İngilizce öğretmeni olmak için öncelikle liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonrasında üniversite yerleştirme sınavından yeterli puanın alınması ile birlikte eğitim fakültelerinin altında bulunan İngilizce öğretmenliği bölümüne yerleştirilmesi gerekmektedir.
İngilizce öğretmeni olmak için 4 yıl lisans eğitimi alınmalıdır. Ancak bu şart İngilizce Öğretmenliği Bölümü ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü okuyanlar için geçerlidir. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunlarının öğretmenlik üzerine yüksek lisans eğitimi alması gerekmektedir.
İngilizce Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? İngilizce öğretmeni olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.
Yani, Türkiye'deki herhangi bir üniversitenin yabancı dilde eğitim yapan herhangi bir bölümünden mezun olup İngilizce Öğretmenliği Sertifikası Programını bitirenler İngilizce öğretmenliğine atanabilecektir.
İngilizce Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İÖLP), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültenin dört yıllık bir lisans programıdır.
eleman.net verilerine göre, İngilizce Öğretmeni 2023 yılında ortalama 21.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İngilizce Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 16.720 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.340 TL maaş alıyordu.
İngiltere, Amerika gibi birçok ülkede TESOL sertifikası için bir programa dâhil olmak mümkün. Kaliteli bir kurum seçerek TESOL sertifikası alabilir, İngilizce öğretmenliği yapmaya başlayabilirsin.
Bu kursu bitiren öğrenciler İngilizce öğretmeni olma hakkına kavuşuyor. İngilizce kursumuzu B2 düzeyinde bitirdiğiniz taktirde TESOL (Uluslararası İngilizce Öğretmenliği) sertifika programımıza katılarak ülkemizdeki tüm kolejler, anaokulları ve dil kurslarında İngilizce Öğretmenliği yapabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
Evet. ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavları ile YÖK tarafından bu sınavlara eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarına girilmesi ve gerekli puanın alınması gerekmektedir.
Üniversitelerin dört yıllık lisans, iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan kişilerin yanı sıra emekli öğretmenler de ücretli öğretmenliğe başvurabilir.
İngilizce öğretmenliğinde Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi.
ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
Eğer yabancı dil öğretmeniyseniz başvurabilirsiniz.
Mesleki yeterlilik ve temsil yeteneği sınavlarına giren adaylardan başarılı olanlar, yurt dışında öğretmen olarak çalışmaya başlayabilir. Ancak, yönetmeliğe göre yurt dışına gidecek öğretmenlerin en az 5 yıl devlet bünyesinde çalışmış olması gerekmektedir.
İngilizce öğretmenliği bölümü, Eğitim Fakültesine bağlı, devlet ve özel üniversitelerde eğitimi bulunan bir öğretmenlik alanıdır. Bölüm, 4 yıllık eğitim verdiğinden TYT ile beraber YDT sınavına da girmek gerekiyor.
YÖKDİL ve YDS'den elde edilen puan lisansüstü eğitim, başvurularında, doçentlik sınavlarında, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı olarak kullanılabilmektedir.
Bu noktada kursların saatleri değişim gösterebilmektedir. Genel olarak bahsetmemiz gerekirse ingilizce sertifikası kaç ayda alınır sorusu için dil kurları yaklaşık olarak 7-8 haftaya denk gelmektedir. Bu haftanın ise her bir kur için gerekli olan süre olduğunu unutmamak gerekir.
TESOL BELGESİ ALABİLME KOŞULLARI
Kişinin İngilizce seviyesinin minimum B2 düzeyinde olması, minimum Lise mezunu olması ve eğer ülkemizde İngilizce Öğretmenliği yapmak istiyorsa öğrencinin, TESOL programı bittikten sonra, alacağı sertifikanın geçerli olabilmesi için Milli Eğitim'in yaptığı sınava girmesi zorunludur.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
Sadece İngiliz Kültür Eğitim Kurumları'nda MEB onaylı TESOL eğitimi verilmektedir. Genel İngilizce programlarında B2 kurunu bitiren öğrenciler TESOL belgesini alarak resmi bir şekilde İngilizce öğretmeni (Usta Öğretici) olarak bir meslek sahibi olabilmektedir.
TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages), resmi olarak, İngilizce öğretmenliği yapabilir olduğunuzu gösterir sertifika ve bu sertifikanın alınmasını sağlayan eğitim programının kısaltılmış adıdır. TESOL Sertifikasyon programı sonunda alınacak olan sertifikalar dünyanın her ülkesinde geçerlidir.
Özel Lise İngilizce Öğretmeni Maaşı 8.500 TL – 16.000 TL. Devlette Lise İngilizce Öğretmeni Maaşı 12.870 TL – 14.600 TL. Lisede Ücretli İngilizce Öğretmeni Maaşı 8.500 TL – 9.000 TL.
Öğretmen maaşları, konuma ve öğretmen niteliklerine göre değişir. Teach in USA öğretmenleri, başlangıç brüt maaşı olarak genellikle yılda 35.000 - 50.000 ABD Doları arasında ödeme almayı bekleyebilirler.
Türkiye'de görev yapan 1 milyon 201 bin 138 öğretmenin branşlarına göre dağılımına bakıldığında, 233 bin 695 ile sınıf öğretmenleri ilk sırada yer alıyor. Sınıf öğretmenlerini, 102 bin 463 ile İngilizce, 76 bin 797 ile okul öncesi ve 60 bin 661 ile Türkçe öğretmenleri izliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri