciler, tüm derslerden sorumluluk sınavlarına alınabilecek. Sorumluluk sınavları, ihtiyaç hâlinde eğitim kurumu müdürlüklerince 30 Haziran'a kadar planlanabilecek.
Öğrencilerin kaldıkları derslerden geçebilmeleri için sorumluluk sınavına girmeleri şarttır.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Matematik dersinin bir sorumluluğu yok, Edebiyat dersinden de geçmişsin. Yıl sonu ortalaman 50 ve üzeri olduğu sürece de zayıf sayısının bir önemi yok.
Ortalaman 50 üstüyse ve Edebiyat dersinden geçtiysen sorumluluğa girmezsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri